cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

A34 içinden ses geliyor

(Topic created on: 06-20-2023 08:44 PM)
475 Views
neco0
Active Level 1
Options
Galaxy A

Arkadaşlar cihaz 2 aylık ve hiç here düşmedi fakat telefonu sallayınca içinden ses geliyor. Sim kartı çıkarttım. Tuşları tuttum . Yine ses geliyor. Deneyip cvp yazar misiniz

3 Solutions

Accepted Solutions
Solution
Emir-S22
Expert Level 5
Galaxy A
kameradaki oisten dolayıdır

View solution in context

Solution
Galaxy A
Oisten geliyor.

View solution in context

0 Likes
Solution
Galaxy A
Merhaba

Ses, kamera kısmından geliyor.

Kamera uygulamasını açıp, kamerayı aktifleştirince ses gelmeyecektir.

OIS (Optik Görüntü Sabitleyici) işlevi, cihazın içinden hafif bir ses gelmesine neden olabilir

Galaxy cep telefonlarının içinde, kamera ile fotoğraf çekerken titremeyi en aza indirmeyi sağlayan ve OIS (Optik Görüntü Sabitleyici) işlevi gören bir bileşen bulunuyor. Bu küçük parça, kamera açık değilken sallanırsa telefonun iç yapısına çarparak hafif bir tıkırtı sesi çıkarabilir.

OIS (Optik Görüntü Sabitleyici), el titremelerini algılayan ve lensi titremenin ters yönüne hareket ettirerek düzeltmeye yarayan bir işlevdir. Her üründe OIS (Optik Görüntü Sabitleyici) boyutları farklı olduğu için ürüne bağlı olarak ses nispeten yüksek olabilir. Bu, OIS'nin (Optik Görüntü Sabitleyici) özelliklerinden kaynaklanır ve bir ürün hatası değildir. Çıkan ses, cep telefonunun işlevini ve performansını etkilemez.

Kaynak: https://www.samsung.com/tr/support/mobile-devices/do-you-hear-a-small-noise-from-inside-of-the-devic...

Tabii eğer sorunun çok büyük bir problem olduğunu düşünüyorsanız kontrol edilmesi amacıyla Garanti Belgesi ile Samsung Yetkili Servis'ine telefonunuzu verebilirsiniz.

Çevrenizdeki Samsung Yetkili Servisler'ini bulabilmek için linki inceleyebilirsiniz:
https://www.samsung.com/tr/support/service-center/

Teşekkürler İyi geceler dilerim

View solution in context

12 Comments
Solution
Emir-S22
Expert Level 5
Galaxy A
kameradaki oisten dolayıdır
neco0
Active Level 1
Galaxy A
Denediniz mi sizinkinden ses geliyor mu
0 Likes
ben006
Expert Level 5
Galaxy A
Nerdese butun telefonlardan gelir samsung
0 Likes
Emir-S22
Expert Level 5
Galaxy A
sadece samsung değil oisli
0 Likes
ben006
Expert Level 5
Galaxy A
Samsung icin konustum
0 Likes
Solution
Galaxy A
Oisten geliyor.
0 Likes
neco0
Active Level 1
Galaxy A
Hazır sizleri yakalamış ken birkaç sorum daha olacak.
0 Likes
ben006
Expert Level 5
Galaxy A
Ois var yani cift lens kamera sallantilari engelemek icin kamera acin tekrar sallayin ciyazi o ses gelmeyecektir calismayinca gelir
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Ses kamera kısmından geliyorsa üyük bir ihtimal bu durum gayet normaldir Çünkü cihaz içerisinde Optik İmaj sabitleyici var sallandığı zaman o parça sallanıyor ve onun sesi çıkıyor kamera tarafından gelmiyorsa ses Bilmiyorum sorun var mıdır yok mudur açıkçası.