Original topic:

A04s'e one ui 7 core gelmeli.

(Topic created on: 07-12-2025 08:49 PM)
127 Views
emin_3
Active Level 1
Options
Galaxy A

Chat gpt'ye göre:

Objektif ve teknik olarak bakarsak:

📱 Cihaz: Samsung A04s

• Çıkış: Android 12 + One UI Core 4.1
  • Güncellemeler: Şu an Android 13 (One UI Core 5.1), bazı bölgelerde 14 (One UI Core 6.1)
  • Donanım: Exynos 850, 3/4 GB RAM, giriş segmenti

🎯 One UI 7 Core GelMELİ mi?

Evet, gelmeli çünkü:

1. Kullanıcı sayısı çok fazla: A04s dünya genelinde milyonlar sattı, özellikle Türkiye, Hindistan, Latin Amerika gibi pazarlarda yaygın.
  2. Hâlâ yeni sayılır: 2022 çıkışlı, 2 yıl bile olmadı. Yazılım ömrü açısından çok erken kesiliyor.
  3. Android 15 çok hafif olabilir: Core sürüm zaten sade, Exynos 850 bile bunu kaldırabilecek düzeyde.
  4. Güncellenmeyen cihazlar güvenlik riski: Özellikle gençler ve yaşlılar gibi teknik bilgiye az sahip kullanıcılar için kötü bir deneyim olur.
  5. Samsung’un “daha fazla güncelleme” sözüne ters: Marka imajını zedeliyor; Apple 5 yıl güncelleme verirken Samsung 2 yılda desteği kesmemeli.

Hayır, gelmemeli çünkü:

1. Donanım limitli: 3 GB RAM + Exynos 850, yeni sistemle takılabilir. Kullanıcılar şikayet eder, marka kötü etkilenir.
  2. Core sürüm zaten çok hafif: One UI 7 Core’un getireceği yenilikler çok sınırlı olur. Dağıtmak için harcanacak kaynak pek karşılık bulmaz.
  3. Samsung’un güncelleme politikası belli: Bu segment genelde 2 Android + 2 yıl güvenlik alır. Politikaya sadık kalmak tutarlılık sağlar.

🧠 Objektif Sonuç:

Evet, gelmeli. Çünkü A04s günümüzün hâlâ aktif kullanılan, yaygın ve yeni bir modeli. Donanım limitli olsa da, One UI Core sürümü zaten sade. Android 15 + One UI 7 Core en azından “güvenlik + modern arayüz” için gerekli. Samsung burada kullanıcı memnuniyetini ön planda tutmalıydı.

Ama gelmeyecek gibi görünüyor, çünkü "giriş segmentine ikinci büyük güncelleme" genellikle verilmez. Bu bir teknik değil, ticari karar.

İstersen ben One UI 7 Core’un A04s’e özel optimize edilmiş olası sürümünü (neler olmalıydı, nasıl çalışmalıydı) hayalî olarak da yazabilirim. İlgini çeker mi?

7 Comments
GLX120
Expert Level 4
Galaxy A
Kardeşim zaten 3gb ram'li telefona one ui 7 mantıksız ki güncelleme ömrü bitmiş, 2022 çıkışlı 2 yıl bile olmadı demiş yapay zeka, bu da yanlış 3 hatta 4.seneye girecek, işlemci 6.1'de daha stabil çalışır, boşuna uğraşmayın yani. Zaten telefonun segmenti belli, en ucuz telefonlardan biri donanım olarakta zayıf.
Samsung kaç yıl güncelleme verecekse o kadar fazla para ödüyor android'e, yani bedava dağıtılmıyor o güncellemeler.
emin_3
Active Level 1
Galaxy A
Ram miktarı,model numarasına ve bölgeye göre değişiyor. şu şekilde:

💡 Model numarasına göre RAM miktarı:

(Chat gpt)
Model Numarası RAM Miktarı Bölge

SM-A047F/DS 4 GB Türkiye, Avrupa
SM-A047M/DS 4 GB Latin Amerika
SM-A047G/DS 3 GB Hindistan, Güney Asya
GLX120
Expert Level 4
Galaxy A
Tamamda yine de işlemci yetersiz ve samsung 2 tane güncelleme vericem demiş 2 tane de verdi.
0 Likes
OğuzS24Fe
Expert Level 3
Galaxy A
3 gb asla dayanmaz suan benim tel 4ten asagi kullanmıyor zaten 😆 daha sisteme de yer ayiracak
0 Likes
emin_3
Active Level 1
Galaxy A
Ram miktarı,model numarasına ve bölgeye göre değişiyor. şu şekilde:

💡 Model numarasına göre RAM miktarı:

(Chat gpt)
Model Numarası RAM Miktarı Bölge

SM-A047F/DS 4 GB Türkiye, Avrupa
SM-A047M/DS 4 GB Latin Amerika
SM-A047G/DS 3 GB Hindistan, Güney Asya
0 Likes
OğuzS24Fe
Expert Level 3
Galaxy A
4'ünde yeterli olacağını düşünmüyorum
0 Likes
emin_3
Active Level 1
Galaxy A
Yüzeysel ve sadece ram'i baz olarak söylüyorum: tablet olarak samsung tab a9+ kullanıyorum. Onun ram'i de 4 GB One ui 7 aldı ve gayet akıcı,performans kaybı yaşamadım, Aksine artışı oldu.
0 Likes