Original topic:

8 דברים שכדאי להכיר בעדכון אוגוסט

(Topic created on: 08-18-2023 12:27 AM)
725 Views
Digitai
Options
Galaxy S
אז אם עוד לא שמעתם, היום הגיע עדכון אוגוסט לסדרה 23😉

מעבר לעדכון הכל כך מדובר על תוספת הזום X2 למצלמה (זום אופטי בחיתוך, תיאור פשטני אבל מיד ארחיב) ישנם עוד מספר עדכונים שנעשו גם על פני השטח וגם מתחת למכסה המנוע. 

image
צילום ב X2. עכשיו משופר מתמיד.

הנה 8 הדברים שאתם חייבים להכיר בעדכון 08/23:

1. זום X2 ממוטב 
ביצוע זום X2 במצב הצילום או הוידאו עבר מיטוב וחיישן הרזולוציה הגבוהה מספק כיום איכות ברמה גבוהה ('ברמת העדשה האופטית'). 
שיפור איכות התמונה בזום הדיגיטלי, מבוססת על טכנולוגיית למידה עמוקה (Deep Learning) של הבינה המלאכותית (Ai). הטכנולוגיה שהוצגה בהשקת ה Z Fold 5/ Flip 5, עברה אופטימיזציה והתאמה לסדרה 23.
את סמל 'עדשת' ה X2, ניתן להוסיף לממשק המצלמה ע"י ה-Camera Assistant. 
כדאי לשים לב כי האפשרות אינה קיימת בהסרטת וידאו 8K וב 4K 60fps. 

אה..ועוד משהו - ניתן להשתמש ביכולת הזום החדשה, בהסרטה בשימוש בייצוב Super Steady בדגמי S23 Ultra. לטעמי תוספת מצויינת! אולי סופסוף אשתמש במצב הזה יותר. 

image
מצב ייצוב מיוחד מקבל תוספת משמעותית לזום.

2. הצילום ברזולוציה גבוהה של 50MP/200MP, שופר ואיכות התמונה המתקבלת חדה יותר ועשירה יותר בפרטים עם פחות 'טישטוש' (שיכול לנבוע מתנועה של הצלם, המצולם, או משינוי אור פתאומי). 
[עדכון: שכחתי לציין שגם כמות רעש בכהים שופרה].
טרם בדקתי את זה לעומת צילומי Hi-Res קודמים שלי, אבל זה נכנס לרשימת הדברים-שצריך-לעשות

3. אופטימיזציה של משקל הקובץ המתקבל ב'תמונת תנועה'. 
בדקתי. 
ההבדל אצלי היה של כ 2mb פחות במשקל הקובץ: 4.5mb לעומת 6.5mb לפני העדכון, שאפו!

4. הפחתת הטישטוש של נושאים המצולמים בתנועה. 
נושאים המצולמים בתנועה (של האובייקט? או גם של הצלם? לא מצאתי מידע) אמורים כעת להתקבל עם פחות 'מריחה', כך שלמעשה אנחנו אמורים לקבל תמונות סטילס חדות יותר של נושאים כאלו. 

5. אופטימיזציה של ביצועי המצלמה, כמו מרווח בין צילומים, פריימים חסרים (drop-frames) בהסרטה ב'ייצוב מיוחד' (Super Steady) וכו', בכדי לשפר את חווית הצילום במצב סטילס/וידאו.

6. במצב דיוקן-וידאו (portrait video), קצב הפריימים של האפקטים 'עיגול גדול' (Big Circle), 'נקודת צבע' (Colorpoint) ו'שיבוש' (Glitch) הוגדל מ-24fps ל-30fps. 
בדקתי וזה אחלה!

7. כיוונון העוצמה של תיקון צורת הפנים (שיראו טבעי יותר) במצלמה הקדמית. 
(כל מצלמות הסלפי יוצרות עיוותים. למה? אולי בפוסט אחר). 
לא יכול לומר ששמתי לב להבדל, אבל אני לא מצלם הרבה סלפיז, אשמח לשמוע מכם ומכן.

8. בעת צילום נושא מטווח קרוב, במצלמה האחורית של דגמי S23 ו-S23+, מיקום המיקוד הותאם להפחתת טשטוש היקפי. 
ה-S23 וה-S23+ סבלו מבעיות משמעותיות בחדות בשולי הפריים, בזמן צילומי קלוז-אפ. לאחר העדכון ביצעתי בדיקה ונראה שבשעה טובה התופעה נפתרה!

העדכונים והשיפורים הנ"ל נמצאים בשלבי בדיקה והתאמה ואמורים להגיע לדגמים נוספים בהמשך.

17 Comments
Galaxy S
לפי מה שהבנתי מהמפתחים, העדכונים האלו יגיעו לעוד דגמים, מן הסתם סדרה 22 תהיה בניהם.
NoamMeir
Expert Level 5
Galaxy S
נראה שהוציאו את העדכון במיוחד בשבילי, לא? 😉 האמת שהזום ×2 לי באופן אישי נוח מאוד, כי במכשיר הקודם שלי זה היה הזום האופטי - ואם היה לי עכשיו רק ×3 זה לא היה נוח לי (כמובן, עד שהייתי מתרגל והולך צעד או שניים אחורה).
לגבי שאר השיפורים הם נראים גם כן נהדרים, אומנם אני לא באמת התנסיתי לפני שהם הגיעו אך אני מאמין שהם יוציאו לי תמונות וסרטונים טובים יותר. תודה על הפוסט!
Galaxy S
בשמחה נעם היקר. בכלל - השדרוג שלך הוא משמעותי ואני כבר לא יכול לחכות ולראות מה תוציא ממנו 😀
Tatyana
Expert Level 2
Galaxy S
תודה 🥰
Nivnaor32
Expert Level 5
Galaxy S
פוסט מעולה!
תודה רבה על המידע!
שוקי
Expert Level 5
Galaxy S
עשית לי חשק לעדכן ימלך
MonSamsung
Expert Level 5
Galaxy S
טוב אני לא מסוגלת לשבת לקרוא עכשיו אבל בחיי כל הכבוד על כל ההקשעה הזאת, פעם אחר פעם.
Galaxy S
תודה רבה איתי על ההסבר המפורט
הרבה מזה לא היה כתוב בשום מקום והנגשת את זה בצורה מצוינת

תודה רבה!