cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Bixby Türkçe'nin Geleceği

(Topic created on: 10-07-2024 04:00 PM)
519 Views
semihyazici
Active Level 7
Options
Galaxy S

Gemini ile kısa bir sohbet ettik. Ona dedim ki,

"Bixby apk sürümünde menü Türkçe yazı eklenmiş. buradan yola çıkarsak bixby yakında Türkçe kullanıma tamamen açılabilir mi"

Gemini'den gelen cevap ise;

"Bixby'nin Türkçe Kullanıma Açılması Hakkında
Bixby apk sürümünde menüye Türkçe yazı eklenmesi, kesinlikle olumlu bir gelişme ve Bixby'nin Türkçe dil desteğine daha da yaklaştığının bir göstergesi. Bu durum, Samsung'un Türkçe konuşan kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunmak için çalıştığını kanıtlıyor.
Ancak, bu durumun Bixby'nin hemen tamamen Türkçe kullanıma açılacağı anlamına gelmediğini unutmamak önemli. APK sürümündeki bu değişiklik, tam teşekküllü bir Türkçe dil desteğinin ilk adımı olabilir. Tam olarak Türkçe kullanıma geçiş için daha fazla geliştirme ve test süreçlerinin tamamlanması gerekebilir.
Bixby'nin tamamen Türkçe olması için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar:
 * Ses tanıma: Bixby'nin Türkçe aksanları ve farklı konuşma tarzlarını doğru bir şekilde anlayabilmesi için kapsamlı bir ses tanıma eğitimi alması gerekiyor.
 * Komut işleme: Türkçe komutları doğru bir şekilde yorumlayıp istenen işlemleri gerçekleştirebilmesi için algoritmaların optimize edilmesi gerekiyor.
 * Yerel entegrasyon: Türkiye'deki uygulamalar ve hizmetlerle daha iyi bir şekilde entegre olması için ek çalışmalar yapılması gerekiyor.
Sonuç olarak, Bixby apk sürümündeki Türkçe menü, umut verici bir adım olsa da, tam olarak Türkçe kullanıma geçiş için daha fazla zaman gerekebilir. Samsung'un bu konudaki çalışmalarını takip etmek ve güncellemeleri takip etmek önemli olacaktır.
Özetle:
 * Türkçe menü, Bixby'nin Türkçe dil desteğine yaklaştığını gösteriyor.
 * Tam Türkçe kullanım için daha fazla geliştirme gerekiyor.
 * Ses tanıma, komut işleme ve yerel entegrasyon önemli noktalar.
 * Samsung'un çalışmalarını takip etmek önemli.
Not: Bu bilgiler genel bir değerlendirmeye dayanmaktadır. Daha kesin bilgi için Samsung'un resmi kaynaklarını takip etmeniz önerilir.
Ek olarak, Bixby ile ilgili başka sorularınız varsa çekinmeden sorabilirsiniz."

8 Comments
Galaxy S
Gelmiyecek 8 yıl boyunca gelmedi
medemen
Active Level 10
Galaxy S
Valla ben de ümidi kestim. Geçen hafta boyunca İngilizce kullandım. Genel deneyim tatmin edici. Keşke Türkçe olsa. Ama şu ihtimali de düşününce bian ümitlerim yeşerdi, bixby yerine gemini telefon asistanı olarak geliyormuş...
0 Likes
CrissBey
Active Level 3
Galaxy S
Aynı başlık adı altında sordum. Moderatör yanıtladı hesaptan girip bakabilirsiniz.
0 Likes
semihyazici
Active Level 7
Galaxy S
Evet gördüm her zamanki laf salatasını yapmışlar. Boş yorum bu standart mesaj.
CrissBey
Active Level 3
Galaxy S
Gerçekten gelmesi çok güzel olurdu. İngilizce biliyorsun ama yine de bi burukluk oluyor içinde.
0 Likes
semihyazici
Active Level 7
Galaxy S
Hiç bir ürün bu kadar istenilmedi. Ama koskoca firma müşterilerine inat etti.
CrissBey
Active Level 3
Galaxy S
Öyle hocam. Strateji diyeceğim kaç yıl oldu. Sizin hesaba baktım siz ciddi ciddi bayadır bekliyormuşsunuz.
0 Likes
semihyazici
Active Level 7
Galaxy S
Bixby etiketini tıkla şöyle bir bak 2020 den beri bu konuda talep edenler var bu forumda. Benim gördüğüm bu. Belki daha eskisi de vardır. Ben 2022 den beri samsung kullanıcısıyım görece yeniyim