cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

6502 sayılı Kanun ve Samsung Onarım Hizmeti

(Topic created on: 05-29-2024 12:31 PM)
977 Views
bboyz89
Active Level 4
Options
Galaxy S
Samsung'un defalarca onarmaya çalışıp ancak onaramadığı cihazı değiştirmek yerine onarıma zorlaması 6502 sayılı tüketicinin korunması kanunu 13. maddesine ithafen 11. maddesindeki tüketicinin seçimlik haklarını kullandırtmıyor olması 6502 Sayılı tüketicinin korunmasına yönelik kanuna riayet etmediğini göstermektedir. İlgilin kanun ve kanun maddelerinin uygulanması için tüketici hakem heyetine başvuru yapmaya zorlaması tüketiciyi mağdur etmeye yönelik eylemlerinden birisidir. Bu eylemi nedeni ile tüketici hem maddi hem manevi kayıpla karşılaşmaktadır. Cihazınızın arıza yapması halinde yaşayacağınız mağduriyette ne yazıkki Samsung markası hiç bir şekilde arkanızda durmayacaktır. Bunu tecrübe eden bir kullanıcı olarak söylüyorum. Samsung markalı ürünleri tercih ederken lütfen bu durumu göz önünde bulundurmayı ihmal etmeyin. Zira servis süreci ve sonrasında psikolojiniz ciddi manada zarar görecektir. Aşağıda servise arka kapakta açılma şikayeti ile onarım için bıraktığım cihazım. İlgili cihazı aynı ay içerisinde farklı zamanlarda onarıma götürdüğüm ve servisin test edip sorunsuz olarak verdiğini iddia ettiği bir telefonu görmektesiniz. Bu cihazda Arka kapak, batarya, şarj soketi, ekran+kasa değişimi farklı zamanlarda yapıldı. Bu değişim sonucunda IP68 sertifikası olan cihaz yağan yağmurda cihazın su aldı, su alması sebebi ile (IP68 sertifikası 1,5m derinlikte 30 dk kalabileceğini garanti eder) cihazda sıvı temizliği yapıldı. Ancak sıvı temizliği sonrası optik zum kamerada lekeler, arka kapakta açılma sorunu devam ediyor. Ekstradan ahizede sorun var. Her ne kadar onardıklarını iddia etmiş olsalarda cihazın durumu fotoğraflarda açık ve net bir şekilde görülmektedir. Samsung ürünlerini tercih ederken garanti süresinde onarım kalitesini ve tüketici kanununa uyumunu bir kere daha göz önünde bulundurmanızı öneririm. 

image

image

image

image

bboyz89
Active Level 4
Galaxy S
Yesinler bakalım.
LordTaiLo
Expert Level 1
Galaxy S
Öncelikle geçmiş olsun.

• Böyle durumlarda sonuç onarım veya değişim ile sonuçlanır..
• Maddi ve manevi tazminatta bulunmanız güzel fakat size sunacağı seçeneklerden(değişimi veya onarımı.) Kabul ettiğiniz sürece tazminat yoluna giderseniz geri döner çünkü bu bir anlaşmalı sürece dönüşecek..

Tazminat davası açsanız ve kazansanız dahi telefonun şuanki fiyatı ile sonuçlanacak bir dava olacak öyle milyonluk veya trilyonluk bir dava değil bunlar..

Tüketici hakem heyetine başvurduysanız delilleri gösterdiğiniz taktirde lehinize sonuçlanacaktır.. (şöyle bir durum var ticari olarak kullanıyorum dediniz telefon şirketin ise, siz dava açamazsınız, şirketin açması gerek..)
0 Likes
bboyz89
Active Level 4
Galaxy S
Öncelikle teşekkür ediyorum, şirket kendime ait, araştırdım vakıfım konuya. Cihazın maddi değeri değil yaşanılan maddi kayıp esas alınıyor. Uzlaşı sağlanması halindede şikayetim devam edecek çünkü arada geçen süreçte maddi kaybım var.
fatihkuzen
Active Level 7
Galaxy S
Fatura bireysel değilse tüketici hakem heyeti red cevabı verecektir. Çünkü Ticari konularla değil bireysel konularla ilgileniyorlar.
0 Likes
bboyz89
Active Level 4
Galaxy S
Merak etmeyin hepsini ayarladım.
0 Likes
LordTaiLo
Expert Level 1
Galaxy S
Şöyle bir durum var; Eğer mağdur olmadıysanız şirket bazında herhangi bir tazminat alamıyorsunuz.. (bunun içinde delil ve ispat gerekecek..)

Eğer mağdur olduysanız, deliliniz varsa ticari açıdan, o zaman tamam.. (Yani: ispatlamak ile yükümlü olduğunuz şeyi ıspatlayabiliyorsanız sıkıntı yok..)
0 Likes
bboyz89
Active Level 4
Galaxy S
İspat mümkün, mümkün olmasa zaten öyle bir şey yapmaya gerek duymam hocam. Bu tür sorunlarda delillendirmek gerekiyor. Ki geçerli bir neden yoksa bizim milletimiz içinden geçer.
LordTaiLo
Expert Level 1
Galaxy S
Geçmiş olsun mu diyelim yoksa hayırlı olsun mu diyelim..

Mahkemen tezden sonuçlanır inşallah..
0 Likes
bboyz89
Active Level 4
Galaxy S
Mahkeme safaahati kolay sürmeyecek ona eminim.
0 Likes
LordTaiLo
Expert Level 1
Galaxy S
Orası öyle..
0 Likes