cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Telefonu yüzde kaçta şarja bırakıp kaçta çıkarmalayız?

(Topic created on: 01-05-2022 04:45 PM)
1645 Views
Ymt123
Active Level 1
Options
Galaxy A

Ben yeni Samsung A52 alalı 4-5 gün oldu ve tanıdıklarım telefonun sarji %0 a yada 2-3 e kadar düşür sonra tak sarja diyorlar Ama ben internette baktığımda ise şarjı sonuna kadar kullanmak pili öldürür diyorlar ve %10 un altina dusmeden sarja takmamiza gerek oldugunu söylüyorlar. Sizce ne yapmalıyım?

16 Comments
Batuhan_xd
Active Level 7
Galaxy A
Ben a12 kullanıyorum şahsen günlük kullanımda yatarken hep şarjım 50 60 arası oluyor ve o aralıkta takıyorum bi sorun yaşamadım zaten en iyisi bitirmeden takmakdıe
VadimKM
Expert Level 4
Galaxy A
Kaçta takıp kaçta çıkardığınızın bir önemi yok. Çünkü 100 den 20 düşüp tekrar 100 e kadar doldurursanız cihaz bunu 80 olarak alacaktır ve bir dahaki şarjda 80 olarak doldursanız bile 20 daha alıp bunu 100 olarak hesaplayacaktır. Her cihaz için ortalama 300-500 dolum şarjın ömründen 20 götürecektir.
20fe
Active Level 8
Galaxy A
En uygunu %25-35 arasında şarja takıp %80-90 arasında çıkarmak diye biliyorum. Çok eski telefonlarda tamamen bitirip full şarj olayı vardı. Yeni telefonlar dediğim gibi yaklaşık 30dan 85e şarj edilir. Aynı elektrikli arabalarda da olduğu gibi.
Ymt123
Active Level 1
Galaxy A
Yeni telefonlarda pil omru sizce kac yil olmali?
20fe
Active Level 8
Galaxy A
Telefonun pil ömrü kullanıma göre değişir. Ben 5 yıllık j7 prime kullanıcısıyıdım. Telefonumun hala bi sorunu yoktu. 2 saate 0'dan 100e doluyor. Ve 1 günümü çıkarırdı. Sarj -deşarj olarak bakarsak 700e yakın olması gerekli minimum bence. Her gün şarj deşarj olduğunu düşünürsek o da yaklaşık 2 yıl ediyor. Aslında bu bile az .
ahmet_turğut
Expert Level 5
Galaxy A
Merhaba
Kullanmış olduğunuz telefonunuzun veya tabletinizin şarj miktarı yüzde 15 olduğu zaman cihazınızın şarja takın ve cihazınızı %100 dolduğu zaman şarjdan çekin
Galaxy A
Öncelikle merhaba 🙂☃️

Şimdiki piller lion piller olduğu için lion piller boş şarjı pek sevmez ve düşük seviyede şarja kadar cihazı eğer şarj etmezseniz direnç başlar en iyi şarj aralığı %25 olunca cihazı şarja takınız %85 , %95 gibi şarjdan alınız cihazı ne kadar bu aralıklarla takarsan iyi olur pil döngüsü düşük olur yani pil %0 dan %100 e kadar 1 döngü olursa demin dediğim seviyede takarsan 1 döngü sayılamz ve pil yarım döngüyü biraz geçgin Bi döngüye olur ve pil sağlıklı olur pil geç kötü duruma gelir ve pil değişim süreniz uzar .

❄İyi günler ❄ 👋👋👋
Rose67_
Expert Level 5
Galaxy A
+1
Galaxy A
Evet