cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

SAMSUNG OTA GÜNCELLEMELERİNİ KAPATMAK⚠️📱👇

(Topic created on: 02-27-2024 02:50 AM)
2429 Views
Anonymous
Not applicable
Options
Diğer
SAMSUNG OTA GÜNCELLEMELERİNİ KAPATMAK⚠️📱👇
Merhaba, Samsung cihazlarda ota güncellemelerini kapatma nasıl yapılır bu konuda bundan söz edicem.

Aşağıda yazdıklarımı lütfen iyi okuyun. Bu tarif ile otomatik güncelleştirme ve rahatsız edici uyarıları artık kapatabileceksiniz. Üstelik cihazın rootlu olmasına gerek yok.Ancak bu işlemi sadece cihazımın asla güncelleme almasını istemiyorum diyen kişiler yapsın diğerleri asla yapmasın. 

Makaleye başlamadan önce ufak bir hatırlatma yapmak istiyorum. Burada yazılanlar bilgi paylaşımı içindir. Herhangi bir sebeple cihazınızda oluşabilecek hatalarla ilgili sorumluluk tamamen tarafınıza aittir. Ne yaptığınızdan emin değilseniz asla denemeyin. Hatalı müdahale sebebiyle yaşanacak hak ve veri kayıpları için önceden uyarıyorum.

İşlemin yapılışı ; 

İlk olarak bilgisayarınıza Android SDK Platformu paketini indirin. Direk C altına sıkıştırılmış klasörden çıkarın.

Cihazınızda USB hata ayıklayıcı kısmını etkinleştirin ve cihazı yeniden başlatın.

Cihaz açıldığında USB kablo ile bilgisayara bağlayın ve cihaz ekranında çıkan usb ayıklama parmak izini kabul edin.

Komut satırı ekranını yönetici olarak açın. Komut satırı ekranında platform tools dizinine girin.

"c:platform-tools>" bu şekilde dizine girdiğinizde adb shell yazın ve entera basın.

Adb Shell komutu aktif olduğunda aşağıdaki kodları ayrı ayrı yazıp enter a basın. Hepsi bu kadar.

pm disable-user -–user 0 com.sec.android.soagent

pm disable-user -–user 0 com.wssyncmldm

Hepsi bu kadar. Artık cihazın bağlantısını kesebilir, USB hata ayıklayıcı özelliğini kapatabilirsiniz. Artık siz yazılım güncellemesini kontrol et deseniz bile size güncelleme gelmeyecek. Yayınlanan yeni sürümün hataları giderildiğinde fikriniz değişirse işlemi, yukarıdaki komutları disable yerine enable ile yazarak geri alıp ota üzerinden yükleyebilir veya istediğiniz yazılımı resmi siteden kendiniz indirip cihaza kurabilirsiniz.

⚠️⚠️⚠️
ÇOK ESKİ CİHAZLARA ÖNERİYORUM ASLA AMA ASLA YENİ MODELLERE YAPMAYIN BUNU SAKIN UYARIYORUM 
5 Comments
omerluna
Expert Level 5
Diğer
Akıllıca ama yine de güncellemeleri kapatmak iyi olmayabilir. Kişiye kalmış tabii ama ben her zaman en güncelden yanayım güncelleme 1 MB dahi olsa.
Anonymous
Not applicable
Diğer
Herkes için değil zaten asla
Neutrava
Active Level 6
Diğer
Katılıyorum güncellemeler önemlidir her ne kadar hata barındırsa da içinde güvenliği iyileştiren kodlar vardır o nedenle güncelleme yapmak gereklidir.
Anonymous
Not applicable
Diğer
Çok eski cihazlar için bu yazı yenilere yapılmamalı
Neutrava
Active Level 6
Diğer
Evet