cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Android 15 deneyimlerim 📲

(Topic created on: 04-11-2025 10:24 AM)
1025 Views
L-DRAGO
Expert Level 1
Options
Galaxy S
Hayırlı cumalar Members âhâlisi,

S24 Ultra cihazıma dün itibariyle Android 15 tabanlı One UI 7 gelmişti. Bugün ise deneyimlerimi paylaşma kararı aldım. Umarım güzel bir rehber olur sizler için 😊

Öncelikle olumsuz yönler:

-Now brief gelmedi.
-Tombul pil simgesi hâlâ duruyor (bana itici geliyor ve şebeke sinyali ve diğer ögelerle çok orantısız duruyor).
-4K 60 FPS video çekimi yaparken lens geçişlerinde iyileştirme göremedim.
-Pil ayarları kısmında pil döngüsü, pil yüzdesi vb. bilgilerde gelmedi.
-Ana ve kilit ekranına derinlik efekti gelmedi.
-Daha güzel bir kilit açma, parmak izi ve uygulama ikon animasyonu da beklerdim ama gelmedi.
-S25 serisindeki yeni Galaxy Bells zil sesi ve Spaceline bildirim sesinin yeni hâli gelmedi (Zedge uygulamasından edinebilirsiniz).
-Karanlık mod için karanlık ikon desteği gelmedi (sadece uygulama ile yapılıyor şu an)
-Bazı kişilerin beklediği bildirim gelince ekran uyanma özelliği gelmedi (sadece arama ve mesajlaşmada ekran uyanıyor diye biliyorum)
Şimdilik olumsuz yönler bu şekilde.

Olumlu yönler:

-Animasyonlar ve arayüz kararlılığı gayet güzel olmuş (video bırakırım aşağıya).
-Pil optimizasyonunda iyileştirme gördüm.
-Pil koruması max kısmına yüzdelik olarak opsiyonlar gelmiş. 
-Yeni bildirim paneli ve kontrol panelini de beğendim fakat UI 6 kadar pratik değil gibi 😅
-Canlı bildirimler ve Now bar kaliteli özellikler olmuş.
-Yeni sistem sesleri güzel ama ben UI 6'daki sesleri biraz özleyeceğim gibi duruyor 😁
-Yüz tanımada iyileştirme mevcut.
-S25 serisindeki yapay zeka özelliklerinin büyük çoğunluğu gelmiş.
-Yeni ikonları sevdim.
-Oyunlar için yeni ayarlar mevcut.
-Uygulama açılış kapanış animasyonlarına Good Lock üzerinden blur efekti eklenmiş atacağım videoda zaten mevcut)
-Yeni kamera arayüzünü beğendim.
-Yeni widget ve klasör özelleştirmelerini beğendim.

Daha çok olumlu yönleri var ama şimdilik aklıma gelenler bu kadar dostlar okuduğunuz için teşekkür ederim 😊

-Görseller ve ekran kayıtları:

Kısıtlamadan dolayı sadece görsel bırakıyorum. Diğer kayıtları da yeni konu açarak paylaşacağım dostlar 😊

image

image
Now brief yok 😕

image
Pil bilgileri gelmedi:/

image
İtici tombul pil simgesi 🥲

image
Gelemeyen karanlık ikonlar

image

image

image
Yazılım bilgileri 

image
Pil koruması 

image
Güncellemenin bana ilk gelişi

image

Resolved!
53 Comments
Daisy26
Active Level 6
Galaxy S
Pil sağlığı gelmemesi çok saçma gelecekti diye biliyorum ben benim tel s25 plus now briefin hiçbir özelliği yok sabah akşam hava şöyle olacak böyle olacak diyor başka da özelliği yok 😂 ana ekranda hava widgeti var zaten yani olmasa da olur bir şey now bar daha iyi onda da ana ekranda müzik kısmını kontrol edebilsek çok iyi olur ileri ki güncellemelerle gelir umarım
Emrepa_S24U
Active Level 5
Galaxy S
Yanlış hatırlamıyorsam now brief özelliği gemini'da widget olarak geliyordu. Sonradan o widgetı sildiler ve One UI7 ye eklediler
Daisy26
Active Level 6
Galaxy S
Eklemeselerde olurmuş dediğim gibi bende açık telefonu alalı 1 hafta oldu hava durumu dışında bir şey gösterdiğini görmedim olmasa da olur bir özellikmiş now bar güzel ama 👍
Emrepa_S24U
Active Level 5
Galaxy S
Bu özelliğin S24 ultraya gelmeyeceğini öğrenip üzülüyordum. İçimi rahatlattınız 😄
L-DRAGO
Expert Level 1
Galaxy S
Hayırlısı olsun bakalım belki ilerde gelir 😊
S23YTS
Active Level 4
Galaxy S
S25 i daha çok satmak için özellikleri taksit taksit sunuyorlar. Satış politikası gereği yazılım sunmada kendilerince kendilerine avantaj oluşturuyorlar ama rakiplerde bu politika yok ve eğer yazılım konusunda android tabanlı rakipler iyileşirse Samsung un marjı düşer
L-DRAGO
Expert Level 1
Galaxy S
Haklılık payınız var hocam.
Solution
Alickk
Expert Level 5
Galaxy S
Ben Galaxy A56'da Görmüştüm Diye Hatırlıyorum Pil Sağlığı Yüzdesini Ama Mağazada Duran Demo Cihaz İdi Belkide Sonradan Gelir Pil Sağlığı Yüzdesi
L-DRAGO
Expert Level 1
Galaxy S
İnşallah bro 😊
Solution
Alickk
Expert Level 5
Galaxy S
Elinize Sağlık 😊👏