cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Güncelleme politikası nasıl olmalı? 👇🏼

(Topic created on: 09-10-2024 12:17 PM)
455 Views
CGRZBN
Expert Level 3
Options
Galaxy S

Apple dün (9 Eylül) yeni 16 serisini tanıttı. 13 Eylül Cuma günü ön siparişleri açacak. Ve cihazlar 20 Eylül'de gelmiş olacak. İOS 18 güncellemesinide 16 Eylül'de dağatıcak. Yani kırk yıllık iphone se, iphone xr falan kullanan insanlar daha 16 serisi gelmeden önce güncellemeyi almış ve kullanmaya başlamış olacak. S9, S10 falan kullanan birinin S25 serisi gelmeden önce ONEUİ 7 alıp kullanmaya başladığını hayal etsenize. Edemediniz dimi? Güncelleme politikası bence bu'dur böyle olmalıdır.. 

Not: Apple'ın kendi işletim sistemini kullanması ve model sayısının samsunga göre az olması gibi sebeplerin herkes farkında. Ama bu detaylar bir tüketici olarak aslında bizi ilgilendirmemeli. Günün sonunda aldığımız yada alamadığımız hizmete bakmalıyız diye düşünüyorum.. 
22 Comments
Siberizm
Active Level 6
Galaxy S
Yeni modelden önce verilen güncelleme bence tamamen güncellemenin değerini düşürür. Özellikle iPhone gibi bir seri tasarımları zaten benzerken birde işletim sistemi güncellemesi yeni modelden önce gelirse o zaman iPhone 16'nın bir esprisi kalmaz.

Samsung’un politikası doğru demiyorum hocam yanlış anlamayın. Ama Apple'ın bu hareketide hiç doğru değil bence.
CGRZBN
Expert Level 3
Galaxy S
Düşüncelerine saygı duyuyorum ama burda soruda cevapta basit aslında. Apple hep böyle yapıyordu. Güncellemenin değeri ne zaman düştü? Bence hiç bir zaman. Yeni çıkan modellerinde baya bi esprisi her zaman öyle yada böyle oldu ve hep deli gibi satıldı. (Dünyada) Yani söylediklerin mantıklı olsada rasyonelde karşılığı yok maalesef.
Siberizm
Active Level 6
Galaxy S
Hocam şahsen ben S24'den önce S10'un güncelleme almasını istemem. Sizin örneğiniz üzerinden konuşuyorum. S10 değilde S23'de bu örneğe dahil edebilirim. Samsung ve iPhone telefonları zaten birbirine benzetti. Çıkan yeni model eskisine benziyor.

Hal böyleyken S23 kullanan birisi S24 kullanandan önce güncelleme alırsa Samsung tarafında bu zaten büyük eleştiriye maruz kalır. Kullanıcılar zaten fıttırır yok o güncelleme aldı bize gelmedi falan zıvalarlar.

Apple yıllardır bunu yapıyor artık kullanıcılarda kendileri de alışmış. Samsung bunu yaparsa kıyamet kopark
CGRZBN
Expert Level 3
Galaxy S
S23 kullanan biri S24'ten önce almayacak. Hepsi aynı an aynı dakikada alacak. Herkes mutlu olacak. Apple'ın yaptığı bu..
0 Likes
Siberizm
Active Level 6
Galaxy S
Bunun neden mümkün olamayacağını bir konumda açıklamıştım. Özetle:

iPhone'da kullanılan çipler aynı firmadan çıkıyor. İşletim sistemi de aynı firmadan çıkınca çok fazla koda değişiklik yapmadan direkt entegrasyon sağlanıyor. iOS geliştiricisi ve dağıtıcısı Apple bu yüzden bu konuda rahat.

Ancak Android tarafında işler çok karmaşık ilerliyor. İşlemcisinden ekran teknolojisine kadar hepsi farklı firmalardan çıkıyor. Android geliştiricisi Google bu parçalara entegrasyon yapamaz çünkü milyonlarca parçaya ayarı ayrı işletim sistemi yazmak zorunda. Bu görevi Samsung gibi dağıtıcı firmalar üstlenir. Her bir modelin titreşim motoruna varana kadar ayrı ayrı entegre edilmesi gerekir. Android tarafında iOS'te olduğu gibi aynı anda güncelleme verilmesi mümkün değildir
CGRZBN
Expert Level 3
Galaxy S
Bu sebepleri biliyorum farkındayım. İtırazım şu; samsung bizim ülkemizde özel bi fiyatlandırma yaptığı için apple'dan daha ucuz kalıyor. Bu bize özel bi durum. Ama bu cihazların yurtdışı fiyatları aynı. Atıyorum iki amiral gemisi modelde 999 dolar mesela. Tüm bu söylediğin faktörleride düşünürsek ve madem bişeyler samsung ve android tarafında mümkün değil aynı paraya neden samsung tercih ediyim? Yani demem o ki madem öyle diğer markada 999 dolar olan cihaz sende 849 dolar falan olacak o zaman
0 Likes
ben006
Expert Level 5
Galaxy S
Zaten oyle oluyor s24 cıktıgında s23 ve s22 ailesi 14 kulanıyorduk a nın bazı modellerde dahil
0 Likes
CGRZBN
Expert Level 3
Galaxy S
Birincisi S24 geldikten sonra kullanıyoduk. İkincisi geldikten hemen sonra S23 S22 gibi tepe modellere geliyodu. Diğer modeller için baya bi zamana yayılıyor. Bugün kırk yıllık iphone se'yi kullanan adam İOS 18'i iphone 16 gelmeden alacak.
0 Likes
ben006
Expert Level 5
Galaxy S
Nerdese tum modeller almıstı tek a0 serisi ve a13 dedigin sekilde subata aldı oda satıstan once almıstı ama a14 velan en alt model bile almıstı ocakta s24 on satıs acıldıgı fakite ve ( yurt disi subatan once bitmisti turkiyedeki yavas oldugu icin yansıdı )1725961947056_1725961947048_0.jpg