Original topic:

Samsung Galaxy A55 & A54

(Topic created on: 05-29-2025 07:20 AM)
93 Views
kOftiii
Active Level 4
Options
Galaxy A

Herkese merhabalar,

Her iki modelide aktif olarak kullanan bir kullanıcı olarak yeni günceleme öncelikle hayırlı olsun. 

Ancak bu işi yapamıyorlar! "android" denildiği zaman benim aklıma gelen ilk şey; hayata açılan sınırsız kapılar geliyor. Ama nasıl olıyorsa bir türlü bunu başaramadılar. Hala farklı launcher lara ihtiyaç duyuyoruz! Neden hala özelleştirme kısmını kullanıcılara sunmuyorlar anlamıyorum. 

Zorunlu kılınan bir özelleştirme söz konusu! 

Malesef eskiden bir farklı yok! Video çekme sırasında müziğin aktif olması harici hiç bir değişiklik yok! Kamera butonları yukarıda olsa ne olur aşağıda olsa ne olur! Bildirim çekmecesi sağdan açılsa ne olur soldan açılsa ne olur! Diğer android modellerde yıllardır olan şey zaten! Ayrıca da kullanışsız! Bütün butonların boyları, yerleri, uygulama biçimleri ve görünümlerini bizler ayarlıyor olsak olmaz mı?, ayrıca şu sistemin içinde var olan silinmeyen uygulamalar silsilesi! Bunları biz kaldırabiliyor olmamız lazım! İhtiyaç halinde marketinde var zaten! veeee SAMSUNG, şu play store bir el atta arama kısmına SAMSUNG ya da modelimizi yazdığımızda profesyonel olan sistem uygulamaların ve extra geliştirdiğin pro uygulamaların tek bir sahiplikte çıksın! Kendi kameranın uygulaması a54 de aktif, a55 de pasif! Sal artık bizleri! Sürdürebilirlik önemli olmalı ya! Bütün samsung modellerinde çalışmalı sana ait olan bir uygulama! Eski kameralarının artık üretmiyorsun diye kullanılmıyor mu sanıyorsun! Eğer yetkili biri varsa burda lütfen benle iletişime geçsin! 

Profesyonel kullanıcı yorumları ile şu sistemi artık düzeltelim! 

Özelleştirilebilir bir SAMSUNG! Pls! 
5 Comments
Galaxy A
Hocam zaten good lock adında uygulama var. Çoğu özelleştirmeyi o uygulamadan yapabiliyorsun. Siteminizde abarttığınızı düşünüyorum. Şu anki duruma göre herhangi bir launcher kullanmaya gerek yok gibi. Telefon güncellemeyle gayet kullanışlı ve özelleştirilebilir bir hale geldi. Bildirim paneli samsungta kullanışsız demişsiniz bu özelliği kullanmayabilirsiniz ki zaten başka ne gibi bir beklentiniz var onuda anlayamadım ama şunuda varsayalım mesela elma telefonlara, androidde 20 yıldır olan widget özelliği yeni bir özellik gibi sunuldu. Samsung yapınca kötülemeye gerek yok. Olmayan bir özelliği getirdiler. Hater olmaya gerek yok. Sorununuzu azarlayarak değil sakin ve uygun bir üslup ile yapmanız daha doğru olur.
kOftiii
Active Level 4
Galaxy A
Alt segmeye kaç adet uygulama ekleyebiliyoruz?

Sistem uygulamalarını kaldırabiliyor muyuz?

Üst panel tuş takımı boyutu veya aşağıdaki sabit kullanılmayan genel kullanımda paneli kaldırma seçeneği var mı? (tek olarak kullanıldığının farkındayım!)

Good Lock a gerek var mı? (arkaya 3 kere dokun flash yansın vs)

Wigdetlerde boyut ve renk harici oda saydam vs. ne kadar özelleştirme var?

Ekran ve uygulama penceresi matrixi max kaça kaç yapabiliyoruz? 5x4 mü?

Ram kullanımı ne kadar sabit? (yani bellek temizliği yaptıktan sonra kapatılan uygulama neden tekrar ram a aktiflik olarak çıkıyor?)

Sanal bellek oluşturma da kullanılan sabit hafıza ne kadar gerçekci?

Güç tasarruf modunda üsteki standart uygulamaları değiştime seçeneğimiz ne kadar? (sadece alt 4 mü)

Uygulama bildirimleri, üstte göster, erişebilirlik ne kadar aktif?(cihaz bakımı sırasında bir çok yetkilendirme verdiğiniz uygulamaların iptali söz konusu)

Günceleme problemi neden var? Hem play store hem samsung market neden eş zamanlı değil?
Ayrıca galeri, temalar vs. gibi sistem içerisinde var olan şeylerin güncelemeleri neden manuel?

Samsung account?

Edge paneli sorunsalı? (şuanda indirdiğin uygulamalar harici kapatıldı! Ayrıca oradakilerin bir çoğu samsung tarafından geliştirilen uygulamalarda değil!

Uzun yıllardır Samsung kullanıyorum, Android veri tabanı kullanan ve bir çok sorunu olan diğer cihaz markalarına bir şey demiyorum. Onlar varlığını sürdürmek değil piyasada kalmak için çabalıyorlar! Samsung hali hazırda pazarda zaten ve iyi bir marka! Ama geliştime konusunda malesef sınıfta kalıyor! İstediğim tam olarak şu! Android i Ios tan ayıran en büyük özellik nedir?

Sınırsız olması değil mi? Özelleştirilebilir olması gerekir! Bir masan var ve üstüne bir örtü örtüp yerini değiştiriyorsun ve bu tamam diyorsun! Buna çok kızıyorum. Hiçte abartmıyorum?

Video kaydı sırasında aktif çalışan bir ses uygulamasını durdurmayı kayıt ediyor olması dışında... Aaaaa bu çok iyi oldu dediğin ne var? Hesap makinesinin görselimi?

Kamera pixel doğruluğu?
Birçok m serisi 64 mp dir? Nasıl? Günceleme ile! Gerçek 5mp belki!

Mesela ana ekranda kullandığın bir uyumamayı ya da güvenli klasör diyelim, parmak atayıp açabiliyor musun?

Sesli komut? Bixby? (Türkçe dil desteği neden hala yok? Saatleri dahil!

Şuanda nextstar ın uydu alıcısında bile google destekli türkçe asistan var!

Yukarıdaki yazdığım herşeyi basit bir launcher yapıyor!

Bu arada ıos ta aynı şekilde şu aralar. Yıllar önce Nokia 6130,6300 gibi telefonlarında kullandığı hızlı sms, zamanlayıcı sms gibi! 2000 li yıllarda yapılmıştı! Ama yeni bşr özellik giibi sunuldu!

Daha bir sürü var ama yazmakla bitmez!

Demem o ki, bir büyük marka yeni bir şeyler yapmaya çalşıyorsa bunu mutlaka profesyonel kullanıcı yorumları ve istekleri doğrultusunda yapmalı!

Basit, kararlı ve özelleştirilebilir!
CihazSahibi
Active Level 6
Galaxy A
Eski cihazları kullanabilme durumunuz oldu mu hiç Note 2 Note 3 N9005 versiyonu mevcut halen çalışıyor da o cihazda ne özellikler vardı sayamayacağım kadar şimdi ise daha önce var olan özelliği yeni gibi göstermeleri acı bir durum ...
Kuwex
Active Level 3
Galaxy A
Knk goog lock adlı programı yüklemeyi denedin mi ben a54 5g kullanıyom
0 Likes
Danteey
Active Level 4
Galaxy A
Çöp kutusunu devre dışı bırakma seçeneği koymamışlar daha. Siliyorum birde oradan siliyorum