cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Samsung Find My vs Google Cihazımı Bul

(Topic created on: 02-19-2025 11:08 PM)
23 Views
Anonymous
Not applicable
Options
Diğer

Yeni bir android kullanıcısıyım ve iOS'e göre her hizmetten iki tane olması son derece kafa karıştırıcı. İki tane cihazı bulma uygulaması mevcut ve her ikisi de çevrimdışı bulma özelliğini destekliyor. Her ikisini de etkinleştirmek batarya ömrünü azaltır mı? Güvenlik açısından birden fazla servis kullanmak atak yüzeyini de arttırıyor. Bu konudaki deneyimlerinizi ve görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

14 Comments
itzRabel
Active Level 6
Diğer
Rica ederim efendim,
Yaşayacağınız herhangi bir ikilem veya sorunda aktif Members kullanıcıları yardımcı olacaktır. Açıkçası Apple'dan Samsung'a geçen ve Members uygulamasını Android ve Samsung'a yeni geçmesine rağmen kullanan birini görmek inanılmaz! Samsung cihazınız/cihazlarınız için hayırlı olsun dileklerimle beraber, keyifli günlerde kullanmanızı dilerim.
Anonymous
Not applicable
Diğer
Tipik bir iOS kullanıcısına göre çok fazla teknik bilgiye sahibim, o yüzden her türlü seçeneği, rehberi ve klavuzu okumayı öğrenmeyi severim 😊 Bu zamana kadar apple'ı tercih etmemin tek sebebi basitliği ve yazılımlarının desteğinin uzun olmasıydı. Android telefonlar, özellikle samsung kendi ürettiği çiplerle çok fonksiyonlu ve uzun süreli güncelleme alabilen cihazlar üretmeye başladı ve bunu görünce direk geçiş yaptım. Şu ana kadar gördüğüm tek eksi yan cihaz güncellemelerini bölgeye göre kitlemesi (region lock) ve üçüncü parti önerilen yazılım yüklemesi (Gerçi onu adb ile hallettim :) ). Onun haricinde cihazdaki yazılım oldukça modüler ve temel kritik sistem parçaları büyük bir sürüm güncellemesine ihtiyaç duymadan kendiliğinden güncelleniyor, örnekse google play hizmetleri ve protect, tarayıcı tabanlı hizmetler zahmetsiz bir şekilde son güncellemeleri alıyor.
itzRabel
Active Level 6
Diğer
Gördüğüm en dolu ve anlamlı geçiş nedeni. Samsung eskiye nazaran şuan Android'i ve Android'in potansiyelini en iyi şekilde kullanmaya başladı. Region Lock konusu kesinlikle bir eksi. Ayrıca bu eksi kısma Samsung'un esas sesli asistanı Bixby'nin dil desteği konusunda global eksikliğini de ekleyebiliriz. Bixby özünde Apple'ın Siri'si kadar güçlü ve cihaz içi ayar değişiklerine erişimi olmasına karşın daha yakın zamanda Japonca dil desteği aldı. Bu sorun yıllardır devam ediyor. **bleep** etmişsinizdir zaten Samsung cihazlarda iki adet sesli asistan mevcut. Biri Google'ın Gemini sesli asistanı (nefret ediyorum) ve diğeri ise Samsung'un Bixby sesli asistanı. Google Android'in üreticisi olsa bile sırtın bu kadar yaslanması ve her özelliği bir cihazın markası, bir Google'ın yaptığı şeklinde 2 opsiyon ile sunması benim de canımı sıkıyor.

Bu arada Siri Shortcuts kullanıyorsanız Bixby Routines'e bir göz atmanızı tavsiye ederim. Oldukça etkileyici. OneUI7 ile çok daha kullanışlı olacağı ve Siri Shortcuts'a rakip olacağı söylendi.
0 Likes
wirbusiness
Active Level 6
Diğer
Android böyledir, bir şeyin asla tek seçeneği yoktur, sınırsız ve özgürsün. Ben telefona gömülü oldugu icin Samsung Find'i kullanıyorum, saat ve kulaklık ona bağlı.

Fakat telefon çalınır/kaybolur durumunda ise bilgisayarda Google Find'a da tum cihazlarım bağlı, telefonda ise google Find yok. Bu şekilde bir kombinasyon olusturabilirsiniz.
Anonymous
Not applicable
Diğer
Teşekkürler 🙏