Resolved! Solved

Original topic:

Güç Tasarruf Modu

(Topic created on: 07-18-2025 08:57 PM)
635 Views
Burak_A35_5G
Expert Level 1
Options
Galaxy A
Bu mod telefonun bataryasına,işlemciye donanım kısmına kısaca zarar verir mi?Yaptığım işlemler sadece instagramda dolaşma ve youtube da video vs izlemek.
image

40 Comments
Solution
BurakTunç
Expert Level 5
Galaxy A
Niye zarar versin? Zarar vermez.
Burak_A35_5G
Expert Level 1
Galaxy A
İnstragram ve youtube ağır bir sosyal medya uygulamalarıdır.Örnek veriyorum bu uygulamalara girerken işlemci %50 sini kullanıyor diyelim ama ben güç tasarruf modunu ve CPU %70 ile sınırlandırak işlemcinin %30 luk kısmıyla işlem yapmaya çalışıyorum sence zarar vermez mi bu dediğim mantığa göre bakarsanız anlayabilirsiniz benim bu soruyu sormamı.
Solution
BurakTunç
Expert Level 5
Galaxy A
Hocam işlemciler öyle çalışmaz. %50'sini kullanıyorsa ve %30 ile sınırlıyorsan ya bazı işlemlerden feragat eder ya da kasar veya hata verir. Öyle işlemcinin %30'luk kısmına %50'lik yük bindireyim de işlemci zarar görsün gibi bir şey mümkün değildir. Sadece %30'luk işi yapabilir.

Bu arada o ayarı açınca %30'luk değil, %70'lik kısmını kullanmış oluyorsunuz.
Burak_A35_5G
Expert Level 1
Galaxy A
İlk baştaki yazdıklarına da teşekkür ederim.Sondaki yazdığını tam tersi sanıyormuşum onun için ayrı teşekkür ederim🥰
Burak_A35_5G
Expert Level 1
Galaxy A
Bu maksimium güç tasarruf modunu kullansam nolur peki olumlu veya olumsuz yönleri yine aynı şekilde kullanım sağlıycam insta,yout vs ama oyunlar hariç
Solution
BurakTunç
Expert Level 5
Galaxy A
Onda da uygulamalara arkaplan kullanım sınırı ekliyor ve Edge Panelleri gibi birkaç özelliği daha kapatıyor. Arkaplanda bildirim gelmeme gibi sorunlar olabilir ancak kullanırken sorun olmaması lazım.
Burak_A35_5G
Expert Level 1
Galaxy A
Zararı yok demi
Solution
BurakTunç
Expert Level 5
Galaxy A
Evet.
Burak_A35_5G
Expert Level 1
Galaxy A