cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Samsung galaxy M14 5G aşırı ısınıp kendi kendine kapanıyor

(Topic created on: 05-09-2024 12:55 PM)
346 Views
Members_UWV6gMj
Beginner Level 2
Options
Galaxy M

Samsung Galaxy M14 5G telefonuna sahibim. İşlemcisinin Antutu puanına güvenerek iyi bir telefon olduğunu düşünmüştüm, ama gündelik kullanımda bile artık bir işkenceye dönüşmeye başladı. Sürekli takılmalar, gecikmeler, hatta ana ekranın bile takılması söz konusu. Telefonla görüntülü konuşmak bile tam bir işkence. Sürekli, ama sürekli şekilde ısınıyor ve bunu engellemenin herhangi bir yolu yok. Telefon, en basit fonksiyonlarda bile aşırı derecede ısınıyor. Kılıfla bile kullanılmaz hale geldi. Kılıfla kullanıldığı takdirde daha da ısınıyor ve aşırı ısındığında kendini kapatıyor. Bunun bir güvenlik önlemi olarak düşünebilirsiniz ama inanın değil, çünkü yeniden başlattığında, siz daha ekranın ışığının yandığını daha yeni gördüğünüzde tekrar kendini kapatıyor ve bu durum en az 4-5 kez tekrarlanıyor. Bu telefonu kullanırken artık güvende bile hissetmiyorum. Gece şarja koyduğumda acaba patlar mı diye bir korku sarmaya başladı. Bu telefonları artık Samsung Türkiye'den toplar mı yoksa belirli bir yazılım güncellemesi ile bu sorunu çözer mi, ben bilmiyorum ama lütfen Samsung'dan bir çözüm bekliyorum. Son olarak, unutmadan, kameradan asla 50 MP fotoğraf çekmek mümkün olmuyor. Fotoğraf işlenirken kamera uygulaması çöküyor ve fotoğrafı kaydetmeden bizi ana ekrana atıyor. Madem kullanılamaz bir özellik, neden bu telefonda 12 değil, 50 MP kamera bulunuyor?

2 Comments
Galaxy_M12
Expert Level 5
Galaxy M
marka bu istediğini yapmamadıgı veya yapmadıgı için üretilen çözüm yolları bunlar🤗.Sen bilirsin,umarım beklediğin yazılım gelir ki benim paylastıgım arka plan yükü azaltma,ram ve işlemci kullanımını durdurma/azaltma,veri akışını sadece izin verilenlerin kullanımına açma ve bunlar cihazın donanımına etki etmiyor,cihaz yine aynı cihaz.
bunları dene,faydası olur.

Bunların faydası olur.

https://r2.community.samsung.com/t5/Galaxy-M/Sadece-öneri-hepsini-yapmak-zorunda-değilsiniz/td-p/151...

Cevaplarımı çözüm olarak işaretlersen memnun olurum.
0 Likes
Galaxy M
Benim bildiğim kadarıyla m14 A14 A15 gibi giriş seviyesi cihazlarda donanımsal soğutma sistemi yok ısınırsa cihaz kendini koruma amaçlı kendisini kapatabilir soğutma sistemine sahip cihazlar samsung S serisi düz model plus ve ultra modelleridir
Ayrıca A serisinde orta segment yani A33 A34 A73 A54 A55 A53 A52s A52 A35 saydıklarım bu orta segment cihazların hepsinde donanımsal soğutma sistemine sahipler ama dediğim A serisinin giriş modellerin hiç birinde denilebilecek sayıda soğutma sistemi yoktur o yüzden cihaz ısıyı dağıtamayacağı için kendini kapatarak muahafaza etmesini sağlıyor benim tavsiyem servise götürüp onarım görevlisi (teknisyen) bir incelesin onlar daha iyi bulacaktır neden kapandığını ve cihazın garantili olduğu için kullanıcı hatasına girmediği için sorun işleminiz garanti kapsamında işlem görecektir
0 Likes