cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Fe modelleri hakkında

(Topic created on: Thursday)
36 Views
chevaliernoir
Beginner Level 2
Options
Galaxy S

Merhabalar,

Telefonumun One UI desteği bittiği için yeni bir Samsung modeline geçmek istiyorum. Araştırmalarım sonucunda S24 FE modelini düşünmeye başladım, fakat aklıma takılan bazı sorular var:

1. FE modellerinde yapay zeka özellikleri, diğer modellere göre daha mı kısıtlı?
  2. S24 FE, Android güncellemelerini kaç versiyona kadar alacak?
  3. S24 FE'nin yapay zeka özellikleri nelerdir?
  4. Sizce S25 FE modelinin çıkmasını beklemeli miyim?
14 Comments
Utku48
Active Level 6
Galaxy S
Ben de S24 FE kullanıyorum. Android 14 ile kutudan çıkıyor ve 7 yıl güncelleme alacak yani Android 21'e kadar. AI özelliklerinde hiç bir kısıtlama yok. One UI 7 ile gelecek özelliklerin de hepsini alacak, Now Brief hariç. O şuanlık sadece S25 serisinde var. S25 FE modelini beklemek ise mantıklı olabilir. Daha fazla güncelleme desteği almış olursunuz. A36 ve A56 serilerinde olan 45W şarj özelliğinin gelmesi ve tasarımsal olarak daha ince olması muhtemel. Belki kamera ve ekran özellikleri vb. de daha iyi olabilir. Ama S24 FE şuan bile çok iyi bir cihaz. Fiyatı da uygun. S25 FE muhtemelen daha pahalı olur S24 FE ve A56'nın hemen hemen aynı fiyatta olduğunu düşünürsek.
Dexter31
Active Level 4
Galaxy S
4 yıl Android 3 yıl yazılım değil mi
Utku48
Active Level 6
Galaxy S
7 yıl eşit hem Android hem de güvenlik güncellemesi sözü var S24 serisi ve sonrasının.
0 Likes
Dexter31
Active Level 4
Galaxy S
S23 fe kullandigima suan biraz üzüldüm ama dedikleri gibi yapabilir ve vaktinde güncelleme verebilirlerse iphone olayı biter gibi duruyor
Utku48
Active Level 6
Galaxy S
Baktım S23 FE 4 yıl Android + 1 yıl daha güvenlik güncellemesi alacakmış. Git gide arttırdılar güncelleme desteğini. Şuan iPhone ile eşitlendi bile durum. iPhonelar da 7-8 yıl iOS güncellemesi alıyor. Yine de Android uzun vadede eski cihazlarda kasmaya daha müsait gibi duruyor. Göreceğiz iyi ayarlayabilecekler mi bu işi.
0 Likes
Dexter31
Active Level 4
Galaxy S
Bence giriş seviyesine maks 3 yıl almalı mesela a36 bence o kadar almasına gerek ve dediğin gibi Android daha kasmaya kullanilmamaya müsait iphonelarin hepsi en tepe işlemcisi ile çıkıyor Android de durum böyle değil onuda geçtim ülkelere göre bile telefonların kaderi değişiyor üzücü
Utku48
Active Level 6
Galaxy S
Zaten bir yerden sonra yeni özellikleri getirmek yerine sadece Android sürümünü ve yeni tasarımları getirirler gibime geliyor bu telefonlara. Çünkü full bütün özellikleri koysalar bir yerden sonra telefon kaldırmamaya, yavaşlamaya başlar. Bir de yeni telefon satışları düşer. Yani 7 yıl söz verdiler ama neye göre kime göre.
0 Likes
Dexter31
Active Level 4
Galaxy S
Evet söylediğin gibi bakalım ne olucak ilerde.
Utku48
Active Level 6
Galaxy S
A56 6 yıl eşit hem Android hem de güvenlik güncellemesi sözüyle tanıtıldı yani o da Android 21'e kadar alacak kutudan Android 15 ile çıktığı için.
0 Likes