Original topic:

Şarj etme ipucu-Lityum İyon batarya

(Topic created on: 04-07-2023 04:46 PM)
503 Views
ygtknca
Expert Level 1
Options
Galaxy A

Dostlar, bu pil koruma olayı telefonun şarjını %20-85 arası tutma olayı gerçekten pil ömrü açısından faydalı mı genelde ben %20-%85 arası şarj ediyorum telefonu çok kullanan biriyim normalde 2 yıl batarya ömrü veriliyor bu bende bir çok telefonda 1 yılda doluyor ve batarya artık çöp oluyor. Sürekli telefon kullandığım için bu sefer dikkatli kullanıp şarj etmeye özen gösteriyorum ama gerçekten bu olay o kadar **bleep** eder mi bir de neden mesela %15-10-5 seviyelerinde şarja takmıyoruz da illa ki %20 olmalı? 

image

9 Comments
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Kullanmanı tavsiye etmiyorum çünkü öncelikle kullanım süresini azaltıyof,ikinci olarak bataryanın 2 sene sonra bozulup yensini ücretli almanızı sağlamak içn koyulmuş bir özellik.
0 Likes
BurakTunç
Expert Level 5
Galaxy A
Yani sonuç olarak pilin ömrünü uzatıyor.
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Uzama yok,az kullandıgın için tüketmiyorsun.Ömrü uzamak değil,az kullanım.
ygtknca
Expert Level 1
Galaxy A
Bozulup derken yani batarya ömrü uzuyor
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Ömür uzadıgı değil,daha az kullanarak da aynı şeyi yapabilirsiniz zaten.Aynı şekilde kullandıgınızda %15'lik temiz batarya bıraktıgında samsung 2 senelik süreden sonra batarya bozulacağı için garanti kapsamına girmediğinden ücretli satacak bataryayı.Senin için değil,samsung kendini güvenceye almak ve zarar etmemek için yapıyor bunu.
0 Likes
Galaxy A
Şöyle söyleyeyim, 2 seneden sonra batarya bozulacağına deneyimimden dolayı katılmıyorum. A7 2017 cihazımı 6 yıl kullandım ve 4 yıl boyunca oldulça iyi performans aldım. Şu anki S21 FE cihazımda "Pili korur" özelliği kullanıyorum. Telefonun şarjı %25-30 arasındayken şarja takıyorum, %85 seviyesinde dolunca çekiyorum. Ekran süresi bahsettiğiniz kadar kısalmıyor. 5 saatten biraz daha fazla ekran açık süresi ve 1 gün 2 saat toplam süre alıyorum.

Teknik açıdan ise telefonu %10-100 arasında şarj ettiğinizde pili %90 şarj etmiş oluyorsunuz. Bu da cidden %25-85 ile (%60 dolum) kıyaslandığında %30'luk bir **bleep**.
Şunu da belirtmek isterim, %50'den %51'e şarj etmek %90'dan %91'e şarj etmekle aynı şey değildir. İkinci durumda pil düzeyini %1 arttırmak için gereken mAh düzeyi daha fazladır.
Bu özellik iPhone serilerinde de var, hatta şarj durumunda pil seviyesi %80'i geçince şarj dolum hızı yazılım tarafından yavaşlatılıyor. Umarım açıklayıcı olmuştur.
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Ya arkadas eski cihazların bataryaları ile şimdikiler bir değil.Eski cihazlarla şimdikilerde bir değil!Sen eskiyi düşünerek konuşuyorsun,ben günümüz cihazlarının en büyük sorunlarını düşünerek yazıyorum.Members'ı düzün takip etmeden buradan ezbere konuşmayın lütfen.Kullanıcıların şikayetlerini takip edip ona göre yorjm yaparsanjz herkese faydası oljr yazdıklarının.
0 Likes
Galaxy A
Peki, kusura bakmayın. Ancak kullanıcı şikayetlerininin neden kaynaklandığını anlarsanız sizin için de daha iyi olur.
Bozkurt_s20FE
Active Level 4
Galaxy A
S serisi telefonlarınızda pili korur özelliğini kullanıyor musunuz?
Uzun süre kullananlar faydasını gördü mü? 
0 Likes