tahakee
Active Level 6
Options
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
Öncelikle herkesin bayramı kutlu olsun
Cihaz: A25 5G
Benim sorum şu zamanında a35 de kullandım j2 de kullandım ama hangi telefonu kuklanırsam kullanıyım ramından memnun kalamadım. Arkdaş 6 GB ram var ben sadece 1.5 kullanabiliyorum. E benim eski cihaz da 3 GB ramdi onda da 1.5 kullanabiliyorum ne farkı kaldı? A35de de 8 ram vardı yeri gelir 1.5a düşerdi ama çoğunlukla 2 2.5 arasında seyrediyordu. Çok uygulamadan kaynaklı desem fazla uygulama olmadığı zamanlar da böyleydi. Bu sorunu çözebilicek birileri yok mudur deli ediyor insanı
enineboyuna06
Expert Level 4
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
3 weeks ago in
Galaxy A
Performans sorunu olmuyorsa sıkıntı yok.
İngilizcede bir söz vardır:
Free RAM is wasted RAM (boşta RAM harcanan RAM'dir)
İngilizcede bir söz vardır:
Free RAM is wasted RAM (boşta RAM harcanan RAM'dir)
tahakee
Active Level 6
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
3 weeks ago in
Galaxy A
Performansa sıkıntı var mı, var. Basit bir oyunda bile çok fazla takılma meydana gelebiliyor bazen geri tuşu 20 sn sonra yanıt verebiliyor çok sıkıntılı bir durum
enineboyuna06
Expert Level 4
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
3 weeks ago in
Galaxy A
RAM kaynaklı gibi durmuyor. Telefonu bilgisayara bağlayarak recovery menüsünden wipe cache partition yapın. Sorun çözülmezse smart switch kullanmadan uygulamaları elle indirerek temiz kurulum yapın.
tahakee
Active Level 6
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
3 weeks ago in
Galaxy A
Deniyim bakıyım eğer olursa güzel olur
Tellioğlu
Active Level 7
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
3 weeks ago in
Galaxy A
Android linux temelli bir işletim sistemidir. Linux'un RAM yönetimi windows tarzı sistemlerden farklıdır. Linux cihazlarda küçük bir miktar boş ram bırakılır ve kalan ram miktarı kullanılır. Farklı bir uygulama ram kullanacağı zaman ram yöneticisi tarafından yer açılır ve kullanılır. İstediğiniz uygulamayı kullanın bunu değiştiremezsiniz. Cihazın kerneli tarafından yönetilir. Performans problemi yaşamadığınız sürece problem yoktur ki bu yalnızca ram miktarına değil, depolama teknolojisine işlemciye chipsete bir sürü faktöre bağlıdır. Dolayısıyla isterseniz 32 gb ram koyun yine dolu göreceksiniz.
tahakee
Active Level 6
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
3 weeks ago in
Galaxy A
Eywallah reis güzel açıklamışsın da bazen bende takılmalar oluyor geri tuşu bile çok sonra yanıt veriyor. Biriyle konuşurken arka planda bi iş yapmak çok güç alıyor ya da basit bir oyunda bile çok fazla takılma yaşayabiliyor. İnsan 6 GB ramın kullanıldığını görmek istiyor ama sanki 2 GB lıktan bir farkı yokmuş gibi
Tellioğlu
Active Level 7
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
3 weeks ago in
Galaxy A
Hocam 2 gb lık cihaz kullansanız anlarsınız farkı. Ram yöneticisi öyle sert çalışır ki oyun oynarken ramden yer açmak için o anda oynadığınız oyunu bile kapatır. Yani sorununuz ram değil çok yüksek ihtimalle. İşlemci, yazılım optimizasyonu düşük cihazlarda maalesef olabilecek şeyler bunlar. Onlar da olmasa pahalı cihazlarla ucuzları ayıramayız zaten. Maalesef yapısı gereği android ağır bir işletim sistemi. Bir miktar el mecbur diyelim.
tahakee
Active Level 6
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
3 weeks ago in
Galaxy A
Anladım hocam teşekkür ediyorum. Bu tür soynlar olmasa taş gibi telefon ama işte gülü seven dikenine katlanır
Tellioğlu
Active Level 7
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
3 weeks ago in
Galaxy A
Custom Özellikle Aosp bir rom kursanız çok çok **bleep** eder ama onun da farklı eksi yönleri var tabi bir de riskli. Yani diyeceğim yazılım da çok önemli. Bir noktada üst seviye cihazları sattırmak için bilerek planlı eskitme de yapılıyor diyebiliriz. Yapacak bir şey yok. Kapitalizm böyle bir şey. Rica ederim