cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Note20 Ultra 5G Şarj Problemi

(Topic created on: 08-27-2021 10:07 AM)
415 Views
ican2
Active Level 2
Options
Galaxy Note

Herkese merhabalar, 3 gün önce almış olduğum Samsung Note20 Ultra 5G telefonumda şarj problemi yaşıyorum.Her zaman kullanmış olduğum note serisinde ilk defa böyle bir sorunla karşı karşıyayım.Telefonu günde 2 kez şarja sokmak durumunda kalıyorum.Telefondan şarj hariç çok memnunum fakat Note serisinden beklenmeyecek bir problem şarj sorunu.Baziları diyecek ki FHD+ ve 120 Hz de kullanma.Bu kadar yüksek bir mebla ile alınmış telefonu en iyi ayarlarda kullanmak bence sorun yaratmamali şarj için.Daha önce ulaşmiş oldugum destek hattinda telefon ilk hafta uygulamalara ve diger seylere uyum sagladigindan hizli sarji gidebilir dendi ama ben sorunun bu oldugunu dusunmuyorum.Samsung'un cikarmis oldugu islemciden (Exynos versiyonunu kullaniyorum) mi kaynaklidir bilmiyorum ama ayni sorunu yasayipta cozume ulasmis birisi yardimci olursa cok mutlu olurum.

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
Yeşilırmak
Moderator
Moderator
Options
Galaxy Note

Merhaba ican2,

Samsung Members uygulaması içerisinden "Yardım Alın > Tanılama > Pil Durumu" bölümünden test ettiğinizde, donanımsal bir sorun gözükmüyorsa, inceleme yapabilmemiz için Samsung Members uygulaması üzerinden hata ile ilgili raporunu ve sistem verilerinizi göndermenizi rica ederiz. Ekibimiz, cihazınızın durumunu kontrol ederek, uygulama üzerinden size geri dönüş yapacaktır. Samsung Members uygulaması üzerinden hata raporu gönderebilmek için, aşağıda bulunan linkteki adımları takip edebilirsiniz.

Ayrıca pil tüketimini azaltmak için;

• Cihaz bakımı özelliğini kullanarak cihazı optimize edin.
• Cihazı kullanmadığınızda, Güç tuşuna basarak ekranı kapatın.
• Güç tasarrufu modunu etkinleştirin.
• Gereksiz uygulamaları kapatın.
• Kullanmadığınızda Bluetooth ve GPRS (Konum) özelliğini devre dışı bırakın.
• Kullanmadığınızda Wi-Fi özelliğini devre dışı bırakın.
• Senkronize edilmesi gereken uygulamaların otomatik senkronizasyonunu devre dışı bırakın.
• Arka ışık süresini azaltın.
• Ekran parlaklığını azaltın veya otomatik ayarlayabilirsiniz.

https://publish.samsungsimulator.com/simulator/4d6a7070-2a73-47d6-8502-af588714f001/#!topic/yard%C4%...

Teşekkürler.
MOD

View solution in context

0 Likes
3 Comments
EndlessTDA10
Active Level 7
Galaxy Note
Yaşadığınız problem kullandığınız telefon serisinde **bleep** karşılaşılan bir durum. Note20 Ultra, yoğun özelliğe sahip bir telefon olduğundan, batarya belirli koşullar altında hızlı tükenir. Sorunu direkt olarak ortadan kaldırmak mümkün olmasada batarya ömrünü uzatmak için;

(Telefonumu ingilizce kullandığımdan bazı ayarlar ve özellik isimleri farklı olabilir, model değişikliği yüzünden seçeneklerin yerleri değişmiş olabilir.)

1 -) Telefonunuzu koyu temada kullanın.

Ayarlar/Görüntü, üzerinden koyu tema seçeneğini etkinleştirin.

2 -) Koyu temalı duvar kağıdı kullanın.
3 -) 120 Hz oldukça enerji açı bir özellik olduğundan, cihazınızı 60 Hz de kullanmanızı öneririz.
4 -) Ayarlar/Cihaz Bakımı/Batarya/Daha çok seçenek(?) Üzerinden uyarlanabilir batarya seçeneğini etkinleştirin.

5 -) Ayarlar/Cihaz Bakımı: Sol üstteki üç noktaya dokunun/Automative üzerinden;

- Günlük optimize et,
- Seçili zamanlarda otomatik yeniden başlat
A: Telefonunuzu kullanmadığınız saatleri seçin.
- Uyarlanabilir güç tasarrufu

Seçeneklerini aktifleştirin.

6 -) Cihazınızın parlaklığını düşük seviyelerde tutmaya çalışın veya uyarlanabilir parlaklık seviyesini etkinleştirin.

7 -) Uyuyan uygulamalar özelliğini aktifleştirin
Ayarlar/Cihaz Bakımı/Batarya/Arkaplan Kullanım Sınırı üzerinden Sleeping Apps özelliğini aktifleştirin, ardından Derin Uykuda/Uykuda olmak üzere belirli uygulamalar seçin.

8 -) Telefonunuzu tam çözünürlükte kullanmak eğlenceli görünsede, bataryayı çok hızlı tüketen ve ısınmaya yol açan bir özelliktir. Üstüne birde 120 Hz ekran yenilenmesi ve yüksek ekran parlaklığı ile kombine durumdaysa pilinizin aşırı hızlı tükeneceğini söyleyebilirim.

Verilen maddeler dışında cihazınızın güç tüketim durumunu güç tasarruf moduna alabilir, kullanılmayan hizmetleri (Bluetooth, mobil veri vb.) kapatabilirsiniz. Arkaplan uygulamalarını kapalı tutun. Batarya tüketimini Ayarlar/Cihaz Bakımı üzerinden kontrol edin, anormal pil tüketimine yol açan uygulamalara müdahale edin.

Eğer batarya ömründe hala yüksek tüketim görüyorsanız ve cihazınızda virüs ve benzeri zararlı yazılım olmadığından eminseniz, bir profesyonele baş vurmanız önerilir.

Umarım sorununuz en kısa sürede çözülür.
0 Likes
ican2
Active Level 2
Galaxy Note
Teşekkür ederim, dediklerinizi uygulayip deneyecegim
0 Likes
Solution
Yeşilırmak
Moderator
Moderator
Options
Galaxy Note

Merhaba ican2,

Samsung Members uygulaması içerisinden "Yardım Alın > Tanılama > Pil Durumu" bölümünden test ettiğinizde, donanımsal bir sorun gözükmüyorsa, inceleme yapabilmemiz için Samsung Members uygulaması üzerinden hata ile ilgili raporunu ve sistem verilerinizi göndermenizi rica ederiz. Ekibimiz, cihazınızın durumunu kontrol ederek, uygulama üzerinden size geri dönüş yapacaktır. Samsung Members uygulaması üzerinden hata raporu gönderebilmek için, aşağıda bulunan linkteki adımları takip edebilirsiniz.

Ayrıca pil tüketimini azaltmak için;

• Cihaz bakımı özelliğini kullanarak cihazı optimize edin.
• Cihazı kullanmadığınızda, Güç tuşuna basarak ekranı kapatın.
• Güç tasarrufu modunu etkinleştirin.
• Gereksiz uygulamaları kapatın.
• Kullanmadığınızda Bluetooth ve GPRS (Konum) özelliğini devre dışı bırakın.
• Kullanmadığınızda Wi-Fi özelliğini devre dışı bırakın.
• Senkronize edilmesi gereken uygulamaların otomatik senkronizasyonunu devre dışı bırakın.
• Arka ışık süresini azaltın.
• Ekran parlaklığını azaltın veya otomatik ayarlayabilirsiniz.

https://publish.samsungsimulator.com/simulator/4d6a7070-2a73-47d6-8502-af588714f001/#!topic/yard%C4%...

Teşekkürler.
MOD

0 Likes