cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Ekran çözünürlüğü

(Topic created on: 02-06-2020 10:55 PM)
289 Views
Bilgekağan
Active Level 4
Options
Galaxy S

Ekran çözünürlüğünü 2960x1440'ta(WQHD+) kullananlar var mı? Yararları/zararları nedir? Pil kullanımını biraz daha arttırdığını duymuştum..

12 Comments
nklr
Active Level 6
Galaxy S
hocam en düşük hd çözünürlüğü kullanıyorum pil kullanımına etkisi tabiki var ayrıca hiç bir dayanağım yok ama ekran yanmasınıda azaltır diye düşünüyorum. açıkçası hd wqhd arasındaki farklı anlayamıyorum aynı gözüküyorlar (s9+)
Bilgekağan
Active Level 4
Galaxy S
teşekkür ederim
0 Likes
Solution
Galaxy S
aralarındaki **bleep** çözünürlük farkıdır . WQHD+ en net ve temiz bir ekran deneyimi sunarken HD çözünürlük kaliteyi düşürmektedir kalite düşünce bataryayı kullanma kapasiteside düşeceğinden piliniz daha uzun saatler yetecektir ama süre açısımdan max 30 dk gibi farklar gözlemledim ( Note 8 )
Bilgekağan
Active Level 4
Galaxy S
teşekkür ederim
0 Likes
Solution
batuhaniaS24U
Active Level 6
Galaxy S
Youtube üzerinde gün boyu FHD ile WQHD kullanımının sonuçlarını gösteren bi video vardı. Finalde tüm uygulamaların aynı zamanlı olmasına rağmen sadece WQHD kapandığında FHD %4 şarjdaydı. Bu videodan yola çıkarsak bataryadan bi **bleep** söz konusu. S9+ Kullanıcısı olarak HD yağlı boya gibi bir çözünürlük bana göre göze çok batıyor, arada WQHD kullansam da çoğunlukla FHD'yim.
Bilgekağan
Active Level 4
Galaxy S
teşekkür ederim
AlperenInac
Active Level 4
Galaxy S
1440p ile 1080p arasinda pil olarak kayda deger bir **bleep** yok hem elimizdeki cihaz 1440p sunabiliyorken biz niye 1080p kullanalim ki saçma olur butun nimetlerinden faydalanmak lazim
Bilgekağan
Active Level 4
Galaxy S
hahah ben de öyle düşünüyorum, teşekkürler
0 Likes
ygtylc
Active Level 7
Galaxy S
bi testte %1 farkediyordu o yüzden 1440 kullanıyorum