cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Sürüm Düşürmek

(Topic created on: 09-11-2020 05:05 PM)
14110 Views
BaySAM
Active Level 3
Options
Galaxy M

'MODELXXXU6CTGO' sürüm kodundaki U  harfinin yanındaki sayı, sürüm düşürmenin mümkün olup olmayacağını belirtiyor. Nasıl mı? Hemen anlatayım.

Sabah uyandınız ve cihazınıza yazılım güncellemesi gelmiş olduğunu gördünüz. Güncellemeyi kurdunuz ama memnun kalmadınız ve eski sürüme dönmek istiyorsunuz. Forumdaki birçok kişinin başına gelmiştir bu durum. Sürüm düşürmeniz için gelen güncellemenin sürüm kodundaki U veya S harfinin yanındaki rakamın eski sürüm ile aynı olması gerekiyor. Hemen örnek vereyim;

'MODELXXXU6CTGO' sürümünden 'MODELXXXU6BTF1' sürümüne dönebilirsiniz. Çünkü U harfinin yanındaki rakam iki sürümde de aynı. İki sürümde de 6 rakamı var.

Biri U biri  S harfi olsa;(Belirsiz)

''MODELXXXU6CTGO' sürümünden 'MODELXXXS6BTF1' sürümüne dönüşün mümkün olup olmadığını ne yazık ki bilemiyorum. Her iki sürümde de 6 rakamı değişmemiş. Harfin değişmesi etkileyip etkilemediğni araştırıyorum.

'MODELXXXU6CTGO' sürümünden 'MODELXXXS5BTF1' sürümüne DÖNEMEZSİNİZ. Çünkü iki sürüm de farklı rakamlara sahip. Birisi 6 diğeri 5.

J4 için Android 10'dan Android 9'a dönmek mümkün.

Android 10 sürüm kodu='J400FXXU6CTGO'

Android 9 sürüm kodu='J400FXXU6BTD2'

U harfinin yanındaki rakamlar aynı. İkisi de 6.

Şunu belirtmek isterim evet şuanda J4 için Android 10'dan 9'a dönmek mümkün fakat yeni bir güvenlik güncellemesi ile rakam değişebilir ve dönmek mümkün olmayabilir.

'J400FXXU6CTGO' sürüm kodundaki '6' rakamı yeni bir güncelleme ile '4' olabilir ve Android 9'a dönmek mümkün olamaz.

Kısaca yükleceğiniz yazılımın sürüm kodundaki harf ve rakam ile cihazınızda bulunan yazılımın sürüm kodundaki harf ve rakam aynı olmalıdır. Aynı olmaz ise yükleme aşamasında hata verir.

U6-->U6  OLUR

S6-->U6  ŞUANLIK BELİRSİZ ARAŞTIRIYORUM AMA BÜYÜK İHTİMALLE MÜMKÜN DEĞİL

U6-->U4  KESİNLİKLE MÜMKÜN DEĞİL

17 Comments
ÆX51
Expert Level 5
Galaxy M
Kardeşim eline sağlık çok faydalı bir gönderi yapmışsın Gerçekten benim de şu an sorularıma giderdin ve benimle birlikte birçok arkadaşımızın Aklımdaki sorular gitmiştir
BaySAM
Active Level 3
Galaxy M

A70 için Android 10'dan Android 9'a dönmek mümkün.

Android 10 sürüm kodu='A705FNXXU5BTH4 '

Android 9 sürüm kodu='A705FNXXU5ASL4'

Her iki sürümde de 5 rakamı var.

inf4ndroid
Expert Level 5
Galaxy M
Bunun sebebi nedir?
BaySAM
Active Level 3
Galaxy M

Neyin sebebi? Sorunuzu anlayamadım.

0 Likes
ÆX51
Expert Level 5
Galaxy M
Arkadaş galiba neden sayılar aynı olunca eski sürme dönebiliyor uz'da sayılar farklı olunca dönemiyoruz diyor
0 Likes
BaySAM
Active Level 3
Galaxy M

Oradaki rakam Güvenlik ilkesini belirtiyor diye biliyorum. 

BaySAM
Active Level 3
Galaxy M

A50 için Android 10'dan Android 9'a dönmek mümkün değil.

Android 10 sürüm kodu='A505FDDU5BTH8 '

Android 9 sürüm kodu='A505FDDS4ATC1'

Android 9'da 4 rakamı varken Android 10'da 5 rakamı var. Dönmek mümkün değil.

0 Likes
BaySAM
Active Level 3
Galaxy M

J8 için Android 10'dan Android 9'a dönmek mümkün.

Android 10 sürüm kodu='J810FJXU4CTG2 '

Android 9 sürüm kodu='J810FJXU4BTF2 '

Her iki sürümde de aynı rakam var.

0 Likes
ÆX51
Expert Level 5
Galaxy M
Peki Galaxy Tab a 8.0 2019 SM t290 için mümkün mü dönmeyi düşünmüyorum ama sadece merak ettim çünkü Android 10 Android 9 sürümüne göre kat kat daha iyi