cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Profesyonel Casus Yazılımın Temizlenmesi

(Topic created on: 12-06-2024 01:39 AM)
129 Views
Okt_Yld
Active Level 2
Options
Galaxy A

Herkese Merhaba,

(Öncelikle aşağıda sorduklarıma yalnızca konunun uzmanı kişiler cevap verirse memnun olurum)

A53 5G Telefonum bir süreliğine aramda sorun bulunan, üst düzey bilişim bilgisine sahip uzman bir kişinin eline geçmişti (bahsettiğim kişi hackerlığa merakı olan basit bir kişi değil, üst seviye birisi). Bu kişinin, daha önce bir çok kez hedef kişilerin telefonlarını bir şekilde fiziki olarak ele geçirerek (telefonun şifresi olsa bile şifreyi bypass edip) içerisine casus yazılımlar yükleyip veri kopyalama ve uzaktan cihaz takip yaptığını biliyorum. Bu kişinin eline geçen telefonumun da aynı şekilde bir işleme maruz kaldığı konusunda kuvvetli şüphelerim bulunmakta.

Telefonumun içerisine bu kişi tarafından, uzaktan erişim sağlayan profesyonel bir casus yazılım (pegasus kadar olmasa da, ona yakın ayarda bir casus yazılım) yüklenmiş olması ihtimaline karşı;

- Kaspersky, Malwarebytes, Dr.Web, Google Play Protect ile tam tarama yaptırdım ve sonuç temiz çıktı.
- Telefonu Genel Yönetim/Sıfırla/Fabrika Verilerine Sıfırla yaptım.
- Telefonu "Download Mode (ODIN Mode)"da başlatıp Knox sayacına baktım, sayaç "0" olarak görünüyordu ve "Current Binary: Samsung Official" yazıyordu.
- Ardından "Recovery" ekranından "wipe data/factory reset" ve "wipe cache partition" yaptım.
- Ardından yeniden Kaspersky, Malwarebytes, Dr.Web, Google Play Protect ile tam tarama yaptırdım ve sonuç temiz çıktı.

Sormak istediğim,
- Eğer ki telefonuma profesyonel bir casus yazılım yüklenmişse, bunca taramalara ve önlemlere rağmen telefonda kalması mümkün mü ?
- Telefonun rom'una casus yazılım yüklenebilir mi ?
- Eğer telefonun rom'una casus yazılım yüklenir ise, Knox sayacı "0" yerine "1" olarak gözükür mü ? (Yada rom'a müdahale edildiği nereden anlaşılır)

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

8 Comments
ben006
Expert Level 5
Galaxy A
Tek vark dr web ve saydıgın seyler iyi bir uygulama degil ücretsiz olan cogu sey iyi degilde ve google de bazen yanıla biliyor 1 2 ay sonra yanıldıgını anlayınca siliyor o oyun veya uygulamaları
0 Likes
AEFSANE
Expert Level 5
Galaxy A
Forumda değerli kardeşlerimiz var onlar görüp cevap verirse rahatlarsın gibi geliyor
Okt_Yld
Active Level 2
Galaxy A

Umarım görürler. Sizin iletme şansınız varsa sevinirim.

0 Likes
AEFSANE
Expert Level 5
Galaxy A
E s e t kullanıyorum ben şahsen
Galaxy A
Ben konunun uzmanı değilim, lakin bu tür şeylerle az çok aşinayım. Bence telefonunuza format atmanız daha iyi olacaktır. Çünkü format atmak her şeyi silip, telefonu yeni açılmış gibi temizliyor; casus yazılım olsa dahi silinecektir diye düşünüyorum. Yüzde 90 ihtimal veriyorum; yüzde 10 ihtimalini de bu işin ehli kişiler açıklasın.
0 Likes
Motun
Active Level 9
Galaxy A
Romu sıfırdan kurun sildikten sonra eskisini
0 Likes
mongoosem5
Active Level 7
Galaxy A
bu yaptıklarınız yeterli. şimdi ayarlardan koruma özelliklerinden USB kablosuyla bağlantı kurmayı engellemeyi de açın.
tsubasa20
Active Level 7
Galaxy A
ustad selamun aleykum formda siberizm diye bir abimiz var ona sorabilirsin