cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Amoled/Oled yanığı

(Topic created on: 04-01-2024 04:59 PM)
1259 Views
eyequeS23u
Active Level 7
Options
Galaxy S
Herkese merhabalar bildiğiniz üzere son zamanlarda amoled ile ilgili bi çok yeni başlıklar açıldı bunların bi kısmı endişe ve merak bi kısmı da başa gelen hadiselerden oluşuyor, biraz arıştırdım ve iphone kullanıcılarının da bu sorunla baş ettiğini farkettim, sadece amoled değil oled ve diğer ekranlar da bu sorunla karşı karşıya..
Teknolojinin bu kadar gelişmiş olduğu dönemde hala böyle sorunlara çözüm bulamamaları şaşırtıcı doğrusu..
Sizce neler yapılmalı ? Nasıl önlem alınmalı? Yazılımsal veya donanımsal ? 
21 Comments
eyequeS23u
Active Level 7
Galaxy S
Bkz; Iphone 15 pro ekranı1711979984567.jpg1711980000107.jpg
BUR-CHİNA
Expert Level 5
Galaxy S
Haşat olmuş 🤣
eyequeS23u
Active Level 7
Galaxy S
Perte çıkmış 🤣
BUR-CHİNA
Expert Level 5
Galaxy S
😅😅
DENỊZ
Expert Level 5
Galaxy S
Merhabalar kardeşim. 😊
Her Zaman Söylüyorum Ben zaten.

Her Ekran Paneli yanar Ben IPS'de Kullandım Oled'de Kullandım Amoled'de, Süper Amoled'de Kullandım Amoled Ve Süper Amolden Kullanımında Dolayı yanmadı Ama Ips Ve Oled Yandı.

Ama Zaten bu Amoledlerinde Yanmadığı anlamına Gelmiyor.

Şimdi Her zaman Önerdiğim konular şunlar.
Bu konu biraz Panel üretimi ile alakalı Hem şans hem de kullanım.

Bu Konuda Bu yanığıga En Çok neden olan ekranda Uzun süre kalan Simgeler Ve parlaklıkla Alakalı örnek olarak Tamamen siyah bir ekranın üzerinde Parlak beyaz Ve Kalıncana Bir yazı Uzun Süre kalırsa Neredeyse Her cihazda büyük ve Kalıcı bir yanık meydana gelecektir.

Önlemler Arasında, 😊
• Parlaklığı Otomatikte kullanmak.
• Aynı ekranda Uzuncana Bir süre kalmamak.
(En Az 2 -3 Saat Yanıklar için Yeterli olabiliyor.)
• En büyük önlem ise, Ekrandaki Pikselleri Fazla İsindirmamakta, Bu da Yüksek İşlemci kullanımına Engel olmakta.

En Ve en Önemli önlemi biz Değil markalara Alırlar One ui 6.1 ile Ekran yanığı koruması tekrardan geri geliyor optimize Şekilde.

One Ui6.0'da Kaldırıldı, Maalesef Sonuçlar Ortada. 👍
eyequeS23u
Active Level 7
Galaxy S
Çok teşekkür ederim Deniz, eline sağlık 😊
Önerilerine dikkate alıcam, dediğin gibi her ekran paneli maalesef yanıyor, biraz şansına biraz da kullanıma bağlı olarak..
Umarım ui 6.1 ile tüm cihazlara koruma tekrar gelir de bizlerde rahatlarız bu durumdan dolayı 😊
DENỊZ
Expert Level 5
Galaxy S
Rica ederim Kardeşim Ne demek. 😊
Doğru bilgi önemli.
Aynen One ui6.1 Bekliyoruz.
yns21fe
Expert Level 2
Galaxy S
siyah bir ekranda uzun süre beyaz kalmasını örnek vermişsiniz bu durumda koyu modda yanık riski daha mı fazla oluyor?
DENỊZ
Expert Level 5
Galaxy S
Aslında Tam olarak onla Alakalı değil. Beyaz Modda Da Yanıklar Yaklaşık Aynı oranda Koyu modda da. 😊

Demek İstediğim Bazı uygulamalarda Tamamen Karanlık bir bölüm ekranın herhangibir yerinde Ve orada Parlak Ve Beyaz Bir simge veya Yazı. 👍

Bu dediğim örnek En Çok Amoled Yanığını tetikleyen unsur.
AOD'lar da Kaydırma Olmasa Çok feci Yanıklar meydana Gelir ekranlarda. Mesela. 😊