Resolved! Solved

Original topic:

Samsung Galaxy A50 Batarya Kalibrasyonu

(Topic created on: 07-16-2020 06:44 PM)
3281 Views
LynKox
Active Level 1
Options
Galaxy A

Merhabalar  az önce bazı forum sitelerinde gördüğüm *#0228# kodunu telefon arama kısmına yazınca batarya kalibrasyonu yapıldığı söyleniyor. Bazı kişiler memnun bazıları ise değildi. Acaba ben de yaparsam garanti dışı kalma gibi bir sorun olma ihitimali var mı? Bu işlemi uyguladuğımda işe yarar mı? Telefondaki dosyaları falan silebilir mi?

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
User0000002
Moderator
Moderator
Options
Galaxy A

Merhaba LynKox,

Ben Lacivert, Samsung Forum moderatörüyüm.

Samsung cihazlarınıza, üçüncü şahıslar tarafından paylaşılan, Samsung tarafından resmi olarak onaylanmamış herhangi bir kod numarasını yazmamanızı öneririz. Bu gibi işlemler, cihazınıza zarar verebileceği gibi, işlem yapılan cihazı garanti kapsamı dışına da çıkarabilir. Cihazlarımızda, bu gibi işlemler için yazılıma göre "Ayarlar-Smart Manager" ya da "Ayarlar-Cihaz Bakımı" alanlarından, sistem optimizasyonlarını yapmanız yeterli olacaktır.

Teşekkürler.

MOD

View solution in context

10 Comments
Alfatürk
Expert Level 5
Galaxy A
Merhaba kardeşim

Batarya kalibrasyon yapmanı önermem çünkü sende örneğin şarjın mesela %55 de bir anda %15 e inmiyorsa batarya kalibrasyonu yapılmaz cihazın zaten yeni bir cihaz isteyeceğini zannetmem batarya kalibrasyonu

Eğer bir sorunun varsa Samsung members a girip hata raporu göndermeni tavsiye ederim

Garanti dışı bırakmaz ama yanlış yaparsan bataryada sorun çıkartabilirsiniz
LynKox
Active Level 1
Galaxy A

Dedğiğiniz kadar büyük bir iniş olmuyo ama 3 4 saatte telefonun şarjı çok çabuk bitiyor oyun da oynasam Whatsapp,İnstagram da kullansam aynı şekilde pil seviyesi azalıyor. Kullandığım uygulama hiç farketmeksizin hızla bitiyor. İlk aldığım zamamlar da böyle olmamıştı. Gittikçe pil süresi kısalıyor.

LynKox
Active Level 1
Galaxy A

O dediğiniz yöntemler nedir?

LynKox
Active Level 1
Galaxy A

Onu yazsanız daha iyi olur ben normalde de bitirip %100 şarj ediyorum.

0 Likes
LynKox
Active Level 1
Galaxy A

Çok teşekkür ederim bunu hemen deneyeceğim umarım doğru bir sonuç alırım.

0 Likes
LynKox
Active Level 1
Galaxy A

Eğer ki düzelmezse o USSD kodu kullansam olur mu? Deneyenler çok memnun olduklarını söylüyorlar.

0 Likes
OnurT
Active Level 8
Galaxy A
ben 10 15 kere bu kodu yazmisimdir hicbir sey olmadi
0 Likes
LynKox
Active Level 1
Galaxy A
kodu yazdıktan sonra quik start demrn gerek yaptıysan eğer olmuştur şarjını doldurmasını bekleme
0 Likes
Emre00
Active Level 7
Galaxy A
bu tarz şeyleri yapmanızı önermem telefona zarar verbilirsiniz
0 Likes