Original topic:

Forumdaki Apple kullanan dostlara:

(Topic created on: 07-18-2025 12:00 AM)
256 Views
8Gen2-alioznsoy
Active Level 10
Options
Galaxy S

image

image

Bi arkadaş A14 ile Tensor G4'ün kıyaslandığı postu buraya atmış ve S24 buna dahil demiş. Exynos varyantı bile daha iyi, Snapdragon varyantına gerek yok yani.

Eski Android'lere kimse iPhone'lardan iyi performansı var demiyordu, diyemez de zaten. Ama son 3 yılda ibre tersine döndü, A17 Pro 3DMark skoru bile 8 Gen 2'den düşük. Geçmişten örnek vermek yerine bugüne ve geleceğe baksanız nasıl olur?

Sunulan tek argümanlar sorunsuzluk (ki hiç bir yazılım sorunsuz değil), güvenlik, ikinci el değeri. İlk ikisi kabul edilebilir, ama ülkenin ekonomisinin berbat halde olması gerçek bir argüman mı? Amerika'da ve Almanya'da Android bir cihazı satarsanız maksimum 50 dolar/40€ zarar edersiniz. Bu sayıların burda TL bazıyla 5 10 katı olması sizce üreticinin suçu mu satılan bölgenin suçu mu? 

Ayrıca, **bleep** ederseniz hiç bir Apple kullanıcısı donanım üzerinden argüman kuramaz. "iOS 60HZ>Android 120HZ" gibi kolpalarla kendilerini avuturlar ki, arayüz harici bir yerde kaydırdıklarında HZ'nin yazılımsal bir şey olmadığını anlarlar. Evet yazılım olmadan donanım bir işe yaramaz ama yazılımın da gücü bir yere kadar. Yazılım ancak donanımı etkili kılar, eksiklerini kapatamaz(bazı istisnalar hariç), ki Apple tamamen yazılım üzerine kurulu bir marka.

Kimse Apple rezalet, Android en iyisi demiyor. İkisinin de bariz eksikleri var fakat iki aleme de sallamaya gerek yok.
4 Comments
F-I-R-A-T
Expert Level 1
Galaxy S
Kesinlikle katılıyorum.
İkisi de kötü değil
İkisinin de birbirine karşı iyi veya kötü yanları var
EyupcmA16
Active Level 8
Galaxy S
Sonunda bunu anlayabilen biri 🥳
Galaxy S
Helal be kral ağzından bal damlıyo yeminle. Dilimizde anlata anlata tüy bitti fanboylara ama hâla daha inatla elma taraftarları istikrarlarını sürdürüyor ne yazık ki
Kazikate
Expert Level 5
Galaxy S
Forumda gizli Apple fanları var. Hiçbirini takmayın gerek yok. Ben artık uğraşmıyorum. Sırf bir markayı savunmak için saçmalayan kişilerde bana kalırsa akıl yoktur.