cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Navigasyon geri kaydırma hareketi sorunu

(Topic created on: 09-10-2023 04:25 PM)
cavusabri
Active Level 1
Options
Galaxy A
Navigasyon için A54'te kaydırma hareketlerini kullanıyorum. Herhangi bir uygulama üzerinde ekran kenarlarını kullanarak geri gelmek istediğimde sistem geri komutu yerine ilk anda ekrana dokunduğum bölgedeki nesneyi algılıyor. Yani önce istenmeyen bir temas meydana geliyor sonra geri komutu meydana geliyor. Mesela Instagram 'da mesajlar kısmında ekranın sağ tarafından geri gitmek istediğimde istemeden kenardaki kamera butonlarına basmış oluyorum. A34 ve M14 'ü de test ettim sonuç aynı. Bu sorunun uzun zamandır mevcut olduğu bilgisi mevcut. Android 14'te umarım düzelir. Xiaomi'de böyle bir sıkıntı yoktu. Yazılımı en iyisi diye Samsung aldım. Duruma bakın. Konuyla ilgili İngilizce detaylı açıklama linkte mevcut.https://eu.community.samsung.com/t5/suggestion/gestures-still-broken-leads-to-quot-touch-problem-quo...
11 Comments
BenPala
Active Level 4
Galaxy A
Aynı sorunu yaşıyorum bahsettiğiniz konuda Samsung tamamen fiyasko halbuki bu özellik açıkken evvela geri gelme hareketini algılaması lazım aksine ekrandaki işlemi işliyor bu cihaz baştan aşağı sorunlarla dolu anlamıyorlar :)
cavusabri
Active Level 1
Galaxy A
Samsung 'a bildirim gönderdim. Telefonu sıfırlayın olmadı servise gidin falan diyince uğraşmaktan vazgeçtim. Konuya yabancılar.
BenPala
Active Level 4
Galaxy A
Yabancı değil kesinlikle çözüm odaklı değiller servisten de herhangi birşey çıkmaz çıkmayacakta
cavusabri
Active Level 1
Galaxy A
Ezbere destek sunuyorlar baska birşey değil. Ben de alttan kaydırma navigasyonunu kullanıyorum hiç yoktan iyidir.
BenPala
Active Level 4
Galaxy A
Bende aynısını kullanıyorum :)) bu başarılı en azından
takcay
Active Level 6
Galaxy A
Bunun nedeni Samsung'tan çok uygulamaların bu özelliğe uygun optimize edilmemesi. Apple' da da bu özellik var ve bu özellik sadece ana menü için olduğundan uygulama geliştiricileri uygulama içinde geri tuşu bulunduruyor. Ama Android' de standart olmadığından her üretici farklı bir şey yapıyor ve uygulamalar da uyumsuz oluyor. Bunu Samsung'dan çok uygulama geliştiricilerine söylememiz gerekiyor. Ama şu Samsung ile alakalı ki navigasyon tuşu olarak sizin dediğinizi kullanınca ana sayfaya dönüş animasyonu, son kullanılan uygulamaları açarken gördüğümüz animasyonlar düzgün olmuyor. En iyisi üç çizgi olanı kullanmak bence.
BenPala
Active Level 4
Galaxy A
Buna kısmen katılmıyorum çünkü eğer dediğiniz gibi olsaydı bu durum Xiaomi de de stabil çalışmaz uygulama kaynaklı optimize sorunu varsa bu markada da olması gerekirdi lakin bu markada böyle bir soruna 4 yıl kullanmış biri olarak 1 kere bile sorun olmadığını söylesem yalan olmaz... Bunun dışında 3 çizgi iyi evet
takcay
Active Level 6
Galaxy A
Ben hiç xiaomi kullanmadım bilmediğim için soruyorum, mesela instagramda hem kamera menüsünü hem de geri menüsünü aynı anda ve aynı yerden açıyorsanız yazılım buna nasıl karar veriyor? Eğer xiaomi' de daha sert çekilince geri olarak algılayıp yandan daha az çekince kamerayı açıyorsa Samsung' ta geri tuşunun hassasiyeti artırılarak özellik kullanılsa Xiaomi'deki gibi olur mu acaba? Ya da acaba Xiaomi uygulamalara göre kendisi mi optimize etti?
BenPala
Active Level 4
Galaxy A
Senin için denedim ben A54 kullanıyorum eşimin telefonu redmi note 7 ekrandan tutup sağa ittirince direkt kamera açılıyor yine uygulama açıkken sol köşeden soldan sağa ittirince direkt uygulamadan çıkıyor xiaominin bu konuda herhangi bir optimize ve yahut herhangi bir problemi yok