cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

4.5 g sorunu

(Topic created on: 02-09-2020 07:40 PM)
16577 Views
YusufA30s
Active Level 5
Options
Galaxy A
Arkadaslar android 9, A30s kullaniyorum yaklasik 15 gun once aldm.A72016 kullaniyordum ve cok memnundum hic sorun yasamadim tek kelimeyle harika hizli ve hic hatasi olmayan bir cihazdi.Bu cihazinda boyle olmasini umut ediyordum ama telefonu aldigimdan beri mobil veri simgeleri varken interneti kullanamadigim zamanlar oluyor hattimla alakali hic bir problemim yok nedir bu is anlamis degilim kronik bir skintimidir bu nedir ya memnun kalacagmi dusunerek aldm cihazi ama bu tur sıkıntılar yasayan varmidir???

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
User0000003
Moderator
Moderator
Options
Galaxy A

Merhaba yavuzoglu291,

Ben Eflatun. Samsung Forum moderatörüyüm. Öncelikle böyle bir sorun yaşadığınız için üzgünüm. Şebeke sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Bunun için bulunduğunuz konumda operatörün verdiği sinyal kalitesini alabilmek için;"Ayarlar > Bağlantılar > Mobil ağlar > Şebeke modu > LTE / 3G / 2G (otomatik bağlantı)" seçilmelidir.

Sorunun devamı halinde farklı operatöre ait sim kartı ile sinyal kontrolünü yapmanızı öneririz. Bu işlemin amacı cihaza farklı operatörlerden gelen sinyal seviyelerinin kontrolünü sağlamaktır. Çünkü alınan sinyal, sinyal alıcıdan çok sinyal vericinin ( operatöre ait baz istasyonları ), cihaza uygun değer verip vermediğine bağlıdır.

Sorun tekrarlanıyorsa işlem için cihazın dahili h​afızasında bulunan rehber, resim, müzik, video vb. önemli dosya​larınızı yedek aldıktan sonra cihazdan, sim kart ve hafıza kartını çıkartınız. Daha sonra "Ayarlar > Genel Yönetim > Sıfırla > Fabrika Ayarlarına Sıfırla" diyerek cihazınızı, fabrika ayarlarına geri döndürebilirsiniz.

Bilgileri yedeklemenin ise iki yolu vardır;

1. Ayarlar > Hesaplar ve Yedekleme > Samsung Cloud > Bu Telefonu Yedekle bölümüne bastığınızda, Samsung bulut hesabınıza verileriniz yedeklenmiş olacaktır.

2. Aşağıdaki link üzerinden bilgisayarınıza, Samsung Smart Switch programını indirerek, data kablosu ile verilerinizi, bilgisayarınıza yedek alabilirsiniz.

https://www.samsung.com/tr/support/smart-switch/

Sorun hala devam ediyorsa lütfen en yakın Samsung servis merkezini ziyaret edin.
Servis iletişim bilgilerine link üzerinden ulaşabilirsiniz.

https://www.samsung.com/tr/support/service-center/

Teşekkürler.
MOD

View solution in context

0 Likes
26 Comments
VForV
Active Level 4
Galaxy A
kardesim foruma yazma. members ana sayfadan altta yardim alin var alt ortada. oraya gir altta geri bildirim gonderden sorununu yaz. bi yarim saate cevap gelir. ayrintili yaz ama. soylenenleri dene. eger olmazsa en yakin servise ver.
0 Likes
YusufA30s
Active Level 5
Galaxy A
kardesim ben bu sorunu membersede yazdm cevap ag baglantilarini sifirla cihazi sifirla bilmem ne sacma sapan seyler dediklerni yaptim daha sonra kafama takildi samsungu aradm uzaktan yardm aldm dedim siz yapin ayni seyleri birdaha yaptilar yetmedi turkceli aradm hattimla alakalimi bi siknti var diye dusundum onlarada ayari yaptrdim 15 gunluk cihazi servise gondermemek icin elimden geleni yapiyorum resmen boyle sacma sapan bi sorun olabilrmi teknolojinin geldigi yere bak bizim yasadigimiz sikintiya bakarmisin ya
0 Likes
YusufA30s
Active Level 5
Galaxy A
Foruma yazmamın sebebi bakiyorum benim gbi baska sorun yasayan varmi ayni seyleri sen yasamissin forumda okudum dns ayarini kapali yapmissin sorun cozulmus baktm bende dns ayari zaten kapaliymis surekli degil cok nadir arada yasiyorum bu sikintiyi 4.5 g simgesi gorunuyor interneti kullanamiyorum
0 Likes
VForV
Active Level 4
Galaxy A
operator hangisi? yapamazsa servis kesin suçu turkcelle atacaktir.
0 Likes
YusufA30s
Active Level 5
Galaxy A
turkcell
0 Likes
VForV
Active Level 4
Galaxy A
peki servise gitmek istememenin sebebi nedir
0 Likes
YusufA30s
Active Level 5
Galaxy A
servis ankarada trabzonda yasiyorum 15 gunluk cihaz servise vermek icimden gelmiyor kardes
0 Likes
VForV
Active Level 4
Galaxy A
valla senin 15 gun oldu ben 2 aydir boyleyim düşün. ustelik servis kabul etmiyor telefonu. s10 plus 7500₺ kacti bana. kiminle muhatap olduysam bekle diyor papagan gibi. beklemek zorundamiyiz kardesim. samsung a bulastik bir kere. ama üstesinden geleceğim. yarin tuketici hakem heyetine basvuruyorum. parasini da alacagim. aldiktan sonra da samsungtan bir çöp dahi almam. korenin bir an once buradaki durumun farkina varmasi buradaki rezilligin bilinmesi lazim. hangi platforma baksan samsung kullananlar bin pisman. ulenn hangi kafayla aldim. kafama tukureyim
0 Likes
VForV
Active Level 4
Galaxy A
kardes sen bi samsung ile gorus parani almak istedigini soyle veya telefon degisimi. verrme servise. cunku ilk 6 ay icinde hakkin var. vermezlerse 175 i ara. tuketici koruma hatti devletin. onlar seni yonlendirir.
0 Likes