cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Samsung Powerbank

(Topic created on: 07-20-2022 12:57 AM)
480 Views
UgurCanUlukaya
Active Level 4
Options
Galaxy A

Merhaba selamlar geçen bir gönderi oluşturmuştum Powerbank almak istiyorum demiştim ve Samsung kendi Powerbank modelini aldım. Aklıma takılan kullanılabilir kapasite site oldu bir açıklama yapar mısınız bana 10000 mah kullanabilir miyim hızlı şarj ile şarj ettiğim zaman telefonumu ?

image

2 Solutions

Accepted Solutions
Solution
Mustafa3437
Expert Level 5
Galaxy A
10000 mahlı powerbankte normalde kullanılabilir 7400 kusur oluyor. Çünkü powerbank 3.7 voltla şarj olurken, telefonlar 5 voltla şarj olur. Voltu artırırsan hızlı şarj yani kapasitesi daha da düşer. O yüzden her powerbank tam değerini vermez.

View solution in context

Solution
GFB_üyesi
Active Level 10
Galaxy A

Tipik Kapasite, üçüncü taraf labaratuvar koşullarında test edilmiş. Tipik kapasite, IEC 61960 standardına göre test edilmiş pl örneklerindeki pil kapasite sapması göz önünde bulundurularak alınmış tahmini ortalamadır.

Gerçek pil ömrü, ağ ortamı, kullanım şekli ve diğer faktörlere bağlı olarak değişebilir.

View solution in context

8 Comments
Galaxy A
Kullanilabilir kapasite düşük gözüküyor hızlı şarj ile ama o etkilemez mi ben 10000 mah bataryayı sonuna kadar kullanabilir miyim?
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Kaç tlye aldınız 😊
Galaxy A
Ürünü Teknosa üzerinden aldım lakin iade ettiğim ürün sebebi ile bedavaya geldi model "Samsung EB-P3300X"
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Hm anladım iyi günlerde kullanın 🤗
Galaxy A
Çok teşekkür ederim 🤗 acaba sorumun cevabını biliyor musunuz 🤔 ben 10000 mah bataryayı süper hızlı şarj ile tamamen kullanabilir miyim Powerbank üzerinde yoksa kayıp olur mu ciddi oranlarda ?
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Kayıp mah düzeyinde olur mesela sizin aldığınız cihaz 10000 ise tamamını kullandırmaz her powerbank böyledir işleyiş olarak buna kablodan oluşan kayıp deniyor. Mesela 10000 mah powerbankiniz varsa çok çok 1000 ya da en fazla 2000 mah kayıp olacaktır. Yani hiç bir üretici size tam 10000 kullanabilirsiniz diyemez diyen olursa da yalancıdır 😊
Solution
Mustafa3437
Expert Level 5
Galaxy A
10000 mahlı powerbankte normalde kullanılabilir 7400 kusur oluyor. Çünkü powerbank 3.7 voltla şarj olurken, telefonlar 5 voltla şarj olur. Voltu artırırsan hızlı şarj yani kapasitesi daha da düşer. O yüzden her powerbank tam değerini vermez.
Solution
GFB_üyesi
Active Level 10
Galaxy A

Tipik Kapasite, üçüncü taraf labaratuvar koşullarında test edilmiş. Tipik kapasite, IEC 61960 standardına göre test edilmiş pl örneklerindeki pil kapasite sapması göz önünde bulundurularak alınmış tahmini ortalamadır.

Gerçek pil ömrü, ağ ortamı, kullanım şekli ve diğer faktörlere bağlı olarak değişebilir.