cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Galaxy M serisi hakkında

(Topic created on: 04-04-2023 12:16 AM)
551 Views
TheHeisenberg
Active Level 7
Options
Galaxy M

Bu M serisine neden üvey evlat gibi davranıyorlar, serinin en iyi cihazı bana kalırsa M52 5G'dir. Saçma güncelleme ömrüyle cihazları yeni gelen özelliklerden mahrum bırakıyorlar. İlerleyen zamanlarda M serisine olan desteğin uzatıldığını görür müyüz? Gerçekten can sıkıcı bir durum, mesela Good Lock uygulamasını kullanmak istiyorsun, M serisinde çalışmıyor, illa gidip Fine Lock gibi 3. parti yazılımları kullanmak zorunda kalıyoruz. Hiç donanıma da bakmıyorlar ki, saçmalık A04 benim SD778G içeren cihazımdan daha fazla güncelleme alacak. Sizde bana katılıyor musunuz?

3 Comments
özk4n_m22
Active Level 4
Galaxy M
Emin olmamakla bereaber Çıkış tarihiyle alakalı olabilir. M22 kullanıyorum Android 13 One ui 5.1
Anonymous
Not applicable
Galaxy M
M5x serisi cihazlar, A serisi cihazların çoğundan hakikaten daha güçlüdür. Mesela M52, A52 ve A52 5G'den donanım olarak daha güçlü görünüyor. Ama güncelleme için firmalar donanımdan önce maliyete bakarlar. M serisi cihazlara uzun güncelleme desteği vermek demek, onların daha pahalı olması demektir. Ayrıca Samsung kimseyi M serisi alsın diye zorlamıyor. Cihazlar satışa sunulduğunda firma zaten o cihaza kaç güncelleme vereceğini açıklıyor. A52s ve M52 arasında kalan kullanıcı birkaç yüz lira daha fazla ödeyerek dilerse daha uzun güncelleme alacak olan cihazı seçebiliyor. Sadece bunlarla kalmıyor. M serisi cihazlar parça kalitesi olarak en iyi sınıfta değiller. Verilecek güncelleme ile donanım uyumluluğunu yakalamak bu modellerde daha zor oluyor. Yine bunlarla beraber güncelleme karşıtı kullanıcılar var. Samsung, zaten çok güncelleme yapmayan kullanıcılara hitap eden bir seri oluşturmak istemiş olabilir. Ayrıca M serisi cihazların küresel popülerliği yani kâr getirisi A serisi kadar iyi sayılmaz. Bizim gibi birkaç ülkede iyi satılan bu seri Samsung'a uzun güncellemelere harcama yaptıracak kadar getiri sağlamıyor. Oysa Galaxy A13 ve A03, 2022'de en çok satılan 10 telefon modeli arasına (bütün markalar ölçeğinde) girmiş. Yani Samsung, en çok kâr ettiği cihazlara güncelleme veriyor. Bu da firmanın iktisadi dinamikleri düşünülünce gayet mantıklı bir harekettir. Siz şirket sahibi olsanız böyle davranırsınız. Yoksa şirketiniz Sony veya LG gibi telefon pazarından çekilmek zorunda kalır. Netice olarak size katılmadığımı belirtmek istiyorum. Telefon alırken araştırma yapmış olsaydınız, M52 ile yaklaşık aynı fiyatlardaki A52s veya A53'ü alabilir, telefonunuzu daha uzun süreler güncel tutabilirdiniz. Ha, bu arada şunu da eklemek istiyorum: Xiaomi, Oppo gibi birçok marka en üst seviyedeki cihazlarına bile sadece 2 güncelleme veriyor. Samsung'a bu hususta özellikle hayranım.
İyi geceler ve sorunsuz telefon deneyimleri diliyorum.
Alfatürk
Expert Level 5
Galaxy M
Merhaba kardeşim,

Dediklerinde haklısın cihazında iyi ama kaçırdığın bir olay var

Sen M serisi aldığında Goodlock modülleri'nin resmi olarak indiremeyecegini ve güncelleme konusunda 2 yıl güncelleme geleceğine bilerek alıyorsun sana samsung seçenekler sunuyor A serisi alırsan 4 yıl Android sürüm güncellemesi vesaire falan yani isteyerek aldın M serisini

Donanıma bakılsaydi şuan S9 serisi Android 13 alması gerekiyordu Note 10 lite ile aynı işlemci

S9 Android 10 da kaldı
Note 10 lite Android 13 te kaldı