cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Dünden bugüne S serisi

(Topic created on: 07-15-2020 07:42 PM)
989 Views
Anonymous
Not applicable
Options
Galaxy S

Selam arkadaşlar Bunu daha önce atmıştım ama eski hesabımdaydı ordan buraya taşıdım o hesabı artık kullanmadığım için S serisinin tarihini tekrar inceleyelim haftaya kadar Note serisini de incelemeyi planlıyorum inşallah vaktim olursa hadi başlayalım 

Sene 2010 Galaxy S

image

Bu model S serisinin ilk modeli şimdi diceksiniz şuan ki S serisine bak bide buna bak alakası yok diye seneler olunca neler değişiyor işte bu dönemin önemli bir cihazı zira o dönemde Super Amoled ekranlı cihazlar hiç yaygın değil gbu cihazdan sonra dönem değişiyor işte 

Sene 2011 Galaxy S2

image

Bakıldığı zaman pek bir değişiklik göremiyoruz ama bu cihazla birlikte arka kamerada LED Flaş yer aldığını görebiliyoruz devam modeli olan S2 de tabiki iddialı bir model tıpkı tüm S serisinin olduğu gibi aynı zamanda Samsung'un bir önceki cihazda kullandığı depolama alanı ve RAM arttı Galaxy S 512 MB RAM ve 8 GB depolamaya sahipken bu cihaz ise 1 GB RAM ve 16 GB depolama alanına sahip

Sene 2012 Galaxy S3 ve S3 mini

image

Evet Samsung artık 2 model çıkarmaya başladı Galaxy S3 büyük güçlü ve daha pahalı olan modelken S3 mini ise daha küçük daha lite ve daha ucuz bir model Galaxy S3 ile beraber telefonların üst kısmında bildirim gelince cihaz şarj olurken veya ekran kapalı ses kaydı esnasında yanan bir LED Gösterge yer almaya başladı aynı zamanda bu cihazla beraber NFC artık samsung cihazlarda yer almaya başladı 

Sene 2013 Galaxy S4 ve S4 mini

image

Evet geldik o büyük satış rakamını gören Galaxy S4 evet yanlış duymadınız tam 80 milyon nerdeyse Türkiye'nin nüfusu kadar. Ayrıca Galaxy S4 Kablosuz Şarj Desteğini hayatımıza sokan o telefon evet Galaxy S4 şuan ki amiral gemilerinde yer alan bir özelliğinin öncüsü S4 mini de bu modelin uygun fiyatli küçük lite versiyonu

Sene 2014 Galaxy S5 ve S5 mini

image

Galaxy S5 ve S5 mini ile çok önemli 3 özellik daha samsung cephesinde yer almaya başladı su ve toz direnci parmak izi sensörü ve kalp atış hızı sensörü ayrıca bu modelle birlikte artık samsung cihazlara 4K video çekebilme kabiliyeti geliyor gerçekten değişimler büyük 

Sene 2015 Galaxy S6, S6 Edge ve S6 Edge+

image

Bu üçlü herşeyin değiştiği bir nokta herşeyi geçtim tasarım anlamında büyük bir değişim var **bleep** kapak ve çerçeve tarihe karışıyor cam kapak ve metal çerçeve geliyor ayrıca bu cihazların en düşük depolama alanı seçeneği 32 GB ve bunlarda su toz direnci ve hafıza kartı desteği kalkıyor ve hızlı şarj olan cihazlar artık hayatımızda yer almaya başlıyor ve edge ekranı ve edge aydınlatması özellikleri artık kullanılmaya başlandı ve 2K telefon ekranları ilk bu cihazlarda ortaya çıktı 

Sene 2016 Galaxy S7 ve S7 Edge

image

Bu cihazlarla beraber SD Kart desteği ve su toz direnci geri dönüyor ve o devrimsel özellik ekleniyor Always On Display evet bu özellik adından da anlaşılacağı üzere ekranı sürekli açık tutmaya yarıyor bu yıl çok değişiklik olmuyor S serisinde bir şeyler bi tık yükseliyor yine daha iyi oluyor tabiki

Sene 2017 Galaxy S8 ve S8+

image

Bu ikili ile herşey baştan yazılıyor devir tamamen değişiyor çerçevesiz ekran tasarımı sadece samsung cephesini değil bütün üreticileri etkisi altına alıyor ve aynı zamanda iris tarayıcı bu cihazlarla S serisinde yerini almaya başlıyor ve yılların arayüzü Touchwiz artık tarih oluyor ve yerini Samsung Experience alıyor bu arayüzde daha güzel ve sade ikon tasarımlarının yanında menüler de büyük bir değişime uğruyor ve bu iki cihazla artık minimum depolama 64 GB oluyor tabi bide USB Type-C girişi de atlamamak lazım 

Sene 2018 Galaxy S9 ve S9+

image

Bu iki cihazla yepyeni özellikler kullanıma sunuluyor çift diyafram aralıklı kamera, stereo hoparlör, Dolby Atmos ve çift arka kamera (Yalnızca S9+) S serisinde yerini alıyorlar bu gibi değişikliler 2018 S ailesinde görülmekte 

Sene 2019 Galaxy S10, S10+ ve S10e

image

Galaxy S10e serinin uygun fiyatlı farklı modeli küçük bi ekrana sahip diğerlerine göre ve lite özelliklere sahip Galaxy S10 ise orta özellik ve orta fiyat aynı zamanda S serisine 3 arka kamerayı getiren model Galaxy S10+ daha üst özellikler daha fazla fiyat ve çift ön kamera öne çıkanları bu 3 modelle birlikte Samsung Experience arayüzü de tarih oluyor ve One UI kullanıma sunuluyor One UI arayüzü daha sevimli bir tasarıma sahip ve aynı zamanda rafine etkileşimler ile tek elde kullanımı daha kolay yapan bir arayüz ayrıca bu arayüzle karanlık mod desteği de kullanıma sunulmuş bulunmakta ve bu 3 cihazla Infinity-O denen ekran içi ön kamera tasarımına geçiliyor ama bu tasarım yüzünden 2 özellik kalkıyor iris tarayıcı ve LED Gösterge kalkıyor aynı zamanda bu 3 cihaz kablosuz güç paylaşımı özelliğine sahip

Sene 2020 Galaxy S20, S20+, S20 Ultra ve S10 Lite

image

image

S20 ailesi ile artık 8K video kaydı mümkün ve aynı zamanda S20 Ultra ile 108 MP kamera ve 100x space zoom gelmekte seriye arka kamera sayısı S20+ ve Ultra ile 3+1 olmakta niye +1 çünkü o kamera ToF (Time of Flight) sensörü ayrıca Ayrıca artık S20 ve S20+ ile 25W S20 Ultra ile ise 45W Süper hızlı şarj desteği gelmekte 

Birazda S10 Lite dan bahsedelim arkadaş S10 ailesinin 2020 de çıkan uygun fiyatlı modeli S10 serisindeki bazı özellikler bu cihazda yok biraz daha uygun fiyatlı o yüzden 

Evet arkadaşlar umarım hoşunuza gitmiştir baya uğraştım bunu yazmak için emeğesaygı 1 beğeniyi fazla görmeyin nolur hiçbir şeyi kopyala yapıştır yapmadım tamamen kendi cümlelerim ben yazdım hepsini baya yordu sizden ricam 1 beğeniyi çok görmeyin nolur neyse ilerde aynı şekilde note serisinide yapmayı düşünüyorum yapcam inşallah neyse okuduğunuz için teşekkürler beğendiyseniz de beğendiğiniz için teşekkürler kendinize çok iyi bakın sizleri seviyorum iyi günler 

5xOMERx4

8 Comments
FerhatakcA9
Expert Level 4
Galaxy S
like
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
thank you
XxDarkninjaxX
Expert Level 2
Galaxy S
Teşekkürler... İyibir yazı olmuş
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Rica ederim
Galaxy S
S1 den S2 ye nasıl değişiklik olmaz.Ilk çift çekirdekli telefon.Telefonun performansı aşırı iyiydi.
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Genel olarak çok **bleep** yok anlamında
Cebrail
Expert Level 5
Galaxy S
Nasıl yükseldiğinin çıtası vayy bee. Zaman ne hızlı geçiyor işte. Nereden nereye... :)
Anonymous
Not applicable
Galaxy S
Aynen