cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

EXYNOS VS SNAPDRAGON

(Topic created on: 02-13-2021 08:58 AM)
364 Views
ΓİЯΞЖ
Active Level 8
Options
Galaxy Note

Yapılan yeni karşılaştırmalı testlere göre Exynos 2100, Snapdragon 888'e göre daha fazla güç tüketiyor. Aradaki fark yüzde 18 ila yüzde 35 arasında olurken, bu sonuç Exynos 2100'lü Galaxy S21 modellerinin pilinin daha çabuk bittiğine işaret ediyor elbette. PCMark Work 2.0'da yapılan web gezinme testinde de Snapdragon 888'lü Galaxy S21 daha uzun pil performansı gösterirken, enerji tüketimi konusunda daha pek çok test yapılmış durumda.

Öte yandan grafik ve performans testleri de es geçilmemiş. Yapılan GFXBench Aztec Ruins testinde 29.83 fps üreten Galaxy S21 Ultra'nın Snapdragon 888 versiyonu, 28.04 fps üreten Galaxy S21 Ultra'nın Exynos 2100'lü varyantının yine önünde görünüyor. Exynos 990'lı Galaxy S20 Ultra ise bir basamak altta duruyor ve bu testte 20.36 fps sonucu alıyor. Buna bağlı olarak Exynos 2100'de bulunan Mali-G78 GPU'nun, Exynos 990'da yer alan Mali-G77 GPU'dan yüzde 40 daha hızlı olduğunu söyleyebiliriz.

4 Comments
Anonymous
Not applicable
Galaxy Note
dedim ben snapdragon daha iyidir dite exynos işlemcisi çok kötü bir işlemci
ΓİЯΞЖ
Active Level 8
Galaxy Note
Daha ucuza mal olsun diye. Vergilerle bizde fiyatlar çok artıyor
PriceTR
Active Level 8
Galaxy Note
Herhangi bir oyun testini 30dk-60dk lık periyotlarda yapsalar exynos990 her zamanki gibi ısınıp 10-15 fps lere düşmesi ve exynos 2100 ün 15-20 fps e düşmesi muhtemel. Snapdragon 888 bu senaryoda performans kaybetmeyecektir. Yıllardır aynı sorun hala çözülemiyor can sıkmaya başladı.
Aydınmerts
Active Level 9
Galaxy Note
benim izlediğim videolarda Exynos'un pili daha iyi gidiyor ama ısınma ve performans konusunda geride kalıyor.