cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

(FARKINDALIK ÇALIŞMAM )Nasıl Olmuş ?

(Topic created on: 2 weeks ago)
109 Views
ByeByesamsung
Active Level 9
Options
Galaxy S

Vallahi birazda müşteri gibi davranıyım bende dimi .. hep bir yazılımcım olarak ele aldım.. baktılar gördünler. Herkes UI7 yüklüyor cihazlarına, yaptıkları sürümde de hayır yok. İyi yaptılar, kendilerini kabul ettiler ama bir diğer taraftan müşteriden kayıp ettiler; bu açık yani.

Vallahi sanmıyorum yani bukadar olay yaşadıktan sonra ..."Gerçekten de bir kullanıcı olarak biraz müşteri gibi davranmak hakkımız değil mi?"

Selamlar x topluluğu,

Uzun süredir yazılımcı kimliğimle buradayım ama bir müşteri olacakta yorum yapmak lazım. cihazlara ama bu defa bir kullanıcı olarak konuşmak istedim. Herkes UI7’yi yükledi cihazına, ama dürüst olayım: bu sürümde beklediğim hissi alamadım. Evet, x bazı adımlar attı, ama bir yandan da kullanıcıyı kaybetti. Bu çok net. Çünkü artık insanlar sadece cihaz değil, inovasyon görmek istiyor.

Yaşanan bunca şeyden sonra, “UI8 gelecek, her şey düzelecek” diyerek kullanıcıya “ağzına bir parmak bal çalma” hissi veriliyor. Ama birçok kişi artık bunun farkında: x sadece olduğu yerde duruyor ve inovasyon konusunda geride kalıyor. Farkında olmayanlar da olabilir elbette, ama yeni müşteriler hep var; gözü kapalı alacak, sorgulamadan “iyidir ya” diyecek kişiler eksik olmaz.

Ama ben hala x kullanıyorum, çünkü bazı alışkanlıklar kolay değişmiyor. Tıpkı bir ilişki gibi; gece gündüz kavga edersin ama hâlâ karşındaki kişiyi terk edemezsin. Sürekli bahaneler üretirsin: “Ama şöyle iyi, böyle kaliteli…” Kötü yanları görmezden gelir, iyi olanları büyütüp kendine bahane yaparsın. İşte o noktada aslında insanın kendisiyle yüzleşmesi gerekiyor.

Amacım kimseye “x alma, a al, XM daha iyi” gibi şeyler demek değil. Herkes özgür. Ama kendine saygı duyan biri son 3 yılda yaşananları, teknik servislere gönderilen ama “sorun yok” diye geri gelen cihazları, kullanıcıların yaşadığı problemleri zaten biliyordur.

Ben hâlâ umutluyum ama aynı zamanda gerçekçiyim. Belki de en çok ihtiyacımız olan şey bu: Marka değil, kullanıcı olarak farkındalık. Siz ne düşünüyorsunuz?

Güzel arkdaşlıklar kurdum yolda gösteri ve kendi sektöründen de açık şekilde dile getirdim.

Burda yazılım sektöründe çalışan tüm meslektaşım selamlarımı iletiyorum. 

1 Comment
KediDostum
Expert Level 1
Galaxy S
Teşekkğrler güzel ifadeniz için
0 Likes