cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Ekran kapalıyken şarj gidiyor

(Topic created on: 06-29-2023 10:20 PM)
3333 Views
Keremasannn
Active Level 4
Options
Galaxy A

A52 telefonum var ekran kapalıyken baya bir şarj yiyor hangi uygulama yiyor neden yiyor bakabileceğim bir yer varmı yardımcı olurmusunuz

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
TansuYaman
Active Level 8
Galaxy A

Dostum ekran kilitliyken arka plan uygulamalarını kapat, şebeke bile pil harcar , wifi açıksa kapat ,  gprs açıksa kapat , diğerlerini aşağıda edindiğim bilgileri yazıyorum. Pil tüketimi aşırı yüksek ise  members üzerinden hata raporu gönderirsen incelenir.

Pil kullanımı yüksek uygulamaları kontrol edin. 

1. ‘Ayarlar’ menüsündeki ‘Pil ve cihaz bakımı’ öğesine gidin. 

2. Arka plan pil kullanımı yüksek uygulamaları kontrol etmek için ‘Şimdi optimize et’ öğesine dokunun.

Az kullanılan uygulamaları uyku veya derin uyku moduna alın.  

1. ‘Ayarlar’ menüsündeki ‘Pil ve cihaz bakımı’ öğesine gidin ve ‘Pil’ seçeneğine dokunun.

2. Pil grafiğine dokunun.

3. Dokunarak uygulamayı seçin.

4. "Kullanımı sınırla" öğesine dokunun.

5. ‘Uyku moduna al’ / ‘Derin uyku moduna al’ seçeneğine dokunun.

※ Bu özelliğin kullanılabilirliği uygulamaya bağlı olarak değişebilir.

Nadiren kullanılan uygulamaları uykuda veya derin uykuda tutun.

1. ‘Pil‘ menüsündeki ‘Arka plan kullanım sınırları’ seçeneğine gidin.

2. "Uyku modundaki uygulamalar" veya "Derin uykuya alınmış uygulamalar" öğesine dokunun.

3. Uygulama eklemek için "+" simgesine dokunun.

4. Uygulamayı seçmek için çembere dokunun ve seçmeyi tamamladığınızda "Ekle" düğmesine dokunun

Pil azaldığında, pil ömrünü uzatmak için ‘Güç tasarrufu’ seçeneğini etkinleştirin.

‘Güç tasarrufu’ etkinleştirildiğinde, arka plan uygulamaların Wi-Fi ve mobil veri kullanımı kısıtlanır ve pil ömrünü uzatmak için Always On Display gibi yoğun pil tüketen özellikler devre dışı bırakılır.

Tercihinize göre CPU hızını, parlaklık seviyesini ve Always On Display özelliğini seçebilir ve ayarlayabilirsiniz.

※ Güç modu’ etkinleştirildiğinde, arka plan veri kısıtlamaları tüm uygulamalara uygulanır ve konum hizmetleri de sınırlı olabilir.

Kullanılmayan uygulamaları ve özellikleri temizleyin.

Senkronizasyon gerekmeyen uygulamalar için otomatik senkronizasyonu devre dışı bırakın.

Bluetooth özelliğini yalnızca kullanmayı planladığınız zamanlarda açın.

View solution in context

3 Comments
Emir-S22
Expert Level 4
Galaxy A
Bir uygulama açık bile olmasa her türlü güç harcar Operatör ile bağlantı kurma şebeke arama vs ile
Galaxy A
Dostum bende a52 kullanıyorum bende de aynı şikayet vardı ekran kapalıyken çok şarj gidiyordu servise verdim bataryayı değiştirdiler şimdi hiç bir sorunum yok hatta hem ekran sürem arttı hemde ekran kapalıyken şarj yemiyor eskisi gibi bence servise götür bataryanı değiştirsinler bataryada sorun olabilir
Solution
TansuYaman
Active Level 8
Galaxy A

Dostum ekran kilitliyken arka plan uygulamalarını kapat, şebeke bile pil harcar , wifi açıksa kapat ,  gprs açıksa kapat , diğerlerini aşağıda edindiğim bilgileri yazıyorum. Pil tüketimi aşırı yüksek ise  members üzerinden hata raporu gönderirsen incelenir.

Pil kullanımı yüksek uygulamaları kontrol edin. 

1. ‘Ayarlar’ menüsündeki ‘Pil ve cihaz bakımı’ öğesine gidin. 

2. Arka plan pil kullanımı yüksek uygulamaları kontrol etmek için ‘Şimdi optimize et’ öğesine dokunun.

Az kullanılan uygulamaları uyku veya derin uyku moduna alın.  

1. ‘Ayarlar’ menüsündeki ‘Pil ve cihaz bakımı’ öğesine gidin ve ‘Pil’ seçeneğine dokunun.

2. Pil grafiğine dokunun.

3. Dokunarak uygulamayı seçin.

4. "Kullanımı sınırla" öğesine dokunun.

5. ‘Uyku moduna al’ / ‘Derin uyku moduna al’ seçeneğine dokunun.

※ Bu özelliğin kullanılabilirliği uygulamaya bağlı olarak değişebilir.

Nadiren kullanılan uygulamaları uykuda veya derin uykuda tutun.

1. ‘Pil‘ menüsündeki ‘Arka plan kullanım sınırları’ seçeneğine gidin.

2. "Uyku modundaki uygulamalar" veya "Derin uykuya alınmış uygulamalar" öğesine dokunun.

3. Uygulama eklemek için "+" simgesine dokunun.

4. Uygulamayı seçmek için çembere dokunun ve seçmeyi tamamladığınızda "Ekle" düğmesine dokunun

Pil azaldığında, pil ömrünü uzatmak için ‘Güç tasarrufu’ seçeneğini etkinleştirin.

‘Güç tasarrufu’ etkinleştirildiğinde, arka plan uygulamaların Wi-Fi ve mobil veri kullanımı kısıtlanır ve pil ömrünü uzatmak için Always On Display gibi yoğun pil tüketen özellikler devre dışı bırakılır.

Tercihinize göre CPU hızını, parlaklık seviyesini ve Always On Display özelliğini seçebilir ve ayarlayabilirsiniz.

※ Güç modu’ etkinleştirildiğinde, arka plan veri kısıtlamaları tüm uygulamalara uygulanır ve konum hizmetleri de sınırlı olabilir.

Kullanılmayan uygulamaları ve özellikleri temizleyin.

Senkronizasyon gerekmeyen uygulamalar için otomatik senkronizasyonu devre dışı bırakın.

Bluetooth özelliğini yalnızca kullanmayı planladığınız zamanlarda açın.