cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

6502 sayılı Kanun ve Samsung Onarım Hizmeti

(Topic created on: 05-29-2024 12:31 PM)
943 Views
bboyz89
Active Level 4
Options
Galaxy S
Samsung'un defalarca onarmaya çalışıp ancak onaramadığı cihazı değiştirmek yerine onarıma zorlaması 6502 sayılı tüketicinin korunması kanunu 13. maddesine ithafen 11. maddesindeki tüketicinin seçimlik haklarını kullandırtmıyor olması 6502 Sayılı tüketicinin korunmasına yönelik kanuna riayet etmediğini göstermektedir. İlgilin kanun ve kanun maddelerinin uygulanması için tüketici hakem heyetine başvuru yapmaya zorlaması tüketiciyi mağdur etmeye yönelik eylemlerinden birisidir. Bu eylemi nedeni ile tüketici hem maddi hem manevi kayıpla karşılaşmaktadır. Cihazınızın arıza yapması halinde yaşayacağınız mağduriyette ne yazıkki Samsung markası hiç bir şekilde arkanızda durmayacaktır. Bunu tecrübe eden bir kullanıcı olarak söylüyorum. Samsung markalı ürünleri tercih ederken lütfen bu durumu göz önünde bulundurmayı ihmal etmeyin. Zira servis süreci ve sonrasında psikolojiniz ciddi manada zarar görecektir. Aşağıda servise arka kapakta açılma şikayeti ile onarım için bıraktığım cihazım. İlgili cihazı aynı ay içerisinde farklı zamanlarda onarıma götürdüğüm ve servisin test edip sorunsuz olarak verdiğini iddia ettiği bir telefonu görmektesiniz. Bu cihazda Arka kapak, batarya, şarj soketi, ekran+kasa değişimi farklı zamanlarda yapıldı. Bu değişim sonucunda IP68 sertifikası olan cihaz yağan yağmurda cihazın su aldı, su alması sebebi ile (IP68 sertifikası 1,5m derinlikte 30 dk kalabileceğini garanti eder) cihazda sıvı temizliği yapıldı. Ancak sıvı temizliği sonrası optik zum kamerada lekeler, arka kapakta açılma sorunu devam ediyor. Ekstradan ahizede sorun var. Her ne kadar onardıklarını iddia etmiş olsalarda cihazın durumu fotoğraflarda açık ve net bir şekilde görülmektedir. Samsung ürünlerini tercih ederken garanti süresinde onarım kalitesini ve tüketici kanununa uyumunu bir kere daha göz önünde bulundurmanızı öneririm. 

image

image

image

image

26 Comments
Galaxy S
Hocam bu ne tüketici hakem heyetine gidin böyle bir rezillik kabul edilemez davacı olun
bboyz89
Active Level 4
Galaxy S
Tüketici hakem heyeti başvurum mevcut son haftaları savunma için. Ticari olarak kullandığım bir cihaz olduğu için ayrıca tazminat davası hazırlığındayım. Muhtemelen milyonluk bir davada kaybeden taraf olacaklar. Basit çözümü milyonlarla telafi edecekler, ulusal basınada olumsuz yönde yansıyacaklar.
Galaxy S
Hocam yaptığınız iş nasıl bir iş tam olarak da bu derece bir zarar görsünler? Bence fazla bir şey kazanamazsınız ben sadece değişim yapabilin diye davacı olun demiştim
0 Likes
bboyz89
Active Level 4
Galaxy S
Mesela yarın bir imzam 8.500.000 Türk Lirası değerinde. Tüm bu ticaretim bu telefon ile oluyor. Ha diyeceksin ki bu kadar yüklü ticaret hacminiz var neden düşüyorsunuz peşine diye. Tamamen tüketiciyi aldatmaya yönelik davrandıkları için düşüyorum. Yoksa 3. Servis girişinde kendime direkt iphone 13 aldım geçici olarak kullanmak için. Tabi bu cihazda da alacak verecek defterim var. Ondan dolayı bu cihaz benim için önemli. Prog adı; konash
Galaxy S
O zaman hayırlısı olsun.Umarım halledersiniz
0 Likes
bboyz89
Active Level 4
Galaxy S
Hal olur, çünkü yapılan her işlem resmi kurum faturalı ve vergili. Ben onlara kibarca durumu izah ettim ancak müşteriyi mağdur etmeyi seçtiler.
0 Likes
Galaxy S
Aslında bu tarz durumlarda değişim yapmamak için kendilerini yırttıkları anlaşılıyor ve değişim zorla yaptırılıyor yani haklısınız
0 Likes
bboyz89
Active Level 4
Galaxy S
Şimdi konuya şöyle açıklık getireyim; İlk 6 ay içerisinde oluşan arızalarda ilgili kanun maddesi diyor ki bu mal ayıplı ister değişim talebinde bulun istersen onarım iste. 6 ayı geçtikten sonra diyor ki bu malda onarım isteme hakkın var ama şuan için onarım yapılır. 2. defa arıza olursa değişim, iade, ayıp oranında indirim veya onarım isteyebilirsin. Bizim toplumumuz genelde bunu bilmedikleri için hangi eylemi yapacağı konusunda fikirleri yok. Burada 2'den fazla onarım hakkımı kullandım ama sorun çözülemedi değişim hakkımı istedim yok dediler.
0 Likes
Galaxy S
Zaten bütün firmalar bu bilgisizlikten dolayı bizi yiyorlar 😄
0 Likes