cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

A51 ŞARJ İKONU

(Topic created on: 09-20-2023 09:49 AM)
288 Views
Ziyaağğ
Active Level 1
Options
Galaxy A

3 gündür yatarken telefonu şarja takıyorum ( kapalı halde değil kendi kendine kapanıyor ) sabah fotoğraftaki gibi bir durumla karşı karşıya kalıyorum şarj ikonunda kalıyor 5 10 dakika sonra çıkar tak yapa yapa bi şekilde düzeliyor ve şarjı 0 oluyor kanser oldum sebebi nedir

image

7 Comments
takcay
Active Level 6
Galaxy A
Merhaba. Attığınız fotoğrafta kablo tam girmemiş gibi duruyor sanki sağ taraf dışarıda gibi. Belki şarj girişinde veya kabloda sorun vardır, temassızlık yapıyordur. Siz şarja takıyorsunuzdur ama telefonu hareket ettirince şarjı kesip sabaha kadar dolmadığından 0' da kalıyor olabilir. Şarj tamamen bittiğinde ekranda şarj yüzdesi görünmesi için şarja 5 dakika falan takılı kalması lazım. Bence başta şarj girişini temizleyin ve orijinal, sorunsuz olduğunu bildiğiniz bir kablonuz varsa onunla deneyin. Eğer düzelmezse servise vermenizi tavsiye ediyorum.
Ziyaağğ
Active Level 1
Galaxy A
fotoğraf bana ait değil hocam şuan telefonu kullandığım için örnek olarak paylaştım şarjıda kestiğini zannetmiyorum 1 gün olur 2 gün olur 3 gündür böyle şarj soketini temizledim şarj aletindede bir sorun yok orjinal her şeyi denedim maalesef olmuyor kendi kendine şansa açılıyor foruma baktığımda genellikle hep a serisinde vermiş böyle hatayı en son hata raporu gönderdim cevap bekliyorum
takcay
Active Level 6
Galaxy A
Ben de eskiden A51 kullanıyordum hatta buradaki ilk gönderim A51' in bataryası ile ilgiliydi. Ben servise vermeden önce şöyle bir sorunu vardı: şarja takınca şarj oluyordu sonra durup tekrar şarj olmaya başlıyordu. Servise verdim batarya ve kablo değişti başka sorunlar çıktı... Geçen yılın sonunda şarja taktım ve şarj olmaya başladı ve şarjı kesti. Ben de başka cihazlara taktım onlar da şarj olmadı. Yeni şarj aleti aldım öyle olunca. Geçen günlerde şarj kablosuna ihtiyacım oldu ben de sorunlu olan şarj aletinin kablosunu kullanayım dedim. Çalışmadı ve şaşırdım açıkçası ben sorun adaptörde sanmıştım ve kablo da 1 yıllık neden bozulsun diye düşündüm çünkü tertemiz bir kabloydu hiç yıpranmamıştı. Bence telefon şarja takılıyken bir sallayın telefonu temassızlıktan dolayıysa zaten şarjın kesildiği belli olur başta kabloyu değiştirmeyi denersiniz. Eğer normal şarj olursa bataryanız eskidiği için sorun yaşıyor olabilirsiniz.
Ziyaağğ
Active Level 1
Galaxy A
başka orjinal kabloda denedim sorun büyük ihtimal bataryada kaç yıllık cihaz sonuçta ayrıyetten pil durumunu kontrol ettiğimde zayıf işlem gerekli diye gösteriyor tam sebebini bilmeden hareket etmek istemiyorum hata raporundan verilen cevaba göre hareket edeceğim bakalım sorun anakarttaysa yandık
takcay
Active Level 6
Galaxy A
Anakartta değildir bence. Batarya kötü diyorsa zaten çözüm gayet belli keşke batarya durumunu baştan söyleseydiniz :) Hata raporuna gelecek cevap sıfırladıktan sonra servise verinden fazlası olmuyor.
Ziyaağğ
Active Level 1
Galaxy A
inan ki kontrol etmek sonradan geldi aklıma hocam ilgilendiğiniz için çok çok teşekkür ediyorum 🥹
Solution
Yeşilırmak
Moderator
Moderator
Options
Galaxy A

Merhaba Ziyaağğ,

Cihazınızın kontrol edilebilmesi için lütfen, cihaz içerisindeki verilerinizi yedek alarak, en yakın Samsung yetkili servis merkezini ziyaret ediniz.

Servis iletişim bilgilerine, aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirsiniz;

https://www.samsung.com/tr/support/service-center/

Bilgileri yedeklemenin iki yolu vardır;
1. Verilerinizi Microsoft OneDrive'a yedekleyebilirsiniz. Ayarlar > Hesaplar ve Yedekleme > Samsung Cloud > Ekranın sağ üst köşesinde bulunan üç nokta > OneDrive ile bağlan > Koşulları kabul edip bağlan > Hesapları Bağla > Mevcut Hotmail hesabı ve şifresini girin > Kabul et > Hesaplar Bağlanıyor yazısı gelecektir. İleri ögesine dokunduktan sonra kurulum işlemleri tamamlanmış olacaktır.
2. Aşağıdaki link üzerinden bilgisayarınıza, Samsung Smart Switch programını indirerek, data kablosu ile verilerinizi, bilgisayarınıza yedek alabilirsiniz.

target=_blankhttps://www.samsung.com/tr/support/smart-switch/

Not:
• Cihaz içerisinde yer alan Güvenli Klasör uygulamasını kullanıyorsanız eğer, cihaz verilerinden ayrı olarak yedeklemeniz gerekecektir.
• Güvenli Klasörün yedekleme özelliği, 2021'den beri piyasaya sürülen Android R OS tabanlı Samsung mobil cihazlarında artık mevcut değildir. Her uygulamanın Smart Switch veya yedekleme özelliğini kullanarak gerekli verileri yedeklemeniz önerilir.

Yedeklemelerin görselli anlatımlarına link üzerinden ulaşabilirsiniz;

target=_blankhttps://www.samsung.com/tr/support/mobile-devices/how-can-i-back-up-my-mobile-phone/

Teşekkürler.
MOD