cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

A53 Telefonumda Sim Kart Takılı Olmadığı Halde, Anten Çekiyor İkonu Görünüyor

(Topic created on: 12-04-2024 01:55 PM)
142 Views
Okt_Yld
Active Level 2
Options
Galaxy A

Merhabalar, 
Samsung A53 5G telefon sahibiyim. Telefonumdan sim kartımı çıkardıktan sonra kısa bir süre şebeke yok sinyal ikonu göründüğünü, daha sonra da yeniden şebeke çektiğini gösteren GSM anten ikonu göründüğünü **bleep** ettim. Telefonu hareket ettirdiğimde anten çekim kuvveti kimi zaman azalıyor,kimi zaman artıyor. 
Bu bana çok tuhaf geldi. Telefonun içerisine zararlı yazılım bulaşmış olabileceğini düşünerek telefonu fabrika ayarlarına sıfırladım. Fakat aynı durum devam ediyor. 
Telefona sim kart takılı değilken, telefon hangi GSM sinyalini çekebilir ? 
Ekran görüntülerini buraya bırakıyorum.
Elinde A53 5G cihazı olan arkadaşlar varsa, sim kartlarını çıkartıp 1-2 dk bekledikten sonra kendilerinde de aynı ikon çıkıp çıkmadığını yazarlarsa çok memnun olurum. Screenshot_1.jpeg

Screenshot_2.jpeg

Yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkürler.

4 Comments
XdaDevelopers
Expert Level 5
Galaxy A
Sım kart olsada olmasada anten her daim çalışır durumdadır...baz istasyonlarından sinyal alır verir...başına bir kaza vb gelirse doğrudan 112 acil hizmetleri arayıp yardım isteyebilirsin...en iyi en yakın baz istasyonu sinyali hangisi ise oraya bağlanır...şebeke operatör fârk etmez...
Acil durumlarda arama yapabilirsin
Okt_Yld
Active Level 2
Galaxy A

Evet acil durum aramalarında telefonun sinyal alıp verdiğini biliyorum. Fakat daha önce sim kart takılı değilken şebeke yok ikonu çıkıyordu. (Aşağıya ikon görselini ekledim) 

Screenshot_3.jpeg

Şimdi birden bire anten ikonu çıkınca açıkcası tedirgin oldum.  
Eğer telefonunuzun sim kartını çıkartıp deneme imkanınız varsa, memnun olurum.

0 Likes
cemal_can_a55
Active Level 4
Galaxy A
Ya normal ben her seri cihazımda yaptığım bişey ilk resimdeki gibi sonra anten gelir
Okt_Yld
Active Level 2
Galaxy A

Anladım. Peki teşekkürler.

0 Likes