cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

A52s YouTube izlerken aşırı ısınma!🤔

(Topic created on: 08-20-2024 02:28 AM)
189 Views
Osmanlıtorunu
Active Level 8
Options
Galaxy A
Son zamanlarda YouTube uygulaması üzerinden video izlerken aşırı ısınıyor telefonum.Normalde uçak simulatörü oynarken bu kadar anca ısınırdı.Neredeyse 50 dereceye ulaşıyor ne yazık ki YouTube da sorun olduğunu düşünüyorum.Zaten güncellendikçe iyice kötü bir hal almaya başladı YouTube uygulaması yorum yapınca yorumları silmesi vs..short videosuna tıklayıp çıkınca,sayfada kaldığımız yerden devam etmeyip taa en başa gitmesi...! Havalarında etkisi var tabi ama akşam dahi aynı.

Sizlerde durum nasıl?

Edit:Telefonu soğuttum YouTube izlemeye devam ediyorum şuan tekrar ısınmadı, çünkü telefonum şarjda iken YouTube izliyordum galiba soğutmadan izleyemeye devam edersek soğuması zorlaşıyor.Ayrıca ısınmaya sebeb 2.şey şudur YouTube premium kullanıyorum dolayısı ile arka planda çalışırken daha çok ısınıyor galiba arka planda oynatınc ısınmaya sebeb oluyor.
image

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
Galaxy A

Youtube yeni güncellemeyle Av1 encoder özelliğini videolarda zorunlu kıldı eğer işlemcide donanımsal av1 encoder desteği yoksa işlemci çok daha fazla güç harcayıp yazılımla av1 encode yapıyor bu da ısınma sorununa yol açabiliyor ( bildiğim kadarıyla av1 encoder sadece exynos 2400 ve snapdragon 8 gen 2 ve sonrası destekli)

View solution in context

6 Comments
Siberizm
Active Level 4
Galaxy A
Isınır normaldir. Havalar sıcak, sürekli video render yapan bir uygulama, aktif veri alışverişi, artık kabul etmek istemesekde eski bir cihaz. Good Guardians kullanabilirsiniz hocam Thermal Guardian modülü ile sıcaklığınızı kontrol edebilirsiniz
SahinRocker
Active Level 4
Galaxy A
Snapdragon 778g Var A52s ısınma Yapmaması lazım batarya 4500 Ama şöyle bir durum var 120hz Demi kullanıyorsun her zaman yinede ısınmaması lazım ama
Galaxy A
YouTube da öyle Isınmazdı aylardır YouTube da video izlerdim lakin son zamanlarda 60 herzt kullanırken bile yapıyor.Youtube dan kaynaklı olduğunu düşünüyorum zaten YouTube da yıllardır çözemedikleri buglar vardı bu ısınma da bizzat YouTube un kendisi ile âlakası olma ihtimali yüksek.Belkide a52s e gelen güncellemeler ile âlakası da olabilir.Donma kasma yok o konuda hiç üzmüyor snapdragon 778g büyük ihtimalle sonbahar kış sezonuna geçince rahatlarız 👍
0 Likes
Galaxy A
Isınması normal değil bence cihazı sıfırlayın
Solution
Galaxy A

Youtube yeni güncellemeyle Av1 encoder özelliğini videolarda zorunlu kıldı eğer işlemcide donanımsal av1 encoder desteği yoksa işlemci çok daha fazla güç harcayıp yazılımla av1 encode yapıyor bu da ısınma sorununa yol açabiliyor ( bildiğim kadarıyla av1 encoder sadece exynos 2400 ve snapdragon 8 gen 2 ve sonrası destekli)

Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Bir Sıkıntı Yok Bende 😊👍
0 Likes