cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Samsung Find My vs Google Cihazımı Bul

(Topic created on: 02-19-2025 10:52 PM)
184 Views
Anonymous
Not applicable
Options
Diğer

Yeni bir android kullanıcısıyım ve iOS'e göre her hizmetten iki tane olması son derece kafa karıştırıcı. İki tane cihazı bulma uygulaması mevcut ve her ikisi de çevrimdışı bulma özelliğini destekliyor. Her ikisini de etkinleştirmek batarya ömrünü azaltır mı? Güvenlik açısından birden fazla servis kullanmak atak yüzeyini de arttırıyor. Bu konudaki deneyimlerinizi ve görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

14 Comments
Diğer
Samsung uygulaması tercih etmenizi öneririm sadece bu uygulama için değil mesajlar, gmail gibi uygulamalarda da
Diğer
Mesajlar ve mail için google daha iyi ayrıca samsung find uygulamasını seçerse kayıp cihazı bulmak için samsung cihaz gerekebilir google daha tecrübeli ve stabil yine de kişisel bir tercih ikiside açık olabilir
Diğer
İlk başta tasarımı onun harici Google a ait ve reklam vardı şuan nasıl durumda olduğunu bilmiyorum 3 4 yıldır Samsung un kini kullanıyorum
Anonymous
Not applicable
Diğer
Zaten google hizmetlerini kullanmama taraftarıyım, mahremiyet açısından biraz sıkıntılı. Thunderbird işimi görüyor o konuda, google cihazımı bulu devre dışı bıraktım teşekkürler.
Diğer
Hoş geldin bu arada
Anonymous
Not applicable
Diğer
Hoş buldum 😊
Alickk
Active Level 6
Diğer
Aramıza Hoşgeldiniz 😊👏
itzRabel
Active Level 6
Diğer
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Evet başta her hizmet için Google ve Samsung tarafından çıkartılmış iki uygulama olması durumu baya bir kafa karıştırıyor. Şifre yöneticisi, cihaz bulma, mail hizmeti vs derken kafanızın karışması çok normal efendim.

Cihaz Bulma uygulamalarının hangisi?
Öncelikle yukarıda sevgili spaceline'ın dediği gibi samsung'un find uygulamasını kullanmanız durumunda cihazınızı bulmak için yine bir samsung cihaza ihtiyaç duyma ihtimaliniz var. Bunu Apple tarafında da görebilirsiniz. Tarayıcıdan bu hizmetlere erişip bulmak mümkün lakin uygulamadaki hissi vermiyor. Bu yüzden gerek bilgisayarlarda gerek farklı işletim sistemine sahip mobil cihazlarda (IOS, Android) çalışması bakımından Google daha başarılı bir hizmet sunar. Ben mesajlar, mail, bulut depolama (drive) hizmetlerimi Google üzerinden; telefon, rehber, notlar gibi fonksiyonları Samsung üzerinden; bahsettiğiniz cihaz bulma hizmetini ise iki taraftan da açık şekilde kullanmaktayım. Samsung'un find uygulaması saat, kulaklık gibi Samaung ekosistemi içerisi bulmayı daha kolaylaştırıyor ama Google'ı da olur da telefonu kaybetmem veya çalınması durumunu önlemek için açık tutuyorum. Umarım faydası olmuştur.
Saygılarımla
Rabel
Anonymous
Not applicable
Diğer
Detaylı açıklama için teşekkür ederim 🙏