Original topic:

8 דברים שכדאי להכיר בעדכון אוגוסט

(Topic created on: 08-18-2023 12:27 AM)
Digitai
Options
Galaxy S
אז אם עוד לא שמעתם, היום הגיע עדכון אוגוסט לסדרה 23😉

מעבר לעדכון הכל כך מדובר על תוספת הזום X2 למצלמה (זום אופטי בחיתוך, תיאור פשטני אבל מיד ארחיב) ישנם עוד מספר עדכונים שנעשו גם על פני השטח וגם מתחת למכסה המנוע. 

image
צילום ב X2. עכשיו משופר מתמיד.

הנה 8 הדברים שאתם חייבים להכיר בעדכון 08/23:

1. זום X2 ממוטב 
ביצוע זום X2 במצב הצילום או הוידאו עבר מיטוב וחיישן הרזולוציה הגבוהה מספק כיום איכות ברמה גבוהה ('ברמת העדשה האופטית'). 
שיפור איכות התמונה בזום הדיגיטלי, מבוססת על טכנולוגיית למידה עמוקה (Deep Learning) של הבינה המלאכותית (Ai). הטכנולוגיה שהוצגה בהשקת ה Z Fold 5/ Flip 5, עברה אופטימיזציה והתאמה לסדרה 23.
את סמל 'עדשת' ה X2, ניתן להוסיף לממשק המצלמה ע"י ה-Camera Assistant. 
כדאי לשים לב כי האפשרות אינה קיימת בהסרטת וידאו 8K וב 4K 60fps. 

אה..ועוד משהו - ניתן להשתמש ביכולת הזום החדשה, בהסרטה בשימוש בייצוב Super Steady בדגמי S23 Ultra. לטעמי תוספת מצויינת! אולי סופסוף אשתמש במצב הזה יותר. 

image
מצב ייצוב מיוחד מקבל תוספת משמעותית לזום.

2. הצילום ברזולוציה גבוהה של 50MP/200MP, שופר ואיכות התמונה המתקבלת חדה יותר ועשירה יותר בפרטים עם פחות 'טישטוש' (שיכול לנבוע מתנועה של הצלם, המצולם, או משינוי אור פתאומי). 
[עדכון: שכחתי לציין שגם כמות רעש בכהים שופרה].
טרם בדקתי את זה לעומת צילומי Hi-Res קודמים שלי, אבל זה נכנס לרשימת הדברים-שצריך-לעשות

3. אופטימיזציה של משקל הקובץ המתקבל ב'תמונת תנועה'. 
בדקתי. 
ההבדל אצלי היה של כ 2mb פחות במשקל הקובץ: 4.5mb לעומת 6.5mb לפני העדכון, שאפו!

4. הפחתת הטישטוש של נושאים המצולמים בתנועה. 
נושאים המצולמים בתנועה (של האובייקט? או גם של הצלם? לא מצאתי מידע) אמורים כעת להתקבל עם פחות 'מריחה', כך שלמעשה אנחנו אמורים לקבל תמונות סטילס חדות יותר של נושאים כאלו. 

5. אופטימיזציה של ביצועי המצלמה, כמו מרווח בין צילומים, פריימים חסרים (drop-frames) בהסרטה ב'ייצוב מיוחד' (Super Steady) וכו', בכדי לשפר את חווית הצילום במצב סטילס/וידאו.

6. במצב דיוקן-וידאו (portrait video), קצב הפריימים של האפקטים 'עיגול גדול' (Big Circle), 'נקודת צבע' (Colorpoint) ו'שיבוש' (Glitch) הוגדל מ-24fps ל-30fps. 
בדקתי וזה אחלה!

7. כיוונון העוצמה של תיקון צורת הפנים (שיראו טבעי יותר) במצלמה הקדמית. 
(כל מצלמות הסלפי יוצרות עיוותים. למה? אולי בפוסט אחר). 
לא יכול לומר ששמתי לב להבדל, אבל אני לא מצלם הרבה סלפיז, אשמח לשמוע מכם ומכן.

8. בעת צילום נושא מטווח קרוב, במצלמה האחורית של דגמי S23 ו-S23+, מיקום המיקוד הותאם להפחתת טשטוש היקפי. 
ה-S23 וה-S23+ סבלו מבעיות משמעותיות בחדות בשולי הפריים, בזמן צילומי קלוז-אפ. לאחר העדכון ביצעתי בדיקה ונראה שבשעה טובה התופעה נפתרה!

העדכונים והשיפורים הנ"ל נמצאים בשלבי בדיקה והתאמה ואמורים להגיע לדגמים נוספים בהמשך.

17 Comments
orielhaim
Active Level 7
Galaxy S
עשית לי חשק להתחדש בs23u😁
סקירת חידושים מעולה! מפורט ומובן שאפו👍
DANI_M
Active Level 7
Galaxy S
אחלה של פוסט שמח להכיר עוד ועוד חידושים
Galaxy S
אני תוהה לגבי השיפור בסעיף 4, אז ממתין לדוגמאות 🙂
תודה רבה על הפוסט המפורט!

האמת שגם העדכון של S22 גדול מאוד, אולי חלק מהשינויים הללו יגיעו גם אלינו 🙂
Galaxy S
לפי מה שהבנתי מהמפתחים, העדכונים האלו יגיעו לעוד דגמים, מן הסתם סדרה 22 תהיה בניהם

ואגב, מהניסיון שלי להבין את הקוריאנית, הטשטוש של אובייקטים בתנועה, כנראה מתייחס לשולי האובייקט המצולם. אם מהירות הצילום לא גבוהה מספיק, שום דבר לא יעזור.
Galaxy S
אז זה לא השיפור שכיוונתי אליו.
APhoto4u
Expert Level 5
Galaxy S
תודה רבה על הפוסט המעולה !
דובשני
Active Level 3
Galaxy S
תודה על המידע השימושי
uriyand
Active Level 1
Galaxy S
תמיד אמרתי שחסר עוד "זום" בין הזומים הקיימים. תודה!
Galaxy S
אחלה עדכונים! מקווה שיגיעו גם ל22 🙂