cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Bağlantı sorunu

(Topic created on: 2 weeks ago)
34 Views
deniss06
Active Level 1
Options
Galaxy S

Samsung S23 kullanıyorum,modem şuan 5ghz'de çalışmasına rağmen telefon 2.4ghz'de kalıyor bunu nereden düzeltebilirim?

9 Comments
Galaxy S
Telefon 2.4 te kalmıyor wifi ağı dengesiz oldugu için 2.4 kanalına bağlıyor sizi (sanırım böyle) İnternete çok kişi bağlanınca bende de oluyor öyle
Tsey
Active Level 4
Galaxy S
Ayarlar>bağlantılar>wifi kısmına girin sağ üst köşedeki üç nokta sol tarafındaki simgeye tıklayın,açılan kamera ekranıyla modem altındaki 5 ghz yazan karekodu okutun otomatik bağlanacaktır
0 Likes
deniss06
Active Level 1
Galaxy S
Baktım fakat modem 5 GHz desteklemesine rağmen arkada öyle bir karekod göremedim
0 Likes
Tsey
Active Level 4
Galaxy S
Modem arayüzüne girmeyi biliyorsanız oradan 2.4 ve 5ghz için ayrı ayrı bağlantı durumlarını ve şifrelerinizi görebilirsiniz,girmeyi bilmiyorsanız wifi ye bağlı iken arama satırına 192.168.1.1 yazın (tp-link için) tıklayın açılan arayüzde kullanıcı adı admin şifre admin (eğer deştirilmediyse) sonrasında açılan sol menüde kablosuz ayarları,alt menüde kablosuz güvenliği bölümünde 2.4 ve 5 ghz olarak(modem destekliyse ) ayrı ayrı şifre ve bağlantı ayarlarınızı görebilir değişitirebilirsiniz
0 Likes
deniss06
Active Level 1
Galaxy S
Oradan değiştirdim şuan telefonda otomatik olarak mı 2.4 veya 5 GHz'ye alıyor?
0 Likes
medemen
Active Level 9
Galaxy S
Modemde tek isimde yayın yapılıyorsa telefon otomatik seçer, mesafe ve çekim gücüne göre. Modemden ağlara farklı isim verip ayırabilirsiniz
0 Likes
Tsey
Active Level 4
Galaxy S
Örneğin evde modeme yakın mesafelerdeyseniz 5 ghz le bağlanır genelde,uzaklaştıkça 2.4 ghz le bağlanmaya başlar modemin yayın gücüne aradaki mesafeye engellere göre değişir,telefon sürekli otomatik ağlar arasında geçiş yapar,ama medemeninde dediği gibi 2.4 ghz'e A 5 ghz'e B diyip örneğin ayırabilir bağlantılarda dilediğinize çekim gücüne göre girebilirsiniz
0 Likes
deniss06
Active Level 1
Galaxy S
Nasıl ayırıyoruz onu bilmiyorum
0 Likes
Tsey
Active Level 4
Galaxy S
Modem arayüz>kablosuz ayarları>temel ayarlar>açılan menüde 2.4 ve 5 ghz olarak iki seçenek çıkar herhangi birinin adını dilediğiniz gibi değiştirip kaydet diyerek arayüzden çıkın,yanlışlık yaparım diyorsanız internet sağlayacınızın müşteri hizmetlerini arayın modem bağlantılarımı 2.4 ve 5 olarak ayırmak istiyorum diyin ayıracaklardır