cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Farklı ülke ROMları

(Topic created on: 03-19-2021 07:28 PM)
253 Views
A70AhmetKarabacak
Active Level 7
Options
Galaxy A

sorum var 

1.Samsung neden tüm romlara aynı anda güncelleme vermiyor
2.Ülkeler arasındaki romlarda ne farklar var
3 Comments
Galaxy A
program farkları var hindistan romun.da olan programlar turk romun da yok kardeşim
mfurknka
Expert Level 1
Galaxy A
Ülkeler arasında çoğu cihaza göre yazılım özellikleri değişebilir. Ben kendi cihazımdan örnek vermek istiyorum. M20 kullanıcısıyım. Türkiye sürümünü de test ettim hindistanıda. Aralarında ki farklar depolama artırıcı discover gibi farklılıklar var. Bu depolama artırıcıda ön bellek otomatik temizlenmesi , sd karta uygulama taşıma gibi şeyler bulunuyor Discover ülkemiz sunucusunda çalışmadığından ötürü hindistan sürümü kullanıyor olmama rağmen çalışmıyor. Bu yüzden farklılıklar bulunabiliyor. Bu farklılıklardan ötürü test edilirken yayımlanma süreleri ülke bazında farklılık gösteriyor. 😊
membersai
Active Level 6
Galaxy A
Her ülkeye farklı zamanlarda vererek sunucu yükünü azaltmaya çalışıyor olabilirler. Ayrıca, bazı ülkelerde zorunlu, bazı ülkelerde isteğe bağlı olarak yazılımın özelliklerini degiştirebiliyorlar. Örneğin, ülkemizde bireysel kullanıcılar için arama kaydı yapmak yasal suç olduğu için bu özellik ülkemizde bulunmazken yabancı ülkelerde bulunabilmekte.