cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Çokça sorulan dokunmatik sorunu çözümü!

(Topic created on: 02-26-2021 07:27 PM)
2122 Views
BurhanA21S
Active Level 9
Options
Galaxy A

Arkadaşlar selamlar. Sürekli dokunmatik sorunuyla ilgili konu açıldığını görüyorum. Öncelikle bu anlatacaklarım DONANIMSAL veya YAZILIMSAL sorun mevcut olmadığı takdirde geçerlidir. 

1) Düz zemine telefonu tamamen bıraktığınızda dokunmatik algılamıyorsa veya zor algılıyorsa bunun sebebi ekran koruyucu camınız. Özellikle belirtmedikçe genellikle kalın olanlardan takıyorlar. En ince, nano olanlardan kullanarak sorununuzu çözebilirsiniz. 

2) Telefon düz zeminde değil, elde olsa bile ekrandaki delik/çentik civarında dokunmatik zor algılıyorsa çözümü 1. maddedekiyle aynı.

3) Dokunmatik kendi kendine basıyor ise bu sorunu 2 aşamada inceleyeceğiz. Sadece şarjdayken dokunmatik sapıtması ve sürekli dokunmatik sapıtması. Eğer şarjdayken oluyorsa bunun sebebi orijinal şarj aleti ve kablo kullanılmaması. Sürekli oluyorsa panelde büyük ihtimal arıza vardır fakat nem veya su almış olma olasığı yüksek. Fön makinesini 15-20 dk kadar soğuk modda telefonunuza tutmanızı öneririm. Olmaz ise servis yolu gözüktü demektir.

Telefonun düz zeminde algılamamasının mantığı: Bildiğiniz üzere dokunmatik teknolojisi açısından iki cins ekran var. Biri kapasitif, biri rezistif. Günümüzdeki akıllı telefonlarda kapasitif ekran kullanılıyor. Bu ekran çalışma prensibi bakımından devreyi sizin üzerinizden tamamlıyor, insan vücudu elektrik iletkenidir. Siz kalın cam kullandığınızda ve telefonun arkasına da elinizi koymadığınızda devre tam anlamıyla tamamlanamıyor ve ekran tutukluk yapıyor. 
16 Comments
Ayselimsi
Active Level 8
Galaxy A
şunuda eklemek isterim + bilgin olsun
şarja iken fokunmatik iyi çalışmıyor ise veya sizin bastığınız yer dışında yere basıyor ise ya orijinal şarj değildiir yada manyetik alanda olduğu için çalışmaz buda prizden kaynaklanır elektirik akımından kaynaklıdır :)
BurhanA21S
Active Level 9
Galaxy A
Aynen kardeşim kesinlikle
BurhanA21S
Active Level 9
Galaxy A
Aysel kardeşim bu arada sen A20 kullanıyordun sanırım ve kulaklık kullanırken ısınma uyarısı veriyor demiştin. Çözebildin mi o sorunu
Ayselimsi
Active Level 8
Galaxy A
hayır malesef ki
BurhanA21S
Active Level 9
Galaxy A
Onu ben araştırmıştım. İşlemci cidden ısınmıyor fakat bu uyarıyı alıyorsanız kesinlikle yazılımsal. Yetkili servisin yazılım atması gerekir. Hard reset yetmez. Eğer kulaklık cidden işlemcinin ısınmasına neden oluyorsa genellikle kulaklık girişinin bağlı olduğu anakarta benzeyen birimdeki sorundan olabiliyormuş
Ayselimsi
Active Level 8
Galaxy A
hm olabilir biriincisii hiç ısı olmuyor ikincisi don ses alınca sadece oluşuyor bu sorun orta sese getiriincr sorun yaşamıyorum
Ayselimsi
Active Level 8
Galaxy A
servise gönderdim jak ve illemcisini kontrol ettirdim
BurhanA21S
Active Level 9
Galaxy A
Bence tekrar gönderin. İnteraktif kontrollere bakıp arıza bulamayıp size sorun yok demişlerdir. Uzun süreli test edilmesi gerekir, bazen gün boyu test ediyorlar ısrar edince
Ayselimsi
Active Level 8
Galaxy A
garantisii az kalldı mayısta biticek