cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

0.6x kamerada flaş açılamaması

(Topic created on: 01-30-2024 11:40 AM)
836 Views
CanFe
Active Level 5
Options
Galaxy S
Galaxy s23 cihazımda geniş açı kamerayı kullanırken flaş açılmıyor. Ancak bu durum sadece cihazın kendi kamera uygulaması için geçerli. Örnek olarak instagramda flaş ile geniş açı fotoğraf çekebiliyorum. Bu duruma gerekçe olarak flaşın 0.6x kamerada yansıma yaptığı söyleniyordu eskiden ancak ben insta üzerinden yaptığım çekimlerde bir dezavantaj görmedim. Yeni çıkan galaxy s24 ise flaş konumu değişmiş daha aşağıya almışlar buna istinaden samsung bayisine gidip incelediğimde s24 serisindede halen 0.6x ile flaş açılamadığını gördüm. Sorun flaşın konumu değilse sorun ne? 

Good Lock Camera Assistant ile kullanıcıya 0.6x için flaş aktifleştirme gibi bir ayar neden konulmuyor?

image

4 Comments
Aykut
Expert Level 5
Galaxy S
Samsungun saçma sapan ozellik kısıtlamaları beni deli ediyor.
0serName
Expert Level 1
Galaxy S
Hakkaten açılmıyor. Muhtemelen flaş ile kamera yan yana diye ama niye yanına koydun o zaman?
PKRCN
Active Level 7
Galaxy S
Hocam muhtemelen şundan, kameranın 13mm olması baya geniş bir olması demek. Flaş da ultra geniş lense yani bu 13mm lensin yanında olduğu için yüksek flaş ışığı miktarına lensten sensöre gelme ihtimali olduğu için diye düşünüyorum. Yeni seride flaşın aşağı alınmasını da buna bağlıyorum şahsen. Ama aşırı flaş patlamasa da normal oranda sorun olmaz gibi çünkü snapchat kullanırken flaş çalışıyor bu lenste :)
0 Likes
CanFe
Active Level 5
Galaxy S
Eski cihazım s20fe de flaş daha yakın olmasına rağmen çalışıyordu üstelik o telefonda tüm kameralar ve flaş tek cam bir parçanın altındaydı, s23 de kamera ile cam arasında yükseklik farkıda var tam olarak. Ya en azından kullanıcı tercihi ile açılabilmeli ben neden gece vidyo çekerken tek kamera kullanmak zorunda kalayım ki