cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

A55 One UI 7 Beta Yükleme!

(Topic created on: 3 weeks ago)
442 Views
YunusG
Expert Level 1
Options
Galaxy A
A55 kullanıp One UI 7 Beta yüklemek isteyen var mı bilmiyorum ama yine de paylaşmak istedim. Tam rehberi burada anlatmayacağım, linkini paylaşacağım (İngilizce) ama birkaç gereksinim, riskleri gibi kabaca detaylarını anlatacağım.

1. Bir bilgisayara gerek yok ve Knox tetiklenmiyor! Ayrıca verileriniz de silinmiyor!
S24 serisine Beta'yı yükleyenler veya yükleme rehberini biraz da okumuş olanlarınız varsa, bir bilgisayara ihtiyaç duyduğunuzu biliyorsunuzdur. Ancak bu güncellemede buna gerek yok,eğer CSC'niz INS (Hindistan) ise. Eğer değilse, Odin ile Hindistan CSC'sini yüklemelisiniz. Bunun dışında ise orijinal yazılıma dönmeniz gerekmedikçe bilgisayara ihtiyaç yok.

2. S24'lere kıyasla tamamen fa‌‌‌rklı şekilde yükleyeceğiz.
S24'lerde Beta yüklemek için kurtarma modundan sideload ile yüklüyorduk. Ama telefonumuz kusursuz güncellemeyi desteklediğinden ve A/B bölümleme düzenini kullandığından, Samsung OTA dosyalarının formatını değiştirdi. OTA'nin bütün içeriğini payload.bin dosyasına, şifrelenmiş olan bir dosyaya, taşıdı. Bu nedenle kurtarma üzerinden adb sideload ile yüklemeyeceğiz, yüklemeye çalışırsanız size status 2 hatası verecektir ve güncelleme olmayacaktır.

Bunun yerine telefonumuzun gizli menüsünü kullanacağız.

3. Shizuku'yu kurmanız gerek!
Shizuku'yu bilenleriniz vardır, eğer bilmiyorsanız, yazılım atmadan cihazınıza erişiminizi artıran bir uygulama. adb izni gerekiyor, ama bilgisayar ile kurmak yerine kablosuz adb ile kuracağız. Shizuku zaten size yardımcı olacaktır, veya internette kurulum videolarını bulabilirsiniz. 

Shizuku ile bahsettiğim telefonumuzun gizli menüsünü kullanacağız. Bu menüye de SystemUI Tuner ile erişeceğiz.

4. Peki hiç riskleri yok mu?
Tabii ki var. Ancak bütün adımları doğru yaparsanız, Beta'yı sorunsuz şekilde yükleyeceksiniz. Bu nedenle verilerinizi yedeklemeyi unutmayın, verileriniz sıfırlanmayacak olsa da silinme ihtimaline karşı yedek almanızı öneririm.Cihazınızın tuğlaya dönmesinden, ölmüş SD kartlardan veya alarm uygulaması bozulduğundan dolayı işten kovulmanızdan sadece siz sorumlusunuz. Olacaklardan siz sorumlusunuz ve ne ben, ne asıl rehberi yapan kişi, ne de Samsung sorumludur.

Not: Ayrıca bazı uygulamalar, özellikle banka uygulamaları, çalışmayabilir. Beta'da Play sertifikaları olmadığından çalışmayabilirler.

Orijinal rehber (İngilizce):

Eğer link silinirse DM'den gönderebilirim.

5 Solutions

Accepted Solutions
Solution
Halit_A35
Active Level 6
Galaxy A
Keşke a35ede beta olsa☹️

View solution in context

Solution
enineboyuna06
Expert Level 5
Galaxy A
Bunu root activity launcher ile yapmıştım. Benzer şekilde yapıyor 7tl ücreti var. Güzel rehber🙏

View solution in context

Solution
D_n_z
Expert Level 5
Galaxy A
Harika rehber umarım silmezler gönderiyi

View solution in context

Solution
enineboyuna06
Expert Level 5
Galaxy A
Shizukuyla çalışıyor root activity launcher. Ismi gerçekten yanlış anlaşılmaya açık. Evet dediğinizi anladım shizuku root yetkileri veriyor bir uygulamaya adb ile. O şekilde kullanılabiliyor bu yöntemler.

View solution in context

Solution
enineboyuna06
Expert Level 5
Galaxy A
Rica ederim. Apk sürümleri shizukuyla çalışmıyor. Play storedan indirmeniz gerekiyor onun için.

View solution in context

10 Comments
Solution
Halit_A35
Active Level 6
Galaxy A
Keşke a35ede beta olsa☹️
YunusG
Expert Level 1
Galaxy A
A3x serisine hiç Beta verilmedi sanırsam. Sadece A34 One UI 6 için dahil edilmişti ama, belki ilerleyen günlerde verirler, eğer ki daha uzun süre bekleyeceksek.
Solution
enineboyuna06
Expert Level 5
Galaxy A
Bunu root activity launcher ile yapmıştım. Benzer şekilde yapıyor 7tl ücreti var. Güzel rehber🙏
YunusG
Expert Level 1
Galaxy A
Rehberde SystemUI Tuner kullanılmış, ama yine Activity Launcher mantığıyla kullanılıyor. Muhtemelen o da olur ama sanırım Shizuku ile çalışmıyor. Sadece root veya rootsuz çalışıyor. Ve belirtilen aktivite sadece Shizuku veya root ile erişilebiliyor.
Solution
enineboyuna06
Expert Level 5
Galaxy A
Shizukuyla çalışıyor root activity launcher. Ismi gerçekten yanlış anlaşılmaya açık. Evet dediğinizi anladım shizuku root yetkileri veriyor bir uygulamaya adb ile. O şekilde kullanılabiliyor bu yöntemler.
YunusG
Expert Level 1
Galaxy A
İsminden değil, ben de uygulamayı kullandım ama Shizuku desteklemiyor diye biliyordum. Shizuku tam root yetkisi vermese de root gerektiren birçok aktiviteyi Shizuku ile çalıştırabiliyor. Teşekkürler bilgilendirme için.
Solution
enineboyuna06
Expert Level 5
Galaxy A
Rica ederim. Apk sürümleri shizukuyla çalışmıyor. Play storedan indirmeniz gerekiyor onun için.
YunusG
Expert Level 1
Galaxy A
Anladım hocam, teşekkürler. Şu anda pek kullanmıyorum ama ihtiyacım olursa diye bunu aklımda tutacağım. Tekrardan teşekkürler.
Solution
D_n_z
Expert Level 5
Galaxy A
Harika rehber umarım silmezler gönderiyi