cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Batarya kalibrasyon kodu

(Topic created on: 01-03-2024 11:53 PM)
1320 Views
YusufKenan040
Active Level 5
Options
Galaxy M
2 3 sene önceki android ve one ui sürümlerinde telefon ekranında *#0228# kodunu yazdığımızda telefonun bataryasını otomatik kalibre edebiliyorduk fakat artık bu kodu girdiğimde geçersiz uyarısı alıyorum. Kod değiştimi acaba. Veya bataryayı ayrıca kalibre etmenin bir yolu var mı bataryayı bir kaç kere tamamen boşaltıp doldurarak kalibre etmekle uğraşmak istemiyorum açıkçası.
YusufKenan040
Active Level 5
Galaxy M
One ui sürümünü yazdın sanırım ben m23 kullanıyorum one ui 6 kullanıyorum şuan ama 5teyken de çalışmıyordu bu kod a52de çalışması enteresan olmuş
0 Likes
Mustafatke
Active Level 1
Galaxy M
Android 13
0 Likes
YusufKenan040
Active Level 5
Galaxy M
Sorun yok one ui sürümü de android sürümüyle beraber değiştiğinden anladım hangisi olduğunu
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Galaxy M
Artık çalışmıyor,iptal edildi.Onun yerine manuel dene.Bu şekilde;

Batarya bitene kadar ve hiç açılmayana kadar kullan.Sonra kapalı şekilde %100 dolana kadar şarjda bırakın.%90'larda kalsa da tak çıkart yapıp bekleyerek %100 dolmasını sağlayın ama cihaz kapalı olsun.Bu işlemi 2 defa yapın ve noral şekilde kullanın.Ayrıca cihazı %20'lere kadar kullanıp,kesinlikle yeniden baslatarak şarja takın ve %100 dolmadan sakın çıkartmayın,düzelir.
YusufKenan040
Active Level 5
Galaxy M
Kalibre etmeyi biliyorum kod çalışmayınca acaba farklı bir kodla falan mı değişti diye öğrenmek için yazmıştım. Yine de eline sağlık yazmışsın o kadar en azından bilmeyenler öğrenmiş olur.
Anonymous
Not applicable
Galaxy M
😊aynen.
G36KRALBASKAN
Active Level 8
Galaxy M
Böyle bir şey çıktı o mu 1704316746650.jpg
0 Likes
YusufKenan040
Active Level 5
Galaxy M
Evet
0 Likes
ʙᴏʟᴛ
Expert Level 5
Galaxy M
Bildiğim kadarıyla bu kod kaldırıldı. Kod vb. İşlemler ile cihaz üzerinde yapılan işlemler cihaz için sağlıklı olmuyor. Samsung kendisi de bunları önermiyor zaten ve kaldırılmasıda iyi oldu bence. Pil ilgili bir sorun varsa yetkili servise gösterin veya destek bölümünden hata raporu gönderin bence.
0 Likes
YusufKenan040
Active Level 5
Galaxy M
Eğer kalibrasyon yapıyorsa bir zararı olmaz fakat herkes kalibrasyon kodu diye yanlış bilip orda başka bir olay dönüyorsa bilemem.
0 Likes