cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Oyunlarda ani donma sorunu

(Topic created on: 04-29-2021 04:39 PM)
777 Views
JhinMain
Active Level 1
Options
Galaxy A

Yakın zamanda samsung'un SD kartını almştm daha sonra oyunlarımın depolama yerini dahiliden harici ye yani sd karta taşıdım. Daha sonra oyunlarım kendi kendine harici depolamadan dahili depolamaya taşındı ve Game launcher klasöründen bu uygulamalar çıktı. Yani gl bu oyunları oyub olarak tanımlamadı. Neyse birkaç güne oyunlar teker teker gl klasörüne kendi kendine girmeye başladı ama yeni bir sorun baş gösterdi... Oyunlarda nezaman gireceği belli olmayan ani donmalar yaşanıyordu ortalama 10 saniye fln sürüyordu. Bu donma olayının ilk yaşandığı anda sanki game launcher üzerinden oyuna yeni girmişim gibi üst panelde gl bildirimi geliyor. Umarım sorunumu anlatabilmişimdir anlayamadığınız bir yer olursa belirtirsiniz bende yanıtlarım.

Sd karta LoLwr yi atmştm donma sorunu oluyordu. Test için sd karttan çıkardım ama sorun tekrarladı. Bende uygulamayı cihazdan sildim tekrar kurdum sorun devam etti. Tüm uygulamalarda böyle...

image
Donma anına dair bir ekran görüntüsü.

3 Solutions

Accepted Solutions
Solution
MeHmEt99
Expert Level 5
Galaxy A
Her uygulama format farklı oyun kesinlikle almadan gerek zaten aldığın sd kart oyun için değil resim video 4k video depolama için instegram Facebook bunları ekle sd içine

View solution in context

0 Likes
Solution
MeHmEt99
Expert Level 5
Galaxy A
Veri sil önbellek sil öyle dene sd- kartı çıkardıktan sonra

View solution in context

0 Likes
Solution
GökhanAy
Active Level 5
Galaxy A
1.si hafıza kartları ne kadar yer kaplama için uygun olsada oyun vb için kullanmanı önermem çünkü veri transfer hızını limitlemiş olursun. Her uygulama açılma ve kullanım esnasında belli bir hafızaya ihtiyac duyar bu bölgede işlem yapar. Eğer bu işlemi hafıza kartına çekersen uygulama yavaşlar ve donmalar yaşayabilirsin önerim uygulamalarını telefon hafızasında kullanman resim müzik vb dosyalarını hafıza kartına taşıman olacaktır. Ayrıc güncellemelerini eksiksiz yapmanı öneririm. Ve game launcher kullanma.

View solution in context

0 Likes
8 Comments
MeHmEt99
Expert Level 5
Galaxy A
Merhaba'
JhinMain'
Sorununuzu anladım sd-kart taşıdınız oyunu game launcher gitti ardından yeniden geldi bu sefer de donma oldu
Kısaca anlatmak gerekirse bu şekilde
Sd-oyun taşınmaz sadece video / resim / taşını oyun sd-kart kaldırmaz samsung hangi model sd-kart olduğunu bilmiyorum iyi günler
0 Likes
JhinMain
Active Level 1
Galaxy A
Oyunu tam mânâsında taşımadım zaten. Depolama kısmından uygulamanın depolandığı yeri dahili den hariciye taşıdım. Her uygulamada bu yapılmıyor. Mesela çeviri uygulamasına yapamadım ama instagrama yapabildim.
0 Likes
Solution
MeHmEt99
Expert Level 5
Galaxy A
Her uygulama format farklı oyun kesinlikle almadan gerek zaten aldığın sd kart oyun için değil resim video 4k video depolama için instegram Facebook bunları ekle sd içine
0 Likes
JhinMain
Active Level 1
Galaxy A
LoLwr yi sd karta atmştm bahsettiğim bu donma olayları oluyordu test için sd karttan çıkarttım hâlâ oluyor. Uygulamayı cihazdan silip tekrar yükledim ama sorun hâlâ devam ediyor.
0 Likes
Solution
MeHmEt99
Expert Level 5
Galaxy A
Veri sil önbellek sil öyle dene sd- kartı çıkardıktan sonra
0 Likes
Galaxy A
SD karttan bilgilerini telefona çekip SD kartı biçimlendirmeyi dene bence benim eski telefonumda 64 GB kart vardı normal telefon depolamasına göre deneyim farklıydı tabii ki ama bu kadar donma yapmıyordu
0 Likes
JhinMain
Active Level 1
Galaxy A
Sd kartı aldığım ilk gün biçimlendirmiştim ztn
0 Likes
Solution
GökhanAy
Active Level 5
Galaxy A
1.si hafıza kartları ne kadar yer kaplama için uygun olsada oyun vb için kullanmanı önermem çünkü veri transfer hızını limitlemiş olursun. Her uygulama açılma ve kullanım esnasında belli bir hafızaya ihtiyac duyar bu bölgede işlem yapar. Eğer bu işlemi hafıza kartına çekersen uygulama yavaşlar ve donmalar yaşayabilirsin önerim uygulamalarını telefon hafızasında kullanman resim müzik vb dosyalarını hafıza kartına taşıman olacaktır. Ayrıc güncellemelerini eksiksiz yapmanı öneririm. Ve game launcher kullanma.
0 Likes