Original topic:

Allah korumuştur inşallah

(Topic created on: 04-26-2025 04:36 PM)
128 Views
EdizLP
Active Level 3
Options
Galaxy Note

Deprem

21 Comments
EdizLP
Active Level 3
Galaxy Note
iyiz🔥
0 Likes
Galaxy Note

Kesinlikle bina yaparız deniz kumu, demirden çalınır, betonun en dandiği kullanılır tuğlanın da aynı şekilde ee böyle binalar olursa normal.
"Deprem öldürmez **bleep** binalar öldürür."

Bizim yapmamız gereken şey ise önce önlemimizi alıp sonra tevekkül etmek. (Tevekkül: bir işi yaptıktan sonra takdiri Allah'a bırakmaktır.)

Galaxy Note
Hocam bizim de evimiz çok sallandı eğer 1dk olsaydı deprem bizim evimiz çökecekti 26 senelik bina bizim ama yapan Karadenizli mütaait binayı temel yapmayıp düz zemin üzerinden yapmış eğer 1dk felan sürseydi benim burda olma şansım bile yoktu yani ben deprem sonrası vefat edecektim 😔
Galaxy Note

Allah korusun :( neyseki uzun sürmedi inşallah bundan sonra kötü birşey yaşanmaz. (Yaşanırsa da umarım uzun sürmez.)

Galaxy Note
İnşallah aynen öyle ama bu 6.2 depreminden sonra deprem olursa zaten olacağını söylüyorlar. Eğer 1 dakika ve üzerindeyse benim evimin ayakta duracak hali yok yani; %89 sizlerin arasında olamayacağım. Gerçi bizler gibi veya birçok evi eski olan arkadaşlarımız, dostlarımız vardır forumda; aynı şekilde onlar da bu tatsız durumları yaşamak zorunda kalmazlar.😊
Galaxy Note

İnşallah kötü birşey yaşanmaz önlem alınmadığı için sağlam binalar yapılmadığı için başımıza geliyor bunlar. (Mesela Japonya da deprem ülkesi orada da depremler yaşanıyor ancak tabiri caizse burunları bile kanamıyor niye yaptığı binalar sağlam çünkü ancak para sevdalısı müteahhitler yüzünden yaşanıyor bu durumlar.)

Galaxy Note
valla hocam artık bilmiyorum sonumuz hayırlısı olsun
Galaxy Note

öyle bu arada son olan artçı depremleri takip etmek istiyorsanız Kandilli rasathanesi yazıp ordan takip edebilirsiniz Google Play Store'de uygulaması da var.

Galaxy Note
Sağlık durumumun iyi olduğunu belirtmek isterim.😊