cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Otomatik parlaklık sorunu

(Topic created on: 08-04-2024 09:40 PM)
462 Views
KEMSA
Active Level 9
Options
Galaxy A

Konuyu yeni konu açarak yazıyorum 

Arkadaşlar tekrar selam, Ben başka bir şey soracağım çok uzun süreden beri araştırdığım bir konu var telefonum Samsung A34 telefonumun otomatik parlaklık seviyesi hiçbir zaman dibe düşmüyor yani loş ortamlarda parlak gibi duruyor. Oysa 6.1 geldikten sonra telefonuma hard reset attım ve otomatik parlaklık loş ve karanlık ortamlarda bayağı bir dibe kadar gidiyordu sonra bozuldu ne olduysa örneğin gece yattığım zaman yatakta telefonda gezinirken parlaklık bana fazla geliyor parlaklığı kısmak zorunda kalıyorum ve hatta bazen ekstra karartmayı açıyorum yani kısacası telefonun parlaklığı karanlık ve loş ortamlarda dibine kadar gitmiyor bunu gerçekten araştıran bilen bir arkadaşım varsa buna kafayı takan benim gibi bir arkadaş varsa bana yardımcı olsun lütfen şimdiden teşekkürler kolay gelsin. Parlaklığın hard reset'ten sonraki dipteki hali ve şu anki hali ile ilgili ekran görüntülerini de ekliyorum en dipteki hali doğal değildir elimle yapıyorum ama hard reset'ten sonra böyleydi.

image

image

4 Solutions

Accepted Solutions
Solution
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Baktımda bende de tam dibine kadar olmasa da neredeyse 0'a kadar iniyor. Garip gercektende

View solution in context

Solution
axeno
Expert Level 3
Galaxy A
A34 elime almadığım için net bilgim yok. Aida v.b ile bakığ öğrenebilirsiniz. Bazı forum sitelerinde özellikle a54 ile karsılastıranlsr öyle demiş. E epeydede ortam ısığı yazıyor ama yakınlık kameradan olduğuna göre ısıkta genelde kameradan oluyor. Zaten en iyi bilgi kaynağı telefon kitapcığı orda yazıyorsa ısık sensörü yeriyle beraber var demektir

View solution in context

Solution
axeno
Expert Level 3
Galaxy A
Ben iyi aksamlar dilerim diğer arkadaşların yazdıklarınada göz atmıssınızdır belki daha faydalı şeyler bulmussunuzdur

View solution in context

Solution
savedgazelle
Active Level 4
Galaxy A
Kardeşim a34 kullanıyorum yatakta kullanırken dediğin gibi ne kadar karanlık olursa olsun ekran parlaklığı tam dibe düşmüyordu hiçbir zaman ben eksta karartma modunu rutinlerden akşam açılacak şekilde ayarlamıştım ancak öyle tam verimli çalışıyor

View solution in context

25 Comments
KEMSA
Active Level 9
Galaxy A
Arkadaşlar bu otomatik parlaklık ile ilgili olarak bayağıdır uğraşıyorum şimdi bir deneme yaptım Bir bug yakaladım, telefonun otomatik parlaklığı kendi kendine kıstığı zaman biraz önceki mesajımda attığım resim gibi belirli bir seviyede kalıyor tam karartmıyor bunu karanlık ortama giderek yaptım yine düşmedi ışığı açtım yükseldi kapattım yine eski haline geldi Ben de o halde düşmeyen ışığı belirli bir seviyeye kadar elimle düşürdüm tekrar ışığı açtım bu sefer parlaklık açıldı ama ışığı kapatınca benim dibe düşürdüğüm yere geldi bu da ne demektir bu otomatik parlaklık yazılımında bir sorun olduğunu gösterir Ellen kalibre yaptığınızda otomatik parlaklık düşüyor dokununca da bozuluyor sevgili moderatörler bu yazımı herhalde dikkate alırsınız hoşça kalın.
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Tam olarak kısmaz zaten. Çok kısık olunca gözler hasar görür
KEMSA
Active Level 9
Galaxy A
Selam cevabınız için teşekkürler ama hard reset'ten sonra bu fotoğrafta attığın gibi dibine kadar kısıyordu yani demek ki orijinaliydi, sonra bozuldu ama ikinci yazımda da bahsettiğim gibi elimle kalibre ettim düzelttim demek ki hard reset'ten sonra parlaklık ayarında oynayıp bozdum ama böyle olmaması gerekiyor otomatik parlaklık kendi kendini kontrol etmesi gerekiyor bu bir yazılım hatasıdır bence sevgili moderatörler sezlenişime kulak verir.🙏💐 İyi akşamlar
Solution
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Baktımda bende de tam dibine kadar olmasa da neredeyse 0'a kadar iniyor. Garip gercektende
CGRZBN
Expert Level 2
Galaxy A
Kardeşim belki biliyosundur iphone kullanıyorum ben. Karanlık bi odada yada ortamda tam olarak kısıyor. En dip noktaya kadar Olması gerekende böyle değil mi. Göz bence daha da rahat ediyor buarada.
axeno
Expert Level 3
Galaxy A
A34 sanırım ortam ısığı sensörüne sahip değildi buda kameradan alıyor demek bilgileri ondan doğruluk payı beklememek gerekir
KEMSA
Active Level 9
Galaxy A
Kesinlikle ortam ışığı sensörü mevcuttur bilginize.
axeno
Expert Level 3
Galaxy A
Sanal olarak mevcutmuş
KEMSA
Active Level 9
Galaxy A
Üstat çok merak ettim bilgi kaynağı neresi kesin olarak ben de bakmak istiyorum çünkü satın alırken bayağı bir inceledim forumlardan ortam ışığı sensörü olduğunu gösteriyordu