cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

5ghz otomatik bağlanma sorunu

(Topic created on: 01-19-2020 08:06 PM)
27864 Views
turgay
Active Level 2
Options
Galaxy M

Telefonum 2.4ghz wifi 'ye bağlı iken 5 ghz wifi  alanına girdiğimde otomatik baglanmiyor. Güncelleme ile bir sıkıntı olabilirmi. 

Resolved!
12 Comments
Solution
User0000003
Moderator
Moderator
Options
Galaxy M

Merhaba turgay,

Ben Eflatun. Samsung Forum moderatörüyüm.Öncelikle yaşamış olduğunuz bu durum için üzgünüm.

Bu durumun birçok sebebi olabilir. Bunlardan bazıları ise;

- Cihaz Ağ ayarlarında meydana gelmiş bir sorun,

- Cihazda meydana gelmiş yazılımsal bir sorun,

- Modem / İnternet sağlayıcınızın sistemsel destek kriterleri olabilir.

İlk olarak ağ ayarlarını değerlendirecek olursak bu işlem için;

Ayarlar > Genel Yönetim > Sıfırla > Ağ Ayarlarını Sıfırla adımlarını izleyebilirsiniz.

İkinci adım olarak da modem markanız ve internet sağlayınıcınızın sistemsel destek kriterlerini ( max. kaç cihaz bağlanabiliyor, desteklediği sistem gereksinimleri vs. ) kontrol edilebilmesi adına ilk olarak mümkün ise farklı bir 5GHZ bağlantı noktasından aynı testi gerçekleştirmeniz sorun mevcut değil ise modem ve internet sağlayıcınız ile görüşmeniz gerekebilir.

Bu aşamadan sonra sorun devam ediyor ise cihazdaki bilgilerinizin yedeğini aldıktan sonra uygulamanız gereken adımlar ; Ayarlar > Genel Yönetim > Sıfırla > Fabrika Ayarlarını Sıfırla'dır. 

Bilgileri yedeklemenin iki yolu vardır;

1. Ayarlar > Hesaplar ve yedekleme > Samsung cloud > Bu telefonu yedekle bölümüne bastığınızda, Samsung bulut hesabınıza verileriniz yedeklenmiş olacaktır.

2. Bilgisayar üzerinden Smart Switch programını kurmanız gerekir. Usb kablo ile telefonu bağladıktan sonra, yedekle bölümüne basarak yedekleme yapabilirsiniz.

Smart Switch Link; https://www.samsung.com/tr/support/smart-switch/

Tüm bu işlemlere rağmen sorun devam ediyor ise;

ht target=_blanktps://www.samsung.com/tr/support/service-center/ adresinden size en yakın Samsung Mobil Cihazlar Yetkili Servisi'ne,

ht target=_blanktp://livechat.support.samsung.com/customer_new/TR  - canlı destek ekibimize,

https://www.samsung.com/tr/support/remoteservice/  - uzaktan bağlantı ekibimize ve 4447711 numaralı Çağrı Merkezimizden bize ulaşabilirsiniz.

Teşekkürler.

MOD

0 Likes
turgay
Active Level 2
Galaxy M
merhaba,
cihazi tamamen sıfırladım dedğiniz gibi Olmadi.modem kaynaklı değil cunki evde farkli telefondan bu sıkıntıyı yaşamıyoruz.
urunu servise götürdüm. sorun yok dediler.anlamadim baska ne yapim diye.buyuk ıhtimal yazılımsal bir prplem diye düşünüyorum.bu konuda destek olabilirmisiniz.
0 Likes
User0000003
Moderator
Moderator
Options
Galaxy M

Merhaba turgay,

Farklı bir cihaz ile sorun yaşanmadığını ilettiğinizi görüntüledim. Tam da bu noktada durumun modem veya internet servis sağlayıcınız üzerinden incelenmesi gerektiğini yinelemek isterim.

Örnek vermek gerekir ise ; farklı marka bir cihazda bu sorunla karşılaşmayıp Samsung M30s model cihazınızda bu durumla karşılaşmış olmanız halinde, modeminizin veya internet servis sağlayıcınızın Samsung M30s model cihazınıza destek verecek şekilde alt yapıda olmadığı anlamına gelir. 

Bu durum için daha önce yukarıda belirttiğim M30s model cihazınızı farklı 5GHZ ağa bağlanma konusunda test etmeniz en sağlıklı yöntemdir. Çünkü serviste yapılan ve Samsung'un geliştirdiği yüksek teknolojili cihaz bazlı test sistemlerinde cihaz bu testlerden başarı ile geçmesi halinde "Sorun yoktur" şeklinde bir bilgi verilir.

Kontrollerinizi bu yönde yapmanızı önerir, iyi günler dilerim.

Teşekkürler.

MOD

0 Likes