cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

SORUN A10 SİYAH EKRAN (YARDIM-ÇÖZÜM)

(Topic created on: 07-13-2020 12:25 PM)
41552 Views
Cebrail
Expert Level 5
Options
Galaxy A

Arkadaşlar öncelikle herkese iyi günler dilerim.

Arkadaşlar dün Fenerbahçe ile Sivasspor maçını Saat: 21:30 saatlerinde telefondan izlerken bir anda telefon durdu gibi sadece ekran 1 2 yer gösteriyordu üstelik bir anda ne güç tuşu ne bildirim barı açılıyordu hiçbir şey çalışmıyordu. Ardından bir anda telefon siyah ekran oldu. Ekran açıktı ama siyah ekrandı ışığı kapattığımda açık olduğunu görüyordum ama Hiçbir tepki vermedi bir kaç dakika sonra samsung yazısı yazdı gitti tekrardan siyah ekranda kaldı. Bu arada güç tuşuna basılı tutuyorum olmuyor kapatıp açmaya çalışıyorum olmuyor. Yani ekran açık olduğu belli ama siyah ekrandı.  Neyse dediğim gibi güç tuşuna basıyorum tepki yok.  Ardından annemin telefonunu aldım kendimi arıyorum çalıyor telefonum ama ekranda tepki felan hiçbir şey yok.  Nasıl yapıcam nedicem bilmiyorum derken.  Telefon siyan ekranda halen. Kapatmaya çalışıyorum olmuyor neyse. Bu arada telefonumun   şarjıda baya vardı. %65-69 larda idi.

Ardından annemin telefonla "Google" ye Samsung A10 SİYAH EKRAN yazdım.  Ilk çıkana tıkladım. Orda yazanları biraz okudum. 

Samsung Galaxy A10 Black Screen of Death Nasıl Onarılır?

Bu başlıktaki yazanları okudum şunu uyguladım. 

1- Telefonu şarjda bağladım. Halen tepki yok telefonda. 
2- Aynen Bunu yapın diyordu.  " Güç ve Sesi azaltma tuşunu 45 saniyeye kadar basılı tutun.

" Bunu yaptıktan sonra telefon sarj göstergesi büyük olarak ekranın ortasında % 65 mi ? %68 mi ne yazdı. Ardından normal olarak kapandı. Siyah ekran gitti yani. Ardından normal olarak güç tuşuna basarak telefonu açtım ve normal olarak halen kullanıyorum.  

Demek istediğim şey; neden öyle oldu ? Neden bir anda öyle oldu siyah ekran vs vs oldu ? Ve bu "SES KISMA VE GÜÇ TUŞUNA 45 SANİYE BASMA OLAYI NEYİ DEĞİŞTİRDİ DE DÜZELDİ?  ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. 

2 Solutions

Accepted Solutions
Solution
Alfatürk
Expert Level 5
Galaxy A
Merhaba kardeşim

Öncelikle böyle durum yaşadığın için üzgünüm benim tahminim cihaz çok zorlandığı zaman böyle hatalar olabiliyor diye biliyorum

Eğer bir daha başınıza gelirse bu yollardan başvurabilirsiniz

İlk olarak telefonun bataryasının kontrol edilmesi gerekir. Çünkü telefonlarda yaşanan siyah ekran problemleri genelde batarya kaynaklı ön plana çıkar. Bataryanın içindeki güç ileten kısımların telefon içindeki iletken bölgelere temas edip etmediği kontrol edilmelidir.

Ayrıca telefon bataryasının da ömrü bitmiş olabilir ve bataryanın değiştirilmesi gerekebilir.

Eğer batarya kaynaklı bir sorun yoksa SIM kart başta olmak üzere hafıza kartı ve batarya tamamen ve yaklaşık olarak 15 dakika kadar beklenmesinin ardından hafıza kartı takılmadan telefon şarj edilir. Şarj olma esnasında ise telefonun açılmaması gerekir.

Bu çözüm yollarından herhangi biri siyah ekran sorununu giderme konusunda sizlere yardımcı olmadıysa telefona format atılabilir. Format atılarak da siyah ekran sorununu çözmek mümkün olabilir.

ses kısma ve güç tuşuna başınız büyük ihtimalle açılacaktır

Sana tavsiyem ilk olarak bu durumu öğrenebilmeniz için samsung members a girip hata raporu göndermeni tavsiye ederim yada kardeşim

Samsung tudor uygulamasını indirip samsung müşteri temsilcisine arayıp samsung uzaktan destek almak istiyorum diyeceksin ve bu sorunu belirtin ve ona göre cihaza bakacaklar sorunu bulabilirler belki

View solution in context

Solution
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
ekranın uyarlanabilir modda
ve uyarlanabilir mod çoğu 3.taraf uygulama ile çakışabilir
bunun için çözümü
Ayarlar>ekran>ekran modu=temel
seçeneğini seçmelisin
ekran modunda böyle bir özellik yok ise
kullanmış olduğun uygulama gpu 'yu zorlayıp ekran kartını kasmasina sebeb olabilir.ana işlemci ile gpu arasında iletişim kesilir

View solution in context

33 Comments
_A20_
Active Level 7
Galaxy A
sana yemin ederim android 10dan sonra 1 kere daha aynı olay oldu telefondan sıfır tepki filan geçen yine oluyordu hiç bişeye basmadım Allahtan düzeldi ekran kitlendi ne bi tepki ne bişey var 5dk boyunca kendini yeniden başlattı bilmiyorum
ama ayda 1 kez fena şekilde drop giriyor inşallah düzeltirler
Cebrail
Expert Level 5
Galaxy A
ilginç desene aynı olayı yaşayan tek degilmişim. Bir anda neden öyle oldu inan anlamak mümkün değil. Bu arada bir şey demek istiyorum. Bu "Drop" dediğin ne oluyor ne anlama geliyor? Aynen öyle telefon kitlendi hiçbir tepki yok ekran siyah ekrandı sonra 2. Madde'yi uyguladım'da düzeldi. Telefonu sıfırlasam sıkıntı olurdu bilgiler yedekler yapiĺmamis vs idi. Neden öyle oldu anlamak mümkün değil.
_A20_
Active Level 7
Galaxy A
reis "Drop" **bleep** takılmalar böyle 1 2 saniye donmalar ama bu 1 2 saniye bazen 5dk sürebiliyor
Cebrail
Expert Level 5
Galaxy A
Hımm şimdi anladım reis. Dediğin e katılıyorum ama Android 9 'da hiç böyle sorun yoktu. Android 10 'da ilk defa yaşadım.
_A20_
Active Level 7
Galaxy A
aynen zaten android 10 da yaşadım bende 2 kez inşallah düzelir
Cebrail
Expert Level 5
Galaxy A
Umarım daha yaşamazsın kardeşim desene sen 2 kere yaşadın bende ilk kez yaşadım bir daha yaşamayız umarım. :( :(
_A20_
Active Level 7
Galaxy A
umarım
Cebrail
Expert Level 5
Galaxy A
Birde bir şey diycem. Konunun sonunda gibi ne değişti 'de o 2. maddeyi yapınca düzeldi? Yani ne oldu 'da düzeldi? Demek dediğin gibi 5 dakika beklesem kendi kendine düzelirmiş o zaman.
_A20_
Active Level 7
Galaxy A
ben 5 dakika beklemedim uğraştım güç tuşuna bastım hani kendine gelmesi için 5dakika çabaladım senin dediğin 2. maddeyide yaptım bütün çözüm yollarını denedim 5dakikanın sonunda kendine geldi yani demek istediğim bu