cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Sürüm Düşürmek

(Topic created on: 09-11-2020 05:24 PM)
1619 Views
BaySAM
Active Level 3
Options
Galaxy M

'MODELXXXU6CTGO' sürüm kodundaki U  harfinin yanındaki sayı, sürüm düşürmenin mümkün olup olmayacağını belirtiyor. Nasıl mı? Hemen anlatayım.

Sabah uyandınız ve cihazınıza yazılım güncellemesi gelmiş olduğunu gördünüz. Güncellemeyi kurdunuz ama memnun kalmadınız ve eski sürüme dönmek istiyorsunuz. Forumdaki birçok kişinin başına gelmiştir bu durum. Sürüm düşürmeniz için gelen güncellemenin sürüm kodundaki U veya S harfinin yanındaki rakamın eski sürüm ile aynı olması gerekiyor. Hemen örnek vereyim;

'MODELXXXU6CTGO' sürümünden 'MODELXXXU6BTF1' sürümüne dönebilirsiniz. Çünkü U harfinin yanındaki rakam iki sürümde de aynı. İki sürümde de 6 rakamı var.

Biri U biri  S harfi olsa;(Belirsiz)

''MODELXXXU6CTGO' sürümünden 'MODELXXXS6BTF1' sürümüne dönüşün mümkün olup olmadığını ne yazık ki bilemiyorum. Her iki sürümde de 6 rakamı değişmemiş. Harfin değişmesi etkileyip etkilemediğni araştırıyorum.

'MODELXXXU6CTGO' sürümünden 'MODELXXXS5BTF1' sürümüne DÖNEMEZSİNİZ. Çünkü iki sürüm de farklı rakamlara sahip. Birisi 6 diğeri 5.

J4 için Android 10'dan Android 9'a dönmek mümkün.

Android 10 sürüm kodu='J400FXXU6CTGO'

Android 9 sürüm kodu='J400FXXU6BTD2'

U harfinin yanındaki rakamlar aynı. İkisi de 6.

Şunu belirtmek isterim evet şuanda J4 için Android 10'dan 9'a dönmek mümkün fakat yeni bir güvenlik güncellemesi ile rakam değişebilir ve dönmek mümkün olmayabilir.

'J400FXXU6CTGO' sürüm kodundaki '6' rakamı yeni bir güncelleme ile '4' olabilir ve Android 9'a dönmek mümkün olamaz.

Kısaca yükleceğiniz yazılımın sürüm kodundaki harf ve rakam ile cihazınızda bulunan yazılımın sürüm kodundaki harf ve rakam aynı olmalıdır. Aynı olmaz ise yükleme aşamasında hata verir.

U6-->U6  OLUR

S6-->U6  ŞUANLIK BELİRSİZ ARAŞTIRIYORUM AMA BÜYÜK İHTİMALLE MÜMKÜN DEĞİL

U6-->U4  KESİNLİKLE MÜMKÜN DEĞİL

17 Comments
BaySAM
Active Level 3
Galaxy M

Bunu siz yapın bakalım anlamış mısınız?

T290;

Android 10 sürüm kodu='T290XXU3BTG1 '

Android 9 sürüm kodu='T290XXS3ATE2 '

0 Likes
androidci
Expert Level 2
Galaxy M
Büyük ihtimal dönmek mümkün değil. Harflerin de aynı olması gerekiyor olabilir.
0 Likes
ÆX51
Expert Level 5
Galaxy M
galiba Anladığım kadarıyla Dön ile biliyor Çünkü Android 10 sürümünde u harfinden sonraki rakam 3 ve Android 9 sürümündeki s harfinden sonraki rakam 3 yani İkisi de aynı doğru mu
BaySAM
Active Level 3
Galaxy M

CheckFrim'e göre mümkün değil. Harflerin de aynı olması gerekiyor CheckFrim'e göre. Bu durumu araştırıyorum.

ÆX51
Expert Level 5
Galaxy M
hmm anladım
Anonymous
Not applicable
Galaxy M
Bilgilendirme için teşekkürler o zaman bende bir şey ekleyeyim A31 kullanıcıları bir önceki yazılıma dönebilirsiniz(One UI 2.1'in ilk haline)
androidci
Expert Level 2
Galaxy M
Evet dönebilirler.
Anonymous
Not applicable
Galaxy M
bahsettiğiniz hanede belirtilen bootlader kilit sürümüdür
internete yazıp ne oldugunu öğrenebilirsiniz
ayrıca her şekilde firmwarenin eski sürümüne dönülebiliyor
isteyen androidin fabrika çıkış sürümüne dahi dönülebilir.yonetici bu tip mesajlarımı siliyor
bootlader kilit sürümü ne demek onu araştırın sadece
0 Likes