cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Galaxy A73 hızlı şarj sorunu

(Topic created on: 10-07-2024 09:26 PM)
149 Views
arass_
Active Level 1
Options
Galaxy A

Merhaba. Telefonum birkaç aydır hiçbir şekilde hızlı veya süper hızlı şarj olmuyor. Bazen kabloyu algılamıyor veya birkaç saniye geç algılıyor. Bazen tahmini dolma süresini 6 saati aşacak şekilde hesaplıyor. Orijinal 25w adaptör ve telefonun kendi kablosunu kullanmama rağmen şarj olma hızında hiçbir değişiklik olmadı. Arada bir nem uyarısı geliyor uyarının gitmesini bekleyip şarja takıyorum bazen şarjı kabul etmiyor kabloyu çıkarın diyor. Şarj soketinde bir sorun olduğunu düşünüyorum. Ne yapabilirim?

9 Comments
Yavuz_S23
Active Level 10
Galaxy A
İlk önce şarj aleti ve kabloyu başka bir Samsung cihazda kontrol edin sorun yoksa sonra servis ile iletişime geçin.
arass_
Active Level 1
Galaxy A
Çok teşekkür ederim. 🙏
Yavuz_S23
Active Level 10
Galaxy A
Rica ederim 😊
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Yavaş dolduğu zamanlarda cihazı şarjdan çekip baştan takın birkaç defa yapın bunu üst üste. Düzelmezse hızlı şarj özelliğini kapatıp başlanacak sonra cihazı yeniden başlatın. Sorun düzelmezse Eğer cihazı başka bir orijinal şarj cihazı ile şarj etmeyi deneyin başka bir şarj ile şarj etme gibi bir durumunuz yoksa eğer şöyle bir şey yapın şarj cihazınız kaç watt ise başka bir başka bir aynı markalı telefon veya tablet ile şarj edin O şarj cihazıyla Ama şu detaya dikkat edin şarj edeceğiniz telefon veya tabletin desteklediği watt miktarı şarj cihazınızın maksimum watt değeri ile aynı olsun ki net sonuç alabilirsiniz diye kontrol ettiğiniz zaman eğer başka ürünü şarj ettiğinizde sorunsuz bir şekilde doluyorsa Sorunun kaynağı telefonunuzdadır eğer o cihazları da sorunlu bir şekilde şarj ediyor ise Sorunun kaynağı şarj cihazındadır. Ayrıca Eğer ki kullandığınız şarj cihazı orijinal değilse telefonunuzun markasının ürünü değilse şarj esnasında tam verim alamazsınız. Şarj kablosunda da mesela yırtılma çatlak gibi delikler varsa bu da şarj olmayı olumsuz etkilemiş olabilir şarj cihazı orijinalse onu değiştirmeyi de deneyebilirsiniz mesela
arass_
Active Level 1
Galaxy A
Efendim öncelikle çok teşekkür ederim. Orijinal adaptör daha bugün elime geçti, babamın telefonunda denedik (onda da A73 5G var) onda süper hızlı şarj oldu fakat benimkinde olmadı. Ben aylardır şarj konusunda sıkıntılar yaşıyorum açıkçası. 3 adaptör ve 3 kablo değiştirdim hepsinde aynı şarj olmama veya yavaş şarj olma sorunlarını yaşadım. Nem uyarısı aldığımda sokete soğuk ayarda fön makinesi tuttum ve kendim üfledim. Bunların sokete zarar vermiş olabileceğini düşünüyorum. Tekrardan teşekkür ederim 🙏
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Rica ederim sorunum kaynağı Telefonunuzda gibi o zaman
Ayarlar genel yönetimi sıfırla fabrika ayarlarını sıfırla bölümünden komple sıfırlama yapmanızı tavsiye ediyorum.
Fotoğraf video rehber müzik ses dosyası gibi verileri yedekleyin sıfırlamadan önce. Eğer bu işlemle de olmazsa yetkili serviste kontrol ettirin
arass_
Active Level 1
Galaxy A
Telefonumu iki hafta önce sıfırlamıştım düzeleceğini düşünerek. Fakat ondan da bir fayda olmadı. Tek çare yetkili servis gibi görünüyor. 😊
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Evet servis yolu gözükmüş size
Solution
Eflatun
Moderator
Moderator
Options
Galaxy A

Merhaba arass_,

Cihazınızın yazılım sürümü güncel ise "Ayarlar > Cihaz Bakımı > Pil" içerisindeki, sağ üst kısımda bulunan üç nokta işaretine dokunarak "Gelişmiş Ayarlar > Hızlı Kablolu Şarj" bölümünü aktif hale getiriniz. Bu seçenek aktif ise farklı bir orijinal Samsung hızlı şarj aleti ile, farklı bir prizde tekrar denemenizi öneririz. Bu işlemlere rağmen sorun çözülmez ise cihazda sıfırlama işlemi deneyebilirsiniz. Sıfırlama işlemi için öncelikle cihazın dahili hafızasında bulunan rehber, resim, müzik, video vb. önemli dosyalarınızı yedek almanızı öneririz. Yedekleme işleminden sonra cihazdan, sim kart ve hafıza kartını çıkartınız. Daha sonra "Ayarlar > Genel Yönetim > Sıfırla > Fabrika Ayarlarına Sıfırla" diyerek cihazınızı, fabrika ayarlarına geri döndürebilirsiniz.

Bu işlemlere rağmen aynı durum devam ediyorsa, cihazınızın kontrol edilebilmesi için lütfen en yakın Samsung yetkili servis merkezini ziyaret ediniz. Servis iletişim bilgilerine ve yedeklemelerin görselli anlatımlarına aşağıdaki linkler üzerinden ulaşabilirsiniz.

https://www.samsung.com/tr/support/service-center/ 
https://www.samsung.com/tr/support/mobile-devices/how-can-i-back-up-my-mobile-phone/

Teşekkürler.
MOD